Éjszakai hátfájás lehet a szoptatás miatt?
Nappal nem fáj a hátam, viszont minden éjszaka rettenetesen elviselhetetlen. Szinte alig birok megmozdulni. Ha a baba felkel, nekem kell 1-2perc mire meg tudok mozdulni, hogy megetessem. A lapockám alatt fáj,a jobb oldalon. Eddig sosem fájt. A terhességem elején vettünk új matracot, és eddig csúcsszuper volt. Kipróbáltam a nappaliban lévő kanapét és azon is fáj sajnos. Viszont amint felkelek, elmúlik.
Gondoltam arra, hogy esetleg rossz a szoptatási póz nappal. 3hónapos a baba és csak anyatjes, elég sokat szopizik (van, hogy óránként). Volt esetleg valakinek hasonló problémája?
Igen, más jellegű oka is lehet a fájdalomnak, nemcsak a megterhelés. (De ha más panaszod nincs és ez is gyorsan elmúlik, akkor valószínűleg nincs komolyabb gond.)
De a szoptatási póz is okozhat ilyet, sőt! Az összes mellrehelyezési "lista" úgy kezdődik, hogy "helyezkedj el kényelmesen..". Ha sokat szoptatsz és ülve, mindenképp figyelj rá, hogy ne dőlj előre, rá a babára, hanem őt emeld olyan magasra, hogy kellemesen hátradőlve szoptasd. Ha kell, sámli a láb alá, párna az öledbe és a hátad mögé is. Szánj rá időt és próbálkozást, hogy tényleg jó legyen neked! Lehet mondjuk az ágyon törökülésben ülve is szoptatni, de ha ilyen hátfájós vagy, akkor mindenképp fotel, de legalább támlás kanapé. - Vagy fekve szoptatás, de akkor is jól párnázd körbe magad.
Nálam is epekő okozta ezeket a fájdalmakat, és főleg éjszaka. Mindenképpen vizsgáltasd ki magad. Egy ultrahang és vérvétel kimutatja.
Nekem ki is vették az egész epehólyagomat amikor a lányom 6 hetes volt, mert már el is záródott az epevezeték és négykázláb mászkáltam, éjjel pedig magamat injekcióztam görcsoldóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!