Miért nincs több tejem?
Pénteken lesz hat hetes kisfiam, és a szoptatás csak küszködés mindkettőnk számára. Éjjel,amikor nem ébred 2.5-3 óránként, akkor van elegendő tejem,de napközben nem mindig elég neki. Most is több mint 1.5 órát volt a két mellemen és így sikerült nagy nehezen megenni kb.100 milit.
A sokáig mellen levés, a sok folyadék (újabban már napi 3.5-4 liter ásványvíz) a szénhidrát és fehérjében dús táplálkozás se segít. Péntek délután óta szedem az urtica urenst, ettől se nőtt jelentősen a tejem, legalábbis nem annyira, hogy mindig elég legyen a picurnak. (van amikor tudok fejni,de egy nap alatt jön össze kb. 60-80 mili,ami még egy étkezésre sem elég neki)
Napi 700-750 mili körül eszik.Eddig pótlást max. a lefejt tejből kellett adnom.
Mit csináljak, hogy több tejem legyen ?
Én azt vallom, hogy nem kell a szoptatásból mindenáron gyereknevelési kérdést csinálni, mert nem is az. A szoptatás "csak" a baba gondozásának alapvető módja és mint ilyen, az első (hosszú) időben sok időt és energiát igényel. De ez a "munka" idővel sokszorosan megtérül, csak tudni kell, hogy az ember mit miért tesz vagy nem tesz.
De ha már nevelés, akkor meg úgy gondolom, hogy minden baba képes kialakítani a saját ritmusát is, mindenféle külső ösztöke nélkül is, amihez eleinte célszerűbb nekünk alkalmazkodnunk, mert perpill mi vagyunk erre képesek. A rendhez szoktatás a mai kor übernetovábbja, pedig a gyerekek vagy ötvenszer változtatnak rendszert életük folyamán, egyszerűen a saját természetes fejlődésük miatt. A kérdés leginkább az, hogy neked mi a fontosabb: az, hogy végül megtaláld azt a gondozási-nevelési módot, ami leginkább támogatja a gyerkőcöd egyedi fejlődését, hogy a legjobbat hozhasd ki belőle? Vagy az, hogy a gyereked mindenáron a saját elképzeléseid szerint formáld, nagyrészt függetlenül az ő kis belső "programjától"?
Persze mindkettőben van igazság, de te is érzed talán, hogy merre hajlasz jobban.
a helyzet a héten két és fél napra javult,amikor egy mellből voltam képes szoptatni kisfiam (akár 140-150 mili is volt egy mellbe ) majd egyik szoptatásról a másikra lecsökkent a tejem, amit azóta se tudok visszavarázsolni. Hiába van 1.5-2 órát mellen ,akkor se nő a tej mennyisége. És egy ilyen etap után napközben sem alszik el... Ne mondja senki nekem, hogy normális, hogy egy hat hetes baba az éjszakát kivivé szinte semmit nem alszik.
Tegnap este 2 óra alattt szopizott össze kb. 120 milit és közben lefejt tejet is kapott kb. 40 milit. Így sikerült elaludnia. Kb. 5 óra mulva ébredt,akkor sikerült egy mellből jóllaknia,így a reggeli szopi a másik mellből elég volt. (nem fejtem ki éjjel ezt a mellet). Azóta meg csak szenvedünk 1.5-2 óra cicin, kiköpött cicivel, rugkapálózó lábakkal,mert nincs mit szopizni, enni. És ez így ment tegnap is, tegnapelőtt este is.
Nem biztos, hogy jól értem, de az a célod, hogy egy mell is elég legyen a babádnak? Mert mintha erre törekednél...
Próbáltad, hogy minden szoptatás alkalmával mindkét melled adod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!