Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatási nehézségek! Segítsé...

Szoptatási nehézségek! Segítség! Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 hetes, első pillanattól kezdve jól szopott, mármint jó technikával, nem volt semmi gondunk. Pár napja azt csinálja, hogy jó nagyra nyitja a száját, ahogy szokta, belerakom a cicit de csak keresi tovább. Sokszor már sír, hogy nem tudja bekapni. Eddig minden rendben volt. Mi lehet ez? Volt valakinek hasonló?
2014. jan. 4. 12:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
próbálj meg pici tejet kinyomni a ciciből az arcára vagy a szájába ilyenkor. megérzi a tej ízét és szopni kezd. Nem adsz neki cumit vagy cumisüveget, ugye?? mert ha igen, akkor ez cumizavar is lehet.
2014. jan. 4. 12:35
 2/15 A kérdező kommentje:
Kicsit sarga volt ezert kellett kulon itatni vizzel amit cumisuvegbol kapott, de mellette szopott rendesen. Mar nem sarga nem is igenyli a vizet, kiloki a cumisuveget a szajabol.
2014. jan. 4. 13:33
 3/15 A kérdező kommentje:
Cumiban a vizet 3 napos koratol kapja ez a problema meg csak most jott elo.
2014. jan. 4. 13:53
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem akkor jelent meg picit ilyen gond, amikor annyira tele volt a mellem, hogy szinte kerek lett, és nem érzékelte úgy, hogy bimbó lenne a szájában, csak kereste, kereste... segített, ha lefejtem egy picikét az elejéből.
2014. jan. 4. 16:16
 5/15 xStefix ***** válasza:

Cumizavaros a babád.

Mindegy, mióta kap üveget - akkor nála most jött elő a probléma.

Itt találsz hozzá segítséget:

[link]

Ha igény szerint és kizárólag szoptatod (szoptatnád) a babádat, nincs szüksége vízre (és másra sem). Ennek sok más mellett pl. az lenne az előnye, hogy nem lenne szükség üvegre, így teljes egészében meg lehet előzni a cumizavart is.

2014. jan. 4. 17:11
 6/15 xStefix ***** válasza:

Egyébként a sárgaságon a víz nem segít, mert a bilirubin, ami a sárgaságot okozza, 98%-ban széklettel ürül - vagyis etetni kell ilyenkor a babát, hogy a sárgaság szűnjön, anyatejjel, esetleg tápszerrel.

Gyanítom, hogy ezt nem mondták neked a kórházban.

2014. jan. 4. 17:13
 7/15 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondták itassam, és úgy tűnt, hogy használ. MIóta nem sárga nem is kéri a vizet.
2014. jan. 4. 17:21
 8/15 A kérdező kommentje:

Nekem nem utasítja el a szopizást csak az elején nem mindig kapja be csak próbálkozik, amikor sikerül akkor eszik sokáig.

Köszi mindenkinek, próbálkozunk:-)

2014. jan. 4. 17:25
 9/15 xStefix ***** válasza:
Akkor már nem is kap üveget, ha jól értem...?
2014. jan. 4. 18:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Nem kap de nem is keri, kiloki az uveget a szajabol.
2014. jan. 4. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!