Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Megfáztam, szoptathatok?

Megfáztam, szoptathatok?

Figyelt kérdés
Csak hőhullámaim vannak,lázas nem vagyok.Maszkot viselek,de szerintem elkapta,mert 37,2 és nagyon meleg/nem forró/ a kis teste.A tejemből kapta el?Napi 3xszopizik,9hós,és ma akrtam csökkenteni 2x-re,akkor ne ma csökkentsem,a tejben lévő immunanyag miatt.
2009. nov. 24. 10:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Szoptathatsz, a tejedben antitestek vannak, amelyek védik a kicsit. Onnan nem kaphatta el a babád, esetleg cseppfertőzés (tüsszentés, köhögés...) útján. Ha nagyon magas lázad lenne 39 fok felett, akkor nem ajánlatos a szoptatás.
2009. nov. 24. 10:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Túl vagyok egy 39 fokos lázon, tüsszögéssel, torokgyulladással. Szoptattam, de a lázas cicit nem szerette a picim, úgyhogy ha lázas lennél, szopi előtt 1 órával kezd nagyon csillapítani, panadol+hűtőfürdő, de nyugodtan szopizhat. A tüsszögésre pedig szájmaszk, más semmi. Nem kapta el 2 hónaposom.

Jobbulást! :)

2009. nov. 24. 13:09
 3/4 A kérdező kommentje:
köszik,én is így gondolom.Egyébként mennyi a babák nornál hőmérséklete,mivel nekik magasabb mint a felnőtteké,igaz?
2009. nov. 24. 13:19
 4/4 anonim ***** válasza:

Még magas lázzal is szoptathatsz, akár 40 fokkal is, ha bírod fizikailag.

A babák testhőmérséklete icipicit magasabb csak, mint a felnőtteké. Ha nem érzed nagyon melegnek, felesleges méregetni, mert 38,5 alatt nem érdemes csillapítani, hiszen pont a lázzal védekezik a szervezet a vírusok ellen.

Az ellenanyag átjut a tejen, a vírus nem, de cseppfertőzéssel megfertőzheted.

2009. nov. 24. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!