Mindenkinek az a kérdése, hogy van-e elég tejem, tudok-e szoptatni. Titeket ez nem zavart?
Tőlem is sokan kérdezték...volt hogy az auchanban egy idős házaspár férfi tagja kérdezett rá...
Engem nem zavar...bár nemszoktam belemenni mélyen a válaszba
ÁLtalában annyit mondtam : Köszönjük,szerencsére van.!
Vagy " Igen,van mit ennie bőven "
Igen, én is ennyivel rövidre zártam, de a téma nem áll le, mert jönnek hozzá a plusz adalék szövegek, hogy "...csak azért kérdezem, mert ugye ez a legjobb a babának, és sokszor ez gond császár uán, ..."
De olyan kérdés is volt, hogy mennyi ideig tart egy -egy szoptatás. Nincs értelme ezen vitázni, válaszolok és igyekszem témát váltani, de nekem ez kicsit olyan érzés, mint ha a házaséletről kérdezgetnének, hogy még lefekszem-e a férjemmel és ha igen, mennyi ideig tart. Furcsa nekem. De végül is ez babaetetés, nem szex, ez igaz. Csak mivel benne van a mellem, én magánszférának érzem.
Ha zavar a téma..nemhagyják és tovább fűzik a mondandót nyugodtan mondhatod hogy " ne haragudj,erről nem szeretnék beszélgetni "
1-Es voltam
Engem nem zavart, bár tőlem nem kérdezgették úton útfélen.
Szerencsére sok tejem volt, lehet, ha esetleg nem lett volna elég, akkor zavart volna, de így nem.
Mondjuk ha valaki direkt perverz felhanggal kérdezi (ilyen egy volt, természetesen pasi, mondjuk belőle nem is néztem ki mást), az idegesített, de neki is idvariasan kellett válaszolni, mintha nem venném a lapot, mert a barátnőm férje volt.
De ha valaki normálisan érdeklődött, az nem zavart engem.
Engem zavart, főleg hogy nekem nem sok volt... Még a férjemet is erről kérdezgették a munkahelyén (olyanok, akiket nem is ismerek), hogy na és van-e tej? Aztán mindenki jött a tuti tippjeivel, hogy mit kell csinálni. Tudom, hogy segíteni akartak, de akkor marha idegesítő volt.
Nekem eszembe nem jutna soha ilyet kérdezni, nem rám tartozik.
(És az is biztos, hogy ha lesz második, és ő is tápszeres lesz, csak annyit fogunk mondani hogy bőven van tej...)
Az összes szomszédomban idősebbek laknak. Az összes néni heti rendszerességgel megkérdezte, hogy ugye még szopik a kicsi, mert az a legjobb neki...Aztán egy idő után mindegyik néni bevallotta, hogy ő bizony nem sokáig szoptatott, nem volt elég teje. Szerintem várták, hogy sorstársra találjanak bennem. Így észrevettem, hogy sok ilyen kérdés mögött inkább az önkitárulkozás igénye van. Miután röviden válaszoltam, ők még percekig ecsetelték a saját szoptatásukat. Érdemes kipróbálni, hogy te is visszakérdezz, hogy a kérdező (felesége) tudott-e szoptatni.
Ja, és mikor egy éves lett a kicsi, akkor a nénik átváltottak a "de ugye már nem szopik" kérdésre. Mert ilyen nagy gyereknek már nem való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!