Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hozzátápláljam? Tapasztalt...

Hozzátápláljam? Tapasztalt anyukák írjanak!

Figyelt kérdés
Pont ma 4 hónapos a babám. Sajnos alig van tejem, alig hízott ebben a hónapban. 6650g volt 3 hónaposan most 6800g. Írattam tápszert, de a gyerekorvos nem nagyon akarta felírni, azt mondta inkább kezdjem el a hozzátáplálást és akkor nem lesz szükség tápszerre. Van még lefagyasztva tejem, előbb inkább azt használnám el. Anyukám is a hozzátáplálást javasolja. Tegnap főztünk neki krumplit, tettem bele tejpépet, nem nagyon tetszett neki, de éhes volt, elnyammogott rajta. Este kérte még a cicit, de már csak egy pár csepp tejci van. Őszintén szólva én mindenképp meg akartam várni a 6 hónapos kort a szilárd kajával, mert szerintem nem tenne jót neki. Még alig fejlődött ki az emésztőrendszere, még gyomorsava is alig van félek, csak pangna benne az étel, nem tudná megemészteni. Nem akarom tönkre tenni a fejlődő kis emésztőrendszerét, de azt sem akarom, hogy éhezzen. A tejem már nem elég neki. Mit csináljak ha elfogynak a tartalékok a hűtőből? kb még 1,5 l van. Mindenképp szeretnék még próbálkozni a szoptatással, gyakran mellre tenni, hátha vissza jön a tejem. Iszom a Laktoherbet és bízok.
2009. nov. 25. 10:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy a Laktoherb beválik nálad, nekem például semmi hatása nem volt. Viszont van a herbáriának másik tejszaporítója a Herbalakt ami csak teafű, nem filteres, nekem az nagyon jó volt. Meg az alkoholmentes sör:) Ha adsz neki tápszert szoptatás után add, és utána még tedd vissza szopizni. Nekünk 2 hónapos korában volt egy ilyen időszak, 3 hétig tartott, mindig kapott egy kis tápszert szopizás után, azóta újra csak anyatejes. Próbáld meg ezeket, hátha nálatok is beválik. Kitartás, szorítok, hogy visszajöjjön a tejed!
2009. nov. 26. 11:46
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Babám 8hónapos.Ez idő alatt rengetegszer átéltem azt amit te.Voltak olyan napok mikor szó szerint fél-vagy óránként szoptattam.De mindig átvészeltük.Igyál görögszánamag teát,én rengeteget megittam,hatásos.De szerintem csak több igénye van a babádnak,ez pár nap és kompenzálodik.Sokan itt adják fel szerintem.Kitartás.
2009. nov. 26. 12:18
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a helyzet,hogy én szintén így jártam.Nem volt elég a tejcsim a babámnak,tápszerezni nem szerettem volna,de megpróbáltam.Hát úgy ahogy volt rámfújta az egészet,nem ette meg.

A fiam 3 hós múlt mikor elkezdem hozzátáplálni.Most 4,5 hós.Az ég világon semmi baja.Nagyon sok mindent eszik már.Rendesen nő.És átalussza az éjszakát.1-2 éve már 3 hós kortól is voltak bébiételek,amik most 4 hós kortól vannak,csak már azt mondják nem lehet etetni hamarabb és törvény szabályozza,hogy a 4 hót kell ráírni.

Ne aggódj,és ne idegeskedj,mert még kevesebb lesz a tejcsi.Én is teljesen kiborultam.Az a fő hogy jól lakik.

Én mindig úgy csinálom,hogy előbb tejcsi és utánna valami főzelék,gyümölcs.És így azért szopizik is.

Nagyon jó tejserkentő hatása van még a sörnek is.Igyál minden nap 1-2 pohárkával,vagy alkohol menteset.Nekem bejött.

2009. nov. 26. 14:40
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

A görögszénamag tea tényleg nagyon jó, meg a kecskeruta is. Én reggelente kecskerutából lefőztem 1 litert, görögszénából fél litert, összekevertem és iszogattam egész nap. Most már csak kétszer szopizik egy nap a lányom (8 hónapos), és még fejnem kell napközben, hogy ne gyulladjon be a mellem, mert csomós lesz a tejtől. Pedig születésétől kezdve sokat kínlódtunk, mert nagyon kevés tejem volt. Próbáld ki, az ára sem vészes. Nekem semmi más nem használt, csak ez, meg a gyakori szoptatás.

Remélem, segít!

2009. nov. 26. 17:02
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Az, mert nem tudsz fejni, nem jelenti azt, hogy kevés a tejed. Lehet, hogy feszültebb is vagy, az pedig nem segít. Én soha nem tudtam, mégis elég volt. OK, régebben tudtál, de beáll a kereslet-kínálat, aminek pont az a lényege, hogy annyi termelődik, amennyi szükséges. Ez csak azt jelenti, hogy jól működik a szervezeted. Az, hogy 150 grammot gyarapodott egy hónap alatt, nem jelenti azt, hogy kevés a tejed. Ha kevés lenne, fogyott volna!!!

Nem kellene még hozzátáplálnod, mert azzal is befolyásolod a tejtermelést negatív irányban. Tarts ki, és lazíts. Minden helyre fog állni. MI több ilyen időszakon is átvergődtünk, és mindig rendeződött a dolog.

2009. nov. 26. 21:49
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
2009. nov. 29. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!