Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Borzalmasan érzem magam, mert...

Borzalmasan érzem magam, mert tudom, hogy rosszat teszek ezzel, de?

Figyelt kérdés
Terhességem előtt egy évig cigarettáztam. Amint a kezemben volt a pozitív teszt, azonnal letettem a cigit, és egész terhességem alatt rá se néztem, pedig nagyon kívántam, gyakran azzal is álmodtam. A babám most 1,5 hónapos, van még két másik gyerekem is, egyedül vagyok velük, és nagyon nehéz. A körmeimet véresre rágtam már, stresszes vagyok nagyon. Tegnap kértem egy szál cigit, és rágyújtottam. Aztán ma reggel is, és érzem, hogy valósággal rám szállt a nyugalom. Viszont a babám anyatejes, és tudom, hogy a nikotin átmegy. Viszont tényleg felőröl az ideg, és az a roh@dt cigi megnyugtat. Ti mit tennétek a helyemben?
2013. dec. 19. 14:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképpen ne tápláld az anyatejeddel így a kicsidet, kérlek.

És nagyon figyelj rá, hogy szappannal, alaposan mosd meg a kezedet (az arcodat is) mielőtt a kicsihez nyúlsz, mert a nikotin bőrön át is felszívódik.

Azt hiszem kimozdulhatnál akár a kicsivel is, ha levegőztök és mozogsz is, akkor biztos segít az idegállapotodon.

A helyedben konzultálnék egy homeopata orvossal, hogy mit szedhetnél a stresszre (szerintem a Chamomilla mehetne, de inkább szakember javasoljon bármit is!)

Én a terhességem előtt 15 évig cigiztem, napi egy dobozzal, de már eszembe se jut :)

Sőt, kifejezetten undorodom tőle. Az anyám rákos volt, agyvérzést kapott, szar a keringése is, és mindben ludas a bagó.

Nekem fel kell nevelnem a gyerekeimet, nekik szükségük van rám, így nem tehetem tönkre magam szánt szándékkal!

Bocs a regényért, remélem találsz megoldást :)

2013. dec. 19. 18:27
 12/13 xStefix ***** válasza:
28%

Én nem voltam még ilyen helyzetben, de azon gondolkodom, hogy eddig csak amiatt voltál stresszes, mert külön vagytok, egyedül vagy stb. és ezek miatt nem tudtál sehogy megnyugodni. Most viszont már azért is aggódsz, mert szoptatás mellett rágyújtottál. Vagyis az eddigi 1 helyett mostmár 2 okod van az idegeskedésre... szerintem te is azt mondanád, hogy akkor az egyiket legalább el kéne hagyni, hogy valamennyivel jobb legyen neked.

És mivel az élethelyzeteden valószínűleg nem tudsz változtatni, a másikkal kéne kezdeni valamit, ami ráadásul "simán" elhagyható. Persze ezt a simát csak idézőjelben írom.

Én a helyedben megkeresnék egy szopatási tanácsadót, hogy ők mit javasolnának ilyen helyzetben. Mert ugye egyrészt fontos lenne, hogy ne dohányozz, viszont az se megy, hogy te közben idegileg szétesel. Én mindenképp arra biztatnálak, hogy valami olyan másik módszert, eszközt, megoldást keress, ami oldja a feszültségedet, de épp nem egészségtelen.

Inkább, mint tápszeressé tenni a babádat, aki egyébként anyatejes....

2013. dec. 19. 19:45
 13/13 anonim ***** válasza:

Értelek is meg nem is. Én is dohányoztam, amint pozitív lett a teszt letettem, jelenleg szoptatok + szükséges tápszer is. Sokszor álmodtam én is cigivel, szerintem ez teljesen normális sajnos ha valaki függő és nem mellesleg szeretett is cigizni (mint én). Sokszor eszembe jut, hogy rágyújtok majd ha már nem lesz anyatejes, de szerintem ennék többről kell hogy szóljon. Egyrészt gondolj arra, felelősséggel vagy a gyermekeid után (Nekik és Neked sem lehet(ne) semmi bajod ill. nem jó ennek nagyob rizikófaktort adni), másrészt a cigi árát költheted rájuk is, vagy akár meglepheted magadat is valami aprósággal időnkét ha egyébként anyagilag amúgy sem okozna problémát a cigaretta megvétele és a kicsik ellátása. Másrészről, nincs jogom ítélkezni, de emiatt mondat : "A babám most 1,5 hónapos, van még két másik gyerekem is, egyedül vagyok velük, és nagyon nehéz." a szülőre szoktam neheztelni, hiszen a babák akartak Titeket vagy Ti őket...

Ugyanakkor szerintem nagyobb nyomot hagy a gyerekben ha Anya állandóan ideges, mintsem az, hogy szoptatott-e vagy sem. Ha nem bírod, akkor adj Neki tápszert, csak ahogy eddig írták mindenképpen figyelj hogy ne tedd őket passzív dohányossá.

És ami a legfontosabb emiatt ne érezd magad borzalmasan, mert egyik Anya ill. ember sem tökéletes...

2013. dec. 20. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!