Mit raktok a forraltborba?
Szegfūszeg, fahéj, és még?
Raktok bele vizet?
Vörösbõl vagy fehérbõl?
Szegfûborsot nem szoktatok?
Vanilliát??? Mennyit?
50% Vörös bor
50% víz
cukor
fahéj
szegfűszeg
2 citrom karika
mazsola
méz
-1 üveg száraz vörösbor (jó a 3-400 Ft-os kategória is)
-1 citrom
-1/2 narancs
-1/2 alma
-1 kis darab gyömbér (mint a hüvelykujjad felső perce)
-3 ek. cukor
-1 tasak vaníliás cukor
-1 tk. egész szegfűszeg
-2 db egész fahéj (vagy kb. 1 kk.)
A literes lábasba tölts 1 dl vizet, ebbe tedd a fűszereket, cukrot, gyümölcsöket: a citrusok héját reszeld bele, húsukat vágd kockára. Forrástól számítva kb. 3-4 perc alatt főzz belőle szirupot fedő alatt. Néha meg lehet keverni.
Ez után öntsd rá a bort és együtt már csak a kívánt, iható hőmérsékletre hevítsd (semmiképp sem 70°C fölé)
Így nem lesz vízízű, és az alkoholtartalma is megmarad. A gyömbértől pedig még jobban felmelegít majd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!