Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért nem engedi a védőnő...

Miért nem engedi a védőnő hogy lefejt tejjel üvegből etessem a babámat? Nekem nagyon fáj a szoptatás,1 hetes a baba.

Figyelt kérdés
2009. nov. 24. 14:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Meg nem tilthatja senki, hogy hogyan etesd a babád. Viszont tényleg csodás érzés szoptatni. Én 8 hete szültem császármetszéssel a fiamat. Az első 2 hétben felkelni is alig tudtam, annyira fájt a hasam, és fekve nem is tudott szopizni, úgyhogy muszáj volt ülve szoptatni, de megérte. Az én mellbimbóim iszonyúan befelé fordulnak, nem segített semmit sem a bimbókiemelő, úgyhogy bimbóvédővel szopizunk. Az elején nagyon nehéz volt, sokszor sírt, hogy éhes, mindkettőnknek meg kellett tanulnunk a helyes szopizást. A belövelés időszaka nagyon fájdalmas volt nekem is, mert még nem tudott rendesen enni, a melleim tele voltak, iszonyúan feszültek, de addig próbálkoztunk, amíg nem sikerült, és az nagy megkönnyebbülés volt.

Kitartás és türelem. Menni fog, a fájdalom pedig elmúlik.

2009. nov. 24. 21:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem ne akard lefejt tejjel etetni. Sokkal jobb ha ő szívja ki és "megdolgozik" érte. A szoptatás nagyon jó dolog, közelebb hozza egymáshoz a kismamát és a babát. Mellesleg ahogy előttem is írták macerás lenne éjjel is fejned, cumisüveget fertőtlenítgetni, kifőzni. A cici meg mindig kéznél van éjjel is. Megmosod langyos vízzel vagy át törlöd egy neved ruhával minden szopi előtt és ennyi. Bizonyára azért fáj a melled, mert nem jól teszed mellre a babát. Ez nem a te hibád. A kórházban ahol szültél a csecsemős nővérek dolga lett volna megmutatni és megtanítani neked (és minden kismamának), hogy hogyan kell jól mellre tenni a babát, hogy neked se fájjon és ő is jól tudjon szopni. Szoptatáskor nyomd meg a melled, kijön belőle egy kis tej, ezt kend szét a bimbón és érintsd a baba alsó ajkához (a felsőhöz ne) erre az ingerre ő nagyra nyitja a száját, fogd össze a bimbód (a bimbó udvarnál) a hüvelyk és a mutató ujjaddal és jó mélyen tedd a baba szájába. Minél nagyobb részt kap be a bimbó udvarból annál jobb. Így rendesen tud szopni és neked sem fog fájni, mert nem a bimbót szívja, dörzsöli hanem a bimbó udvart masszírozza a nyelvével és így préseli ki a tejet. (hasonlóan mint fejésnél)

Ha ki van sebesedve a melled akkor vegyél a patikában Bepanten krémet és azzal kend be, ez azért jó mert hámosít és szopi előtt le sem kell mosni. Az is jó ha szoptatás után nem törlöd meg a melled, mert a baba nyálában és az anyatejben olyan anyagok vannak amik segítek a gyógyulást. Jól szellőző melltartót hordj, otthon nyugodtan lehetsz melltartó nélkül egy vékony kis pólóban, had szellőzzön. Az sem baj ha egy kis időre szabadon hagyod a melled.

Remélem tudtam segíteni.

2009. nov. 25. 12:38
 13/15 anonim ***** válasza:
Persze, hogy jobb ha ő szopizza ki, az kényelmesebb Neked is. De ha pillanatnyilag fáj pl sebesedés miatt, akkor fejd le ne foglalkozz senkivel és add cumisüvegből, de arra figyelj, hogy olyan cumi legyen rajta, ami nem csak magától folyik, amiből ugyanúgy kell szívnia pl avent. Biztos, hogy a cumizavar miatt tanácsolta ezt a védőnőd. Most 1 hós a második gyerekem, 1-2 hétig annyira sebes volt a mellbimbóm, hogy egyszerűen képtelen voltam szoptatni a fájdalomtól, lefejtem és cumisüvegből etettem meg éjszaka. Az elsőszülöttem is rendszeresen kapta cumisüvegből egyéb elfogaltságok miatt, két éves koráig cicizett.
2009. nov. 25. 18:16
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia! Átérzem a helyzetet, nekem iszonyatosan fájt a szoptatás, sebek, fájó mellbimbó stb..., pedig 1 hónapos koráig folyamatosan próbálkoztunk, de hiába. Mellből soha nem tudott enni semmit, így mindig fejnem kellett és üvegből kapta/kapja ( 4 és fél hónaposak vagyunk).

Rengeteg tejem van ennek és a tévhitek ellenére is, hivatalosan le is adom a felesleget havonta.

Ha sikerül mégis szoptatnod, az csoda dolog lenne, mert nekem a reggeli fejés 3/4 óra, napközben 3 óránként fél óra. Rengeteg időd maradna a picire, ha nem kellene folyton fejni.

Azért így sem rossz, legalább anyatejet eszik!!!

A védőnőmnek pedig én is sűrűn bólogatni szoktam, hogy hát persze, hogy úgy csinálom!!

Kitartás és jó babázást!

2009. nov. 28. 07:11
 15/15 anonim ***** válasza:

Szia. Hasonló gondok miatt 2 hetes kora óta fejem a lányomnak a tejet. Néha még próbálkozok a cicizéssel, de még mindig nem az igazi. Most 2 hónapos. Sokat fejek, és 1 hét alatt 1 liter tejet fagyasztok le. Kényelmesebb a szopizás, de így sem annyira macerás (én vettem elektromos mellszívót). Sőt így még apuka is meg tudja etetni néha. :)

Próbálkozz a szoptatással, még össze kell szoknotok, de ha nem megy, akkor se keseredj el, fejjed és add üvegből. A védőnő nem tilthatja meg hogy hogyan etesd. Legalább anyatejet eszik. Így is az öledben van és az anyaközelség is megmarad.

Kitartás, és sok boldogságot!

2009. nov. 28. 11:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!