Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen esetben mi a helyzet a...

Ilyen esetben mi a helyzet a hozzátáplálással?

Figyelt kérdés
Hogyan zajlik, ha pont a 4. hónap környékén kezd kevés lenni a tej és tápszerrel kell kiegészíteni? Ebben az esetben is csak 6 hónaposan javasolt a hozzátáplálást elkezdeni? Vagy ez függ az anyatej-tápszer aránytól is?
2014. jan. 9. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
89%
Én csak hat hónaposan kezdtem így is.
2014. jan. 9. 15:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
igen, én is 6 hónaposan kezdeném így is. igazából a tápszeres baba gyomra sem érettebb, mint az anyatejesé...
2014. jan. 9. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
6 hósan kezd. 4hósan kezdi a tápszert kóstolni, azt megszokja a gyomra, utána 6 hósan jöhetnek a gyümik. Egyszerre túl sok lenne, nagyon fájna a hasa.
2014. jan. 9. 15:20
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Elképzelhető, hogy ilyenkor kevesebbnek érzed, mert van egy növekedési ugrás. De ugyanúgy szoptatni kell, esetleg párszor ha szükséges pótolni, és beáll rendesen. Ez nálam is így volt... 2 éves koráig tudtam a gyerkőcöt szoptatni.

A hozzátáplálást 6 hónaposan célszerű elkezdeni (bár ez minden évben változik, h mivel és mikor kell kezdeni).

2014. jan. 9. 15:21
 5/7 A kérdező kommentje:
Sajnos egy ideje nem hízik már megfelelő ütemben, pedig igény szerint szoptatom és utána mindig fejek is, de csak nem akar megindulni a hízás nála.
2014. jan. 9. 15:31
 6/7 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, s délután elkezdtem neki Tejpépet adni 4 hónaposan. 2 hét alatt evett meg annyit, hogy egy étkezést ki váltottunk.

Nem fogadta el cimisüvegből a tápot, lefejt tejet, semmit, pedig volt le fagyasztva anyatejem, mert az elején több volt mint amennIz megevett.

Miutá megevett egy adag Tejpépet, délelőtt elkezdtem adni neki almát. Nem ízlett neki, vettem barackos babyételt. Azt megette.

Az elején 1 babát ételt 3 nap alatt evett meg, majd 2, majd 1 tízóraira. Utánna sütőtök, körte, alma barack, alma sütőtök

Miután ebből is megevett 120-180 Milit egy étkwzésre, jött délben a főzelék.

Most 7 hónapos, reggel szopizik, délelőtt gyümölcs, délben főzelék, délután tejpép, este szopizik.

Most sem fogadja el a cumisüveget.

Lányomnál is ugyan így volt, 4 hónaposan neki is kevés volt a tejem.

2014. jan. 9. 15:47
 7/7 xStefix ***** válasza:

Csak nem hízik annyira, mint korábban, vagy netán fogyott is?

Mert ha megduplázta már a születési súlyát, akkor lassulni fog a gyarapodás, esetleg átmenetileg meg is állhat. Ez normális!

Csakis ezért javasolták neked, hogy tápszerrel pótolj? Remélem, nem...! A babát teljes egészében kell nézni, nem csak egyetlen tényezőt figyelni. Lehet, hogy a tápszeres pótlás sem indokolt..?

Egyébként minden esetben fél éves kortól javasolt kezdeni a hozzátáplálást.

2014. jan. 12. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!