Létezik, hogy selejtes az egyik mellem tejcsatornája? Van itt szoptatási tanácsadó vagy netán orvos?
A bal kifogástalanul "működik", 6-7 helyről spriccel a tej. A jobban viszont megfigyeltem, hogy csak a bimbó bal oldalán jön 4 lyukból, míg a jobb oldalán nagyon vékony a sugár, és csak egy helyről jön. Most jön a lényeg. A mellem minden másnapra bedurran: kétharmada bekeményedik, és kínszenvedés, mire kimasszírozom, fejem. Csakhogy az egész keményedés, mire felpuhul, kb. egy óra, ÉS: abból az egyetlen csatornából jön csak a tej, sehonnan máshonnan (persze a többi rész addigra rég kiürült).
Lehet, hogy a mellem kétharmadából csak az az egy kivezetés van? És ha igen, lehet ezzel valamit kezdeni? Mert így nagyon nem bírom. :(
Szoptatás/fejés közbeni (!!) meleg vizes borogatást még érdemes lenne megpróbálni!
Nekem egy szoptatási tanácsadó masszírozta át a mellem emellett, azt mondta, annyira ödémás volt már, hogy az szorította el a tejcsatornákat. Ez megoldotta szerencsére. Drukkolok, hogy megoldódjon, de ha mégsem, akkor 1 mellből is lehet teljes értékűen szoptatni, ne aggódj!
Létezik sajnos. De: érdemes szoptatási tanácsadóval konzultálni, akivel élőpben is tudsz találkozni, hátha ő lát valamit, amit esetleg te nem, illetve amit így írásban nem tudunk kideríteni.
És aztán egytt ki tudtok gondolni olyan megoldást, ami jó lehet neked és a babádnak is:).
Nincs az a melled/oldalad túlzottan igénybe véve? Pl. nyomja a melltartó, rajta fekszel stb. Vagy túl nagy mellű anyukáknál megesik, hogy mindig egy ponton fogják a mellüket és ahol benyomódik a szövet, ott rendszeres lehet az elzáródás...
Az biztosnak látszik, hogy onnan valamiért rosszabbul ürül a tej, de nem biztos, hogy kevés a kivezetőcsatorna; lehet, hogy csak nincs rendesen átjáródva.
Szerintem is kérdezz meg egy szaktanácsadót, ők tudják, mit kérdezzenek ilyenkor. :)
Köszönöm mindenkinek a választ! A mellem rendbe jött, már nem fáj. Erre bedugult a bal alja, de azt is sikerült kifejnem. Áh...
Egyébként semmi nem nyomja. A melltartót nem tudom elviselni, a topom sem nyomja, és általában hanyatt fekszem, legfeljebb félig oldalt. 75/C-s a mellem, szóval még csak nem is olyan nagy. :) Jó lenne, ha bejáratódna, vagy valami, mert így kínlódás az egész, pedig anyatejpárti vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!