Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Éjszakai hátfájás lehet a...

Éjszakai hátfájás lehet a szoptatás miatt?

Figyelt kérdés

Nappal nem fáj a hátam, viszont minden éjszaka rettenetesen elviselhetetlen. Szinte alig birok megmozdulni. Ha a baba felkel, nekem kell 1-2perc mire meg tudok mozdulni, hogy megetessem. A lapockám alatt fáj,a jobb oldalon. Eddig sosem fájt. A terhességem elején vettünk új matracot, és eddig csúcsszuper volt. Kipróbáltam a nappaliban lévő kanapét és azon is fáj sajnos. Viszont amint felkelek, elmúlik.

Gondoltam arra, hogy esetleg rossz a szoptatási póz nappal. 3hónapos a baba és csak anyatjes, elég sokat szopizik (van, hogy óránként). Volt esetleg valakinek hasonló problémája?

#szoptatási póz #Éjszakai hátfájás
2013. okt. 15. 10:25
 1/7 anonim ***** válasza:
nekem is fáj-lehet a póz miatt-de az emelgetéstől is.éjszaka elgémberednek a csontok-ezért érezheted.éjszaka fekve próbáld,ha bejön..
2013. okt. 15. 10:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Jajj, erre figyelj oda! Én is a szoptatásra, illetve a gyerek súlyának cipelésére gyanakodtam, többször nagyon fájt a jobb lapockám alatt a hátam, és egyszerűen semmilyen póz nem volt jó, bőgni tudtam volna a fájdalomtól, olyan szinten volt elviselhetetlen, aztán egyszercsak megtört a jég, és kihánytam mindent, amit aznap ettem, és rögtön jobban lettem... Akkor küldött el ultrahangra a háziorvosom, és akkor derült ki, hogy epeköveim lettek a terhesség alatt! Ez állítólag sok nőnél előfordul, a terhesség/szoptatás hozza ki, főleg azoknál, akik eleve túlysúlyosak voltak, vagy sokat híztak a várandósság alatt. :( Még én is szoptatok, így nem szedek rá gyógyszert, viszont diétázom, így nincs baj. Szerintem ha ez többször előfordul csináltass egy UH-t te is!
2013. okt. 15. 11:14
 3/7 xStefix ***** válasza:

Igen, más jellegű oka is lehet a fájdalomnak, nemcsak a megterhelés. (De ha más panaszod nincs és ez is gyorsan elmúlik, akkor valószínűleg nincs komolyabb gond.)

De a szoptatási póz is okozhat ilyet, sőt! Az összes mellrehelyezési "lista" úgy kezdődik, hogy "helyezkedj el kényelmesen..". Ha sokat szoptatsz és ülve, mindenképp figyelj rá, hogy ne dőlj előre, rá a babára, hanem őt emeld olyan magasra, hogy kellemesen hátradőlve szoptasd. Ha kell, sámli a láb alá, párna az öledbe és a hátad mögé is. Szánj rá időt és próbálkozást, hogy tényleg jó legyen neked! Lehet mondjuk az ágyon törökülésben ülve is szoptatni, de ha ilyen hátfájós vagy, akkor mindenképp fotel, de legalább támlás kanapé. - Vagy fekve szoptatás, de akkor is jól párnázd körbe magad.

2013. okt. 15. 13:30
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Most voltam a körzetinél, meg a nőgyogyásznál és Ők is másra gyanakodnak. Tovább küldtek... De nem bánnám, ha "csak a baba cipelése" miatt lenne,mert elég sokat cipelem és sajnos néha tényleg a baba fölé hajolva szoptatok.
2013. okt. 15. 18:46
 5/7 anonim ***** válasza:

Nálam is epekő okozta ezeket a fájdalmakat, és főleg éjszaka. Mindenképpen vizsgáltasd ki magad. Egy ultrahang és vérvétel kimutatja.

Nekem ki is vették az egész epehólyagomat amikor a lányom 6 hetes volt, mert már el is záródott az epevezeték és négykázláb mászkáltam, éjjel pedig magamat injekcióztam görcsoldóval.

2013. okt. 17. 09:11
 6/7 A kérdező kommentje:
Én is kapok injekciót, amitől végre volt egy jó éjszakám. Csak sajnos elég későre kaptam időpontot.
2013. okt. 17. 09:43
 7/7 Barbara8282 válasza:
Nálam is ez van nekem az egész hátam fáj pláne közép tájt.Orvosom nem csinált semmit mert szoptatok pedig már nem bírom inkább leállok a szopival de valamit csináljanak.Nekem is éjszaka fáj alig birok meg mozdúlni.
2015. júl. 8. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!