Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan apasszam el a tejemet,...

Hogyan apasszam el a tejemet, mert ismét várandós vagyok?

Figyelt kérdés

Abbahagytam a szoptatást, mert kiderült, hogy ismét várandós vagyok. Nem hirtelen hagytuk abba, már hetek óta csak este szopizott, váltott mellből pár percig, így elég fokozatosan történt az elválasztás. De mit tegyek nehogy begyulladjon a mellem? fejni nem akarom, mert nehogy ártson az új jövevénynek, de azt sem akarom, ha begyulladna.

Milyen egyéb módszerek vannak, mit tudok tenni?

2013. dec. 17. 14:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"szoptatás hatására oxitocint termelődik, ami méhösszehúzó hatású és ezért elvileg akár okozhat vetélést"

Egy orgazmus sokkal nagyobb méhösszehúzódást okoz és egészséges terhesség esetén a szex sem tilos és nem is okoz vetélést.

Ha veszélyeztetett terhességről van sz, akkor persze más szabályok léphetnek életbe, de ezt az orvos dolga megmondani.

2013. dec. 17. 15:05
 12/16 anonim ***** válasza:

Én szerencsés voltam, 1 évesen egyik napról a másikra nem kérte, akkor voltam 6 hetes várandós megint. Pár napig lefejtem pár cseppet, amikor éreztem, hogy tele a cicim, de hamar elapadt.

Egyébként nem mond hülyeséget a kérdező, mert a szoptatás méhösszehúzódásokat okoz. (Szülés után az első szopik ezért fájnak sok kismamának) Én a kisfiammal is veszélyeztetett voltam, előtte pedig volt 2 vetélésem, ezért az orvosom is mondta, hogy ő sem ajánlotta volna a szoptatást az előzmények miatt.

Nem kell azonnal lehülyézni amiatt, mert óvatos. Lehet a kérdező sem véletlenül próbál mindenre figyelni. Akinél nincs probléma, az szoptasson tovább, de ha voltak már rossz előzmények, én megértem...

2013. dec. 17. 15:30
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet itt okoskodni össze-vissza, de nem mindenki olyan szerencsés mint egyesek. Lányom 10 hónapos volt mikor újra terhes lettem és minden egyes szoptatás a kínok kínja volt, borzasztó méhösszehúzódásaim voltak, FÁJT és a 6. héten bevéreztem, úgyhogy igen, elválasztottam a 11 hónaposomat mert így láttam jónak én is és az orvosom is. Szerencsére nem viselte meg a babámat és a tejem is magától elapadt.

Szerintem hagyd, elfog magától apadni, de ha úgy látod hogy nem akkor a nőgyógyászodtól kérd ki a véleményét ne itt a sok önjelölt nagyokos mondja meg a tutit.

Le lehet pontozni

2013. dec. 17. 16:51
 14/16 anonim ***** válasza:

6-os válaszoló vagyok. Végképp nem hurrogtam és főképp nem néztem le a kérdezőt mert elválasztotta. Nem is értem miért gondolja az a válaszoló h sokan szar anyának nézik emiatt. Maga az a dolog h azért választotta el mert baja lehet az volt furcsa. Mint aki írta is h ezzel rémisztgetnek néhány kismamát, na erről pl még soha nem is hallottam. És szerintem ezzel jó sokan vagyunk még.

Uncsitesómnak 9 hónapos volt a lánya amikor kiderült h terhes. De ő neki a lánya saját magát választotta egyből. Eleinte ugye nem értette h mi ez a hirtelen leszokás de valószínűleg más lett az íze. Ezért nem kellett tovább.

Maga a kérdező írta így: fejni nem akarom, mert nehogy ártson az új jövevénynek

Ezért van az h nem gondolt senki arra h esetleg neki kellemetlen vagy fájdalmas stb. Nem értem azt a válaszolót sem aki ilyen véres megvédő üzenetet írt az anyuka védelmében. Hiszen senki nem támadta le. És azt is leírta mindenki h felesleges bármit is tennie elapad magától.

2013. dec. 17. 17:05
 15/16 xStefix ***** válasza:
87%

Kérdező, ha nagyon feltelne a melled a még megtermelődő tejtől, akkor muszáj leszel kicsit kifejni belőle, mert esetleg begyulladhatsz. De ha épp csak egy kicsit fejsz, amikor nagyon muszáj, akkor lassan le fog apadni a mennyiség. A lényeg mindig az, hogy minél ritkábban ürüljön ki a tej, mert ettől marad majd el végül.

De ha nem tapasztalsz ilyet, akkor semmi extra teendőd nincs, a tested várhatóan elvégzi a dolgát. :)

A tejserkentő szerek is apaszthatnak még, ha más higításban használjuk őket, mint serkentésre. Mivel ebben nem vagyok járatos, nem tudok neked konkrétat írni, de ha utánanézel, megtalálod az infókat.

A hideg víz pedig nem apaszt, ha esetleg valaki ezt javasolná, felesleges ezzel próbálkozni.

A többieknek abban igazuk van, hogy maga a terhesség (legalábbis nehezítettség nélkül) nem indokolja az elválasztást, de a Kérdező semmi infót nem adott arról, hogy miért döntött úgy, ahogy. És ha írt volna, akkor is az ő joga (volt) dönteni erről, nem a miénk.

Egyébként a mód, ahogyan megtörtént az elválasztás, teljesen rendben lévő szerintem, úgyhogy nem hiszem, hogy akkora veszteség érte volna a nagyot ezáltal. ;)

2013. dec. 17. 18:23
 16/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, 13 hónapos a kisbabám. Észre sem vette, h elmaradt a szopi, nagyon egyszerűen ment, meg is lepődtem. De ahogy írtam is, már egy ideje minden este csak az egyik mellből evett pár percig, nem is ezen aludt el ugye. Vele is és most is veszélyesztetett terhes vagyok, így ahol csak tudok, próbálok óvni a várandóságon.

Sajnos azonban tegnap este óta a jobb mellem érintésre fáj az alsó részen, hideg vizzel borogattam, maszíroztam, s kézzel fejtem belőle egy picit, de nem történt javulás...

Egy hete szopizott utoljára a kisfiam.

A nőgyógyászom és a védőnő már szabin vannak, a gyermekorvost fogom ma felhívni, hátha tud valamit mondani.

És szerintem se ítélkezzünk mások felett, akit nem is ismerünk, ahogy elöttem is írták, minden terhesség és minden baba más és más.

Köszönöm a válaszokat mégegyszer!

2013. dec. 18. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!