Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, hogy ritkábban...

Mit csináljak, hogy ritkábban egyen?!

Figyelt kérdés
5 hetes múlt a babám és pár napja kezdett változtatni az eddigi étkezési szokásain. Eddig 2-3 óránként szopizott, most meg 20 percig eszik, és bealszik, mint akit kiütöttek... Fel sem lehet kelteni, ha mégis sikerülne akkor sem hajlandó enni (mindez 30-40 g után, pedig eddig 120-at evett egyszerre). Letesszük aludni, egy órán belül felkel. Azt ajánlotta a védőnő, próbáljuk kihúzni legalább 2 órára a következő evést, hogy adjunk neki teát, vagy forralt vizet... Sajnos nem hajlandó meginni, se vizet, se kamilla, se csipketeát... Úgyhogy addig kiabál, míg cicit nem kap. Ez nem igazán miattam lenne baj, hanem miatta... Iszonyat hasfájásai vannak amin a görcsoldó sem segít. Egy pár ilyen evés után a tejem is kevés, tápszert kap pótlásul. Ezután kissé tovább alszik, HA épp nem a hasa fáj! Valakinek van hasonló tapasztalata? Ötletek? :(
2013. dec. 6. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen ugyan ez a helyzet nálunk is, még a babáink kora is stimmel! Én is teljesen tanácstalan vagyok. Viszont szerintem nálunk a hasfájás a tápszer miatt van/volt, szóval azzal leálltam és inkább fél óránként szoptatom.
2013. dec. 6. 19:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem próbálsz ki másik tápszert? Nekünk sajnos biztos a gyakori hamitól van:(
2013. dec. 6. 19:35
 3/8 anonim ***** válasza:
mi most vagyunk 8 hetesek és az én babaám 100 at eszik kb 2-3 óránként.az én tejem sajnos teljesen elfogyott, így tápszert kap a milumilosat ha start 0+ t.attól nem fáj a hasa és elég is neki.
2013. dec. 6. 21:26
 4/8 anonim ***** válasza:
ja és a kamillateát nagyon gyorsan hanyagoljátok!!!!inkább a babateát vegyétek neki a herbáriásat.
2013. dec. 6. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Mi is a milumil ha a startot váltottuk ki, de azt vettem észre, hogy sokkal sírósabb, amikor azt kapja és sokkal többet pukizik. Közben eszebe jutott, hogy én is mondtam a múltkor a védőnőnek ezt a dolgot és azt mondta, hogy azért csinálja a baba, mert azt szeretné, hogy vele foglalkozzunk.
2013. dec. 7. 09:31
 6/8 xStefix ***** válasza:

A gyakori szoptatástól csak akkor fájhat a hasa, ha rendszeresen csak az elsőtejet szopizza ki! Ez akkor történhet meg, ha minden ilyen rövid szopi után a másik melledre teszed rá. - Ha ez okozza a gondot, akkor csak annyit kell tenned, hogy addig ugyanarra a melledre teszed őt vissza, amíg érezhetően jól ki nem üríti, és csak utána váltasz mellet.

Egyébként pedig a tápszer is okozhat hasfájást, sajnos. De ha így van, akkor nem a tápszerváltás lenne az első lépés, hanem a gyakoribb szoptatás, mert ez növeli meg a tejet is!

Az időhúzást nagyon nem javaslom, mert ezzel biztosan apadni fog a tejed! Minél ritkábban szoptatsz, annál kevesebb lesz és fordítva. És ugyanígy, lehetőleg ne kapjon mást se, csak anyatejet, mert a víz, tea, tápszer is negatív irányba befolyásolja a tejmennyiséget. (Plusz még a bélflórát is károsíthatja.)

Szóval nem ritkábban kellene szerintem szoptatni, hanem igény szerint: olyan gyakran, ahogy a baba jelzi és annyi ideig, ameddig ő igényli. Így jó eséllyel mindig elég tejed lesz és a babád is nyugodtabb lesz, mert kielégülnek az igényei.

2013. dec. 7. 18:54
 7/8 anonim ***** válasza:
1.-s vagyok. Nálunk tegnap óta visszatért minden a régi kerékvágásba. Úgy látszik valami hangulati dolog játszhatott be, lehet, hogy az időjárás miatt. Remélem nálatok is javulóban a helyzet.
2013. dec. 10. 15:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat! Nalunk valtozo... Neha elojon, neha nem... Orulok hogy jobban vagytok :)
2013. dec. 10. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!