Normális dolog, hogy egy 6hónapos baba 3x eszik éjjel?
6hetes korától elhagyta az éjszakai evést, és csak hajnal 5-6körül evett, majd 10kor keltünk. Kb 4hónapos kora óta rengetegszer felkel éjjel és enni is kér. Tejem van bőven, tejtesónak is jut. Nappal igény szerint szoptatok. Előtte félig-meddig időre szoptattam, vagyis néztem az órát,3óránként igyekeztem megkínálni, de természetesen Ő alakította. Megesett, hogy 2óra telt csak el. Mostanában viszont elég sűrűn megkínálom. Lehet ezzel rontottam el? Azóta csinálja.
Rengeteget mozog nappal, kúszik,forog ide-oda.
Hogy szoktathatom le erről? Semmi bajom ha fel kell hozzá kelnem, de picit soknak tartom, hogy 3x eszik. (23.00,2.00,4.30, ès 6.30kor kelünk) kezdek nagyon kimerülni. Bàrmilyen tippet elfogadok!
Szerintem minden rendben van, csupán fejlődik a babád. ;)
Ezt olvasd el, mielőtt nekikezdesz este beetetni vagy éjjel itatni (amivel tényleg kialakíthatsz nála egy hosszabb távon macerásabb szokást):
Az enyém másfél éves, de még mindig szopik 2-3x éjszaka. Én nem aggódom emiatt, majd leszokik, ha megérik rá. Igaz, hogy ő velem alszik, így sokkal kényelmesebb mindenkinek. Csak ezt mondjuk születéstől érdemes csinálni, akkor van ideje megszokni; így menet közben már nem biztos, hogy jó néven veszi..
Próbáltam az elején is, de akkor sem volt hajlandó velem aludni, meg légzésfigyelőt használunk, emiatt volt a bölcső.
Azért fura,mert mindenhol azt olvasni, hogy 6hónaposan már át kellene aludnia az éjszakát. Anyum mesélte, hogy bátyjám is másfél éve koráig szopizott éjszaka is...
NEM KELL! Kukába az ilyen könyvekkel! A babák nem olvassák a gyereknevelési okosságokat és nem robotként működnek.
Olvasd csak el a fenti füzetet, meg fogsz nyugodni. ;)
Kedves Utolsó!
Rengeteget segített a válaszod,köszönöm! Megvilágosodtam és gyökeres változáson ment át az életem!
Kifelejtetted a "megkeseredett,mindenkit utálok" típust, amibe Te tartozol. Legközelebb a hasznos tanácsokat azoknak osztogasd,akiket érdekel is. Köszi
Kérdező, pacsit ide. ;)
Én a másik anyuka-fajba tartozom, de soha nem voltak még ilyen jellegű gondjaim. Ritka kivétel volnék? Hm.. nem hiszem, csak tudom, hogy mit miért és hogyan csinálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!