Szoptatás vs forraltbor?
Szerintem az sem mellékes, hogy mekkora babáról van szó. 3 kg, vagy 9 kg!
Dr. Sears az éjszaki gondoskodás című könyvben nem kifejezetten tiltja az alkoholt, ( a koffeint is) csak annak túlzott fogyasztását. LLL oldalán, habár nem az alkohollal kapcsolatosan, hanem a táplálkozással, hogy mit egyenek a szoptatós anyukák, olvasható, hogy ne vonjanak meg maguktól mindent, amit kívánnak, mert esetleg félnek attól, hogy a baba hasa fájni fog! Az anyaság nem arról szóljon, hogy sok mindenről le kell mondani , ami még jobban frusztrálhatja a nőket (márpedig épp elég áldozatot hoznak)! Ami csak akadályozhatja a csecsemő teljes körű gondozását, szoptatását!
Az elveszett boldogság nyomában című könyvben olvastam, az indiánok is együtt dorbézoltak, terhesen, szoptatósan sőt még a gyerekek is ittak alkoholt (no nem napi szinten). Persze ez nem követendő példa, de egy pohár bor
alkalmanként nem árthat! (De újszülött esetén azért én meggondolnám).
(Zárójelesen, volt egy ismerősöm, aki erős dohányos volt, és mikor várandós lett, hát a falat kaparta. Azt mondta neki a nőgyógyász:- Inkább nagy ritkán gyújtson rá, minthogy ennek a hiánya feszültséget váltson ki belőle!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!