Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 19 hetes kislányom szoptatása...

19 hetes kislányom szoptatása hetek óta alkalmanként 3/4 óra, mert állandóan lekapkodja a fejét ciciről, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Van hogy csak nézelődik, nevetgél, vagy engem/pólómat nézi, de van hogy megfeszíti a testét, nyöszörög..nehéz visszairányítani a szopihoz. Próbáltam már a félhomályban, csendben szopizást, büfiztettem közben, vagy járkáltam vele,de semmi..van, hogy a ciciről lekapja a fejét, helyette az öklét tömi a kis szájába..vagy a nyelvét nyújtogatja.Sokat nyáladzik, több a kakis pelus, és bár eddig hízott rendesen (heti 15 dkg-t), múlt héten SEMMIT (rendszerese mérem, ugyanannyikat eszik, napi 600-650 ml), ezen a héten eddig 7 dkg-t. 3320 g-mal született (49 cm), most 6160 g, 62 cm. A véleményetek érdekelne..illetve mit tehetnék, hogy ismét hatékonyabban szopizzon? Ha valami kóros a fent leírtakban, mi lehet a baj?
2013. dec. 28. 17:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Könnyen lehet, hogy jön az elsö foga. (Nekem mind a 4 gyerekemnek már 12-14 hetesen jött ki az elsö foga.)

De me szoptasd ilyen sokáig, kb 20 perc után fejezd be, akkor megtanulja, hogy amikor szoptatod, akkor egyen, és ne csak cumizzon.

2013. dec. 28. 18:04
 2/6 anonim ***** válasza:
fog lesz, és a ciciddel maszírozná az ínyét
2013. dec. 29. 08:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha rajta múlna, befejezné ő 20 perc után a szopit, én "erőltetem", hogy megegye a szokásos mennyiségét. És ahelyett, hogy 10 perc alatt megenné amit szokott, most inkább elszórakozik közben, sőt, ma már muszáj volt röhögnöm csajok..nem szívta, hanem fújta!!:)) Nem engedte el a cicit, összecsípte a fogínyével, és bugyborékol mögüle..Kész voltam..Egyébként beszéltem azóta a védőnővel is, szerinte is fogzás, de ő megjegyezte, hogy szerinte a 600-650 ml/nap kevés (bár összességében a súlya és az eddigi gyarapodása megfelelő). Azóta ezen idegeskedem, hogy eleget eszik-e. Két szopi között próbaképp cicire raktam, 10 perc alatt 30 ml, többet nem kért, viszont következő szopikor épp ennyivel kevesebbet evett a sajnos szokásos 3/4 óra alatt..
2013. dec. 29. 17:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Az en fiam is ennyi idos es o is lekapkodja a fejet nezeget magyaraz. Van h sir is. Szerintem is fogzas lesz.

Ha jo a gyarapodas mindegy mennyit eszik. Nem kvota szerint kell etkeznie hiszen minden anyatej mas. Valaki kevesebbtol is hizik mert talan zsirosabb a tej. Ne aggodj! Amugy en is szoktam :-)

2013. dec. 29. 19:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Levegöt nyelt és fáj a gyomra.Ilyenkor vedd fel,kicsi büfi,és szophat tovább.
2013. dec. 29. 19:59
 6/6 anonim ***** válasza:
kedves utolsó nem látod h írta a kérdező h büfiztette???????????????????????? huuuuuu. amúgy meg ugye mostmár eljátszák a z időt a drágák inkább néha, nyugi ha gyarapodik akkor nincs baj jó a súlyotok:-)
2013. dec. 30. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!