19 hetes kislányom szoptatása hetek óta alkalmanként 3/4 óra, mert állandóan lekapkodja a fejét ciciről, mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Van hogy csak nézelődik, nevetgél, vagy engem/pólómat nézi, de van hogy megfeszíti a testét, nyöszörög..nehéz visszairányítani a szopihoz. Próbáltam már a félhomályban, csendben szopizást, büfiztettem közben, vagy járkáltam vele,de semmi..van, hogy a ciciről lekapja a fejét, helyette az öklét tömi a kis szájába..vagy a nyelvét nyújtogatja.Sokat nyáladzik, több a kakis pelus, és bár eddig hízott rendesen (heti 15 dkg-t), múlt héten SEMMIT (rendszerese mérem, ugyanannyikat eszik, napi 600-650 ml), ezen a héten eddig 7 dkg-t. 3320 g-mal született (49 cm), most 6160 g, 62 cm. A véleményetek érdekelne..illetve mit tehetnék, hogy ismét hatékonyabban szopizzon? Ha valami kóros a fent leírtakban, mi lehet a baj?2013. dec. 28. 17:58
1/6 anonim válasza:
Könnyen lehet, hogy jön az elsö foga. (Nekem mind a 4 gyerekemnek már 12-14 hetesen jött ki az elsö foga.)
De me szoptasd ilyen sokáig, kb 20 perc után fejezd be, akkor megtanulja, hogy amikor szoptatod, akkor egyen, és ne csak cumizzon.
2/6 anonim válasza:
fog lesz, és a ciciddel maszírozná az ínyét
3/6 A kérdező kommentje:
Ha rajta múlna, befejezné ő 20 perc után a szopit, én "erőltetem", hogy megegye a szokásos mennyiségét. És ahelyett, hogy 10 perc alatt megenné amit szokott, most inkább elszórakozik közben, sőt, ma már muszáj volt röhögnöm csajok..nem szívta, hanem fújta!!:)) Nem engedte el a cicit, összecsípte a fogínyével, és bugyborékol mögüle..Kész voltam..Egyébként beszéltem azóta a védőnővel is, szerinte is fogzás, de ő megjegyezte, hogy szerinte a 600-650 ml/nap kevés (bár összességében a súlya és az eddigi gyarapodása megfelelő). Azóta ezen idegeskedem, hogy eleget eszik-e. Két szopi között próbaképp cicire raktam, 10 perc alatt 30 ml, többet nem kért, viszont következő szopikor épp ennyivel kevesebbet evett a sajnos szokásos 3/4 óra alatt..
2013. dec. 29. 17:41
4/6 anonim válasza:
Az en fiam is ennyi idos es o is lekapkodja a fejet nezeget magyaraz. Van h sir is. Szerintem is fogzas lesz.
Ha jo a gyarapodas mindegy mennyit eszik. Nem kvota szerint kell etkeznie hiszen minden anyatej mas. Valaki kevesebbtol is hizik mert talan zsirosabb a tej. Ne aggodj! Amugy en is szoktam :-)
5/6 anonim válasza:
Levegöt nyelt és fáj a gyomra.Ilyenkor vedd fel,kicsi büfi,és szophat tovább.
6/6 anonim válasza:
kedves utolsó nem látod h írta a kérdező h büfiztette???????????????????????? huuuuuu. amúgy meg ugye mostmár eljátszák a z időt a drágák inkább néha, nyugi ha gyarapodik akkor nincs baj jó a súlyotok:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!