Pánikbeteg szoptatós anyukák! Milyen gyógyszert szedtek rá, tünetmentesek vagytok tőle?
Kérlek szépen ne szedj gyógyszert!
Vigyázd a babád és meg fogsz gyógyulni. Magadtól.
Nem fogsz nekem hinni tudom.
Fogd kézen magad és erősödj meg. Hosszú távon úgysincs más megoldás. A betegek többségét tünetmentesíti a gyógyszer, de előbb vagy utóbb attól érzik magukat rosszul, hogy tudják, hogy ők betegek, csak a szer kisegíti őket a mentális jólét állapotával.
ne, ha lehet ne!
A baba a legjobb therapeuta.
MIATTA tedd meg, hogy magad orvosa leszel.
Végzettségem alapján nem ismerek olyan beteget, akit hosszú távon véglegesen gyógyszer hozott volna ki a lelki bajából.
miért ne szedhetne gyógyszert????!!!!
aki ilyen hülyeséget ír, az nyilván nem volt még beteg(mármint pszichés)
bocsánat kérdező, de mindig felháborít az ilyen korlátolt felfogás. a baba nem "therapeuta", egy baba nem tudja meggyógyítani se a pánikot, se a depressziót. ezeket orvos és GYÓGYSZER gyógyítja meg, b.sszus!!!!
menj az orvosodhoz, biztos van olyan ami szedhető szoptatás alatt.
úgy tudom, az SSRI-k a legkevésbé kockázatosak...
Nekem egyszer azt mondta egy pszichiáter az akkot ötéves fiamról ,hogy "tudja anyuka, úgysem kerüheti el Ritalint, ha majd iskolába megy"
Amúgy hiperaktív, vagyis hiperkinetikus mozgástavar van(leglábbis van kódja),de szerintem nem az.
Namármost fiam haramdikos, sima suliba jár négyes tanuló, kétszer nyert szavalóversenyt, matek szakkörbe ját.
Ennyit a pszichiáterekről és a gyógyszereikről.
Ezek még a kutyáikat is begyógyszerezik szerintem.
Kedes 12.31-es ! Nem vagyok sem buta, sem laikus.
Gyógypedagógus vagyok és voltam hasonló helyzetben.
MINDENI A SAJÁT MAGA ANALITIKUSA!
Eljön majd az idő, mikor érteni fogod.
A gyógyszer NEM FOGJA MEGGYÓGYÍTANI!
És ha kell millió pszichológussal és a Föld valamennyi pszichiáterével vitába szállok!
12.3 as vagyok ismét. egy gyógyszert ismerek. szedheti bárki.
Úgy hívják: SZERETET. akinek ilyenje van , mindene van.
A legpregnánsabb érvet talán Müller Pétertől olvastam:
Háború idején megsemmisülnek a lelki nyavaják.
Vajon miért??
kedves első válaszoló
értem én, de ez süket duma, ne haragudj...
ha valakinek alacsony a szerotoninszintje, vagy nem működnek a vivőanyagok, az b.szhatja, már bocsánat.
én is tudom, miről beszélek...
"szeretet"...ugyanmár...ezek szerint a "szeretet" meggyógyítja a súlyosan pszichotikus skizofrént is?! ugyan, hagyjuk már...
Sajnos egyet kell értsek az utolsó válaszolóval. Aki diagnosztizált pánikbeteg azt kezelni kell, ez olyan mint a depresszió: attól hogy vidám akar lenni, nem lesz vidám! ezt tényleg csak azt tudja, aki volt már ebben a cipőben.
Több szoptatós anyukáról tudok, aki SSRI-t szed (azt hiszem Cipralex-et vagy Seropram-ot). De ehhez egy pszichiáter kell, aki eldönti egyéni mérlegelés alapján.
Hű, mi alakult itt ki már megint...
Kedves Kérdező!
Én is pánikbeteg vagyok, de szerencsére jól kordában tudom tartani. A babázás valóban jót tett, és a szoptatás alatt sok olyan hormon termelődik, ami lazít, nyugtat, fájdalmat csillapít és álmosít, ezt érzi a baba és a mama is. Tapasztalatok szerint szoptatás alatt gyengülnek a pánikbetegek tünetei. Persze ezt nem lehet általánosítani.
Én Xanaxot szedek esténként, a legkisebb dózist (0,25mg), csak az első 3 hónapban hagytam abba, de muszáj, mert a fáradtság kivált nálam néha rohamot. Persze, egy picike átjut a tejbe, de nem számottevő, ettől nem lesz baja a babának, és a bevétel után mindig több óra telik el a szoptatásig. Pszichiáterrel és szoptatási tanácsadóval való konzultáció alapján szedem.
Ami még segített, az a homeopátia: Aconitum napellus ch30 heti 1x vagy ha érzed a rohamot közeledni.
A hozzáállás nagyon sokat számít, igenis tudatosan lehet valamennyire befolyásolni, és nem engedni magamat belekerülni a roham spiráljába. Erre jó minden relaxációs, meditációs módszer.
A válaszadóknak: nem a gyógyszer gyógyít, az csak elnyomja a betegséget. A pánikbetegségből csak saját elhatározásból és erőből lehet kigyógyulni, de sokszor szükség van ehhez a gyógyszeres támogatásra. És igen, nagyon sokat számít a szeretet :-)))
14.00- nak. első válaszadó vagyok.
ismerem minden biokémiai hátterét. a szerotoninszint retardációtól elkezdve,,...mindent.
Nem azért vagy ránk róva magamat is beleértve) az életfeladat, hogy Xanax-al elnyomjuk.
Akkor Xanax-ot is kaptunk volna hozzá.
"Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni".
Voltam ott. többször is.
Nagyanyámat és édesanyámat, akik gyógyszerrel próbálkoztak már eltemettük.
A kisbaba pedig segítség . Óriási segítség. Fény az alagút végén.
A kedves kérdező vagy megfogadja a tanácsomat, vagy nem.
A roham csapdájából nem a hangulatkiegyensúlyzóval gyere ki.Mert nem veszed észre, és nem kifelé vezet, hanem az ellenkező irányba.
Rajtad múlik, melyiket választod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!