Ha betölti a 4 hónapot a babám és még anyatejes akkor csinálhatom úgy h 1-2 kanállal már kóstolgatom vele az étel amit már ehet?
Egyesek szerint nem, mert még nem tudja megemészteni, egyesek szerint meg nyugodtan, csak ne válts még ki étkezést. Én az utóbbi csoportba tartozom. Sajnos én nem tudtam csak 2 hónapig szoptatni, mert egy műtét miatt elapadt a tejem, így tápszeres lett. Ettől nem tudott kakilni, fájt a hasa, stb. A tápszerváltások és egyéb csodaszerek mellett a végleges megoldást a mi esetünkben az ételek bevezetésének elkezdése jelentette.
Egyébként ha te úgy érzed, akkor kóstoltass, de csak óvatosan és figyelj a fokozatosságra!
Ez már hozzátáplálást jelent. A kóstoltatás nem előzi meg a ht-t, hanem annak az első "ismerkedős" szakasza.
Annak én se sok értelmét látom, hogy csak időnként kapjon a baba 1-1 falatot, mert ha egyszer elkezdjük, akkor azt azért, hogy a baba szépen fokozatosan megismerje és megszokja a szilád ételeket. De ezt ésszerűbb rendszeresen csinálni, nem alkalomadtán.
A ht ugyanígy nem is a szoptatások kiváltását jelenti, hanem magát az egész folyamatot: a baba innentől már nemcsak anyatejet kap, hanem más folyékony majd szilád ételt is. Szopit kiváltani egyébként tényleg csak idővel javasolt, amikor a baba már jól bírja az adott ételt és esetleg jelzi is, hogy a szopi helyett kajcsit kér.
Megteheted, amit írtál, de a babák ennyi idősen általában még tényleg nincsenek készen a hozzátáplálásra, inkább fél éves kor körül, után.
És a glutént sem "kell" ennyi idősen bevezetni, azt is ráér fél évesen. Mindössze annyi, hogy a kutatások fényében érdemes az első ételfélék között bevezetni, és lehetőleg úgy, hogy a baba mellette még anyatejet is kapjon, mert így ki tud bontakozni a tej védő hatása is.
Igen, a gluténos ajánlást mindenki másképpen értelmezi. Én ez alapján javasoltam, amit:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!