Hogyan választja el magát a pici?
Figyelt kérdés
A kérdésem az, hogy lehetséges -e, hogy egyik napról a másikra egyszerűen nem kell neki a cici/tejcsi? Mostanában már csak kétszer kapott cicit, reggel és este, de egy ideje az estihez már nincs türelme, de üvegből megitta a tejet. Egészen tegnapig, mostmár üvegből sem kell neki és a reggeli szopizáshoz sem volt ma türelme.2013. dec. 15. 22:46
1/8 anonim válasza:
Igen, lehetséges. Az anyukám mesélte, hogy az öcsém anno 6 hónaposan egyik nap még kérte a cicit, és másnaptól nem, hiába erőltette... A barátnőm kislánya 9 hónaposan csinálta ugyanezt. Tiéd mennyi idős?
2/8 A kérdező kommentje:
15 hónapos a fiam
2013. dec. 15. 22:49
3/8 A kérdező kommentje:
és utána már nem is kérték egyáltalán? üvegből sem?
2013. dec. 15. 22:50
4/8 anonim válasza:
Az öcsém egyáltalán nem, pohárból kapott kakaót (akkor még ezen 6 hónaposan nem bontránkozott meg senki) a barátnőm kislánya banános tápszert kapott csőrös pohárból (azt hébe-hóba megitta, de volt hogy napokig nem.. Most 3 éves, és a tejtermékeket nem is nagyon kedveli).
5/8 A kérdező kommentje:
furcsa :) azt hittem, fokozatosan szép lassan hagyják el a cicizős evéseket, vagy ha valami mást kapnak helyette. köszönöm a választ :)
2013. dec. 15. 22:54
6/8 anonim válasza:
A fiam 9 hós, és rengeteg a tejem, de kb 1 hete egyáltalán nem kell neki, pedig nagyon szopis volt előtte. Orvost is megkérdeztem, szerinte ritka, de természetes, semmi baja nem lesz, eszik, iszik babatejet, szóval a szopinak ennyi volt, én meg apaszthatok...
7/8 A kérdező kommentje:
az nem lesz egyszerű... nekem mondjuk már elég kevés. egy nap max 100 jön ki belőlem összesen. nem is feszül már úgy, bár korábban volt párszor begyulladva stb
2013. dec. 15. 23:10
8/8 xStefix válasza:
A szakma úgy tartja, hogy ha a baba előzőleg igény szerint szopizhatott, akkor 1 éves kor alatt inkább szopási sztrájkról lehet szó, ritkán elválasztódásról. Főleg igaz lehet ez, ha kizárólag is szopott és minél tovább; mert akkor valószínűsíthetően kialakult már benne a szopi iránti lelki igény. Az ilyen babák ritkán döntenek a szopi végéről, ők inkább azt szokták jelezni, hogy valami baj van.
De persze vannak kivételek, és ugye nem mindenki szoptat ilyen gyakorlattal se.
De 1 éves kor után már bármikor lehet elválasztódás. Amit te leírtál, az teljesen megszokott. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!