Rosszul kellene ereznem magam emiatt? En ronthattam el?
Bár azt mondod, hogy nem a cumisüvegtől van, de amit leírtál ez tipikusan a "cumizavar" tünete.
Én az általad leírt ősanya típus vagyok, tehát én abbahagynám a cumisüvegezést, hogy visszaszokjon a cicire. Mivel te nem vagy ősanya, számodra ez nem olyan fontos, sőt megterhelő, akkor válthatsz cumisüvegezésre, hátha megnyugszotok mindketten. Arra figyelj, hogy rendszeresen kell fejni ahhoz, hogy követni tudd a babád étvágyát és annak növekedését. Sokan írják, hogy lassan elapad a tej ilyen esetben. Ha kitartó vagy és nem hagysz ki fejéseket, sőt, ha többre van szükség , akkor beiktatsz plusz fejést, akkor hosszútávon is fenntartható a tejmennyiség.
Szerintem a helyzet bőven kezelhető, ha még szeretnél szoptatni. Mondjuk ha azt nézzük, akkor én ősanya vagyok:), de egyáltalában: sokkal könnyebb szoptatni, mint fejni! Ha gyakorlatiasan nézed (és én ezt látom a soraidban), akkor is a szopi "nyer": könnyebb, kevésbé időigényes és macerás, steril és hosszabb távon megmaradhat a tejed, mint fejéssel.
Szóval, ha szopi, akkor:
- Az egyik lehetőség a cumizavar, és látok erre utaló jeleket; mert ha üveg van, zavar is lehet bármikor.. Én azt javasolnám, hogy azonnal tedd el, mert mellette ez már valószínűleg csak rosszabb lesz! Ha muszáj pótolnod, akkor azt szopibarát módon tedd.
- A másik gyanúsított a túl sok tej miatti bukás-hányás és sztrájkolgatás, ennek is több jele van az írásodban. Ennek két része van:
- Az egyik, hogy a folyamatos fejés miatt állandó túltermelésben tartod magad, ezért durran be minden reggel a melled. Ez meg kéne szüntetni, mert azon túl, hogy a babádnak ezért is ömlik a szájába a tej (minél több van a mellben, annál jobban folyik), még el is záródhatsz bármikor. Itt az a megoldás, hogy lassan elhagyod a fejést és visszacsökken a tejed az elég-szintre.
- A másik, hogy lehet, hogy a tejleadó-reflexed is erős, ez már önmagában is elég a problémához. Ha a sok tej miatt van, az kezelhető (lásd feljebb), ha alapból így van, az kicsit körülményesebb. Utóbbi esetben szerintem (mint ex-érintett) a legoptimálisabb megoldás a hátradőlve szoptatás: a baba a hasadon fekszik szopi közben, így a gravitáció lassítja a tejfolyást és ő is jobban tudja szabályozni. Kicsit macerás, míg megszokjátok ezt a pózt, de nagyon hasznos!
- És végül, minden ilyen "szopi-hiszti"-esetben csodát művelhet a sok testkontaktus, ami segít a babának megnyugodni és visszatalálni a cicihez. :)
Én arra biztatnálak, hogy ezeket mindenképp próbáld ki, mielőtt elhagyod a szopit, mert (kötődés ide vagy oda) szoptatni sokkal egyszerűbb, mint fejegetni, főleg hosszabb távon. Ha ezek bejönnek, hurrá, de ha mégsem, még mindig tudsz mást választani. Viszont ha a szopinak-tejnek egyszer vége, akkor már nincs mit választani..
Sok sikert! :)
Nálunk is volt ilyen régen a kisfiamnál, hogy amikor a durranásig teli ciciből evett, akkor kihányta, mert nagyon hirtelen nagyon sok jött, nem is szerette.
Picit fejjél le, mielőtt szopizik, nem a teli ciciből egyen, és úgy ahogyan valamelyik válaszoló is írta, többször büfiztesd meg szopi közben.
Az üvegezést én is hagynám a helyedben, mert sokkal nagyobb macera lesz állandóan fejni és így fenntartani a mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!