Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki szoptatás helyett lefeji a tejét, és üvegből adja a babának?

Figyelt kérdés
Naponta hányszor fejtek, mivel, mennyi ideig? Minden alkalommal lefejitek mindkét melleteket? Elég tejetek van?
2013. nov. 19. 17:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem elmúlt már egyéves a fiam de négy hòs koráig másfél két óránként fejtem mert kevedebb tejem is volt mint amennyi neki kellett meg nem tudott szopizni a letapadt nyelve és a befelé fordló bimbóm miatt. A lány akitől pluszba vettem neki anyatejet szintén csak fejte a kislányának de neki annyi volt hogy egesz nap fejhette.ő három óránkEnt fejte a gyerek 9 hós koráig.körülményes de nekem jobb volt igy mert kiszamolhato volt a 3 orankenti etetes es a mennyiseg is. Aventes kézi mellszivom volt.bevalt.szerettem.bár a cicimnek kinzas volt de a fiamert mindent megtettem.
2013. nov. 19. 17:23
 2/10 anonim ***** válasza:
0%
Nagyon remélem, hogy ilyet csak olyanok csinálnak, akik nem tudnak szoptatni....
2013. nov. 19. 19:01
 3/10 anonim ***** válasza:
51%

Gondolom ha tudtam volna szoptatni nem fejtem volna le a tejet, csak nem csinálnak már ilyet indok nélkül anyukák, de nincs is értelme, mert jól van, időben több egy szopi, de az érzés leírhatatlan :)

Sajnos én nem tudtam szoptatni(még mielőtt nekemtámadnak itt hogy ilyen nincs, de van, nem tudtam, nem részletezem), először kézi szívóval szenvedtem, végül szereztünk egy elektromosat, az volt a megváltás. Ötször fejtem, jól emlékszem kb 10-15perc, váltott mellből, és egy üvegnyi (mellszívó üvegméret) le is jött.

Szerencsére volt elég tej :)

2013. nov. 19. 20:50
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Nnálam volt olyan hogy 3 óra alatt nem sikerült rácuppannia rendesen a fiamnak és csak ordított.én bőgtem a kórházban hogy éhes marad...már ott fejtem azt a mibimális tíz húsz mili tejet.sajnos egy hónap elteltével is csak napi fél liter jött le pedig fejtem bőszen a végén már a semmit.szedtem mindenféle tejszaporitot...semmi.megszenvedtem.ja és azt hozzateszem hogy a fiam a kórhazban a sok gyakorlasnal ket nap alatt varasra cumizta a cicim.ket het alatt jott rendbe. Aztan a sok fejéstől meg a bimbóm töve repedt meg. Èn mindent megtettem hogy legyen tejem. Ha már a szoptatás élménye nem adatott meg.
2013. nov. 19. 22:26
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
2. vagyok! Tudom, hogy van, aki nem tud szoptatni, nem azért irtam, hogy akárkit megbántsak, de tényleg hallottam olyat, hogy az anya nem akarta, hogy olyan sokáig tartson az etetés, azért fejte le a tejet...na ez a bajos szerintem, nem az, ha valakinek türelmetlen a babája, vagy befele fordul a bimbója..
2013. nov. 20. 11:14
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Bevallom, én nem csak azért nem szoptatok, mert türelmetlen a babám (tényleg az, egyiket sem tudtam szoptatni, mert túl lassan ürül a tejem, és a végén már vért szívtak - egyébként több mint 2 hónapig próbálkoztam mindegyikkel), hanem mert így kényelmesebbnek érzem, leszámítva azt, hogy sokkal több időmbe kerül. Egy fejés a legjobb mellszívóval is háromnegyed óra, plusz mosogatni, sterilizálni, no meg megetetni a babát. De legalább látom, mennyit evett, és ő is elégedett, mert nem kell erőlködni a semmiért.
2013. nov. 20. 11:28
 7/10 anonim ***** válasza:
61%

Már a kórházban el kellett kezdenem fejni, mivel egészen befelé fordul a bimbóm... Vettünk mindenféle bimbóvédőt és -kiemelőt, de célt egyikkel sem értem el. A bimbókiemelő (egy vagyonba került ez a kis semmiség) nulla volt, a bimbóvédőkön (több félét is megpróbáltam) meg nem bírta átszívni azt a kevéske tejet, ami volt/van.

A kézi mellszívóval szintén semmire se mentem azon túl, hogy ödémás lett a fél mellem. Az elektromos valamicskét szívott, de leginkább csak a bimbó környékéről. Sokkal többet tudtam utána kézzel fejni.

Száz szó, mint egy, én kézzel fejek naponta háromszor. Sajnos kevés tejem van, arra gyúrok, hogy másfél deci felett legyen valamivel a három alkalommal együttvéve. Mindkét mellemet fejem minden alkalommal és most már csak fél-háromnegyed óráig tart, de eleinte egy órába is beletelt, mire 25-30 ml lejött. Nekem tehát új, amit itt olvasok, hogy ti. a szoptatás tovább tart...

Akárhogy is van, jól vagy rosszul csinálom, mindenképp erőltetem, amíg csak tehetem.

2013. nov. 20. 20:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, próbáltad az Avent mellszívókat? Van egy szirompárnájuk, ami masszíroz fejés közben. Nekem csakis ez az egy vált be. Először kézi volt, most elektromos van, ez nagyon erősen is tud szívni, ha olyanra állítom (a jobb mellemhez kell is, a balhoz max. a közepes fokozat elég).
2013. nov. 21. 08:27
 9/10 anonim ***** válasza:
én azért fejtem,mert hamar kés volt a tejem,és a gyerekeim hamar rájöttek (pár hét),hogy szopi után jön a könnyen kiszívható tápszer,így hamar elutasították a mellemet. Igaz,hogy kevés tejem volt,de azt mindig lefejtem és megkapták. 2,5-3óránként fejtem!
2013. nov. 21. 14:10
 10/10 VSM ***** válasza:

Én is szopi helyett fejek.

Kislányom most 3 hónapos, de nálunk úgy alakult ki ez a rendszer, mert nagyon lusta és aluszékony volt. A kórházban 3 óránként ment az etetés, de sokszoe úgy kaptam meg a picit, hogy vegigaludta azt az 1 órát, amig velem lehetett. Aztán persze akkor volt éhes, amikor már nem voltunk együtt. Na akkor jött a cumisüveges sztori tápszerrel.. Hát aztán otthon is az volt, hogy 2-3 korty után bealudt, majd pár perc mulva éhesen ordit. Újra 2-3 korty, pár perc alvás, majd újra sir.. Na ezt párszor megcsinálta, aztán kevertünk neki tápszert, és a cumisüvegből pillanatok alatt eltűnt.. Talán ha türelmesebbek lettünk volna, akkor talán beállt volna. Pedig érdekes, mert igy 3 hónaposan is (néha azért cicire teszem) ugyan ezt megcsinálja, egyszerűen néhány korty után elalszik..

Végül úgy döntöttünk, hogy fejem neki a tejcsit.

Viszont nem csodálom, hogy folyton elalszik a babám, mert amióta elektromls mellszivóval fejem neki a tejet, észrevettem hogy iszonyat lassan ürül a mellem.. Legalább 1 óra, mire mindkét mellből összeszedek 150 milit, és már úgy hagyom abba, hogy van még bennük tej, de nincs további türelmem a fejéshez. Folyamatosan massziroznom, nyomkodnom kell a ciciket,hogy a tejcsi jöjjön..

Hozzá lehet szokni ehhez az élethez is, de legalább én is tudom hogy mennyit eszik a picim, jobban tudom az időt is szervezni. Egyébként napi 3-szor fejek, és alkalmanként minimum 1 óra elmegy vele.. :-/ :-/

Másodiknál azért igyekszem mashogy alakitani a dolgokat..

2014. febr. 3. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!