Van köztetek olyan, aki szoptatás helyett lefeji a tejét, és üvegből adja a babának?
Gondolom ha tudtam volna szoptatni nem fejtem volna le a tejet, csak nem csinálnak már ilyet indok nélkül anyukák, de nincs is értelme, mert jól van, időben több egy szopi, de az érzés leírhatatlan :)
Sajnos én nem tudtam szoptatni(még mielőtt nekemtámadnak itt hogy ilyen nincs, de van, nem tudtam, nem részletezem), először kézi szívóval szenvedtem, végül szereztünk egy elektromosat, az volt a megváltás. Ötször fejtem, jól emlékszem kb 10-15perc, váltott mellből, és egy üvegnyi (mellszívó üvegméret) le is jött.
Szerencsére volt elég tej :)
Már a kórházban el kellett kezdenem fejni, mivel egészen befelé fordul a bimbóm... Vettünk mindenféle bimbóvédőt és -kiemelőt, de célt egyikkel sem értem el. A bimbókiemelő (egy vagyonba került ez a kis semmiség) nulla volt, a bimbóvédőkön (több félét is megpróbáltam) meg nem bírta átszívni azt a kevéske tejet, ami volt/van.
A kézi mellszívóval szintén semmire se mentem azon túl, hogy ödémás lett a fél mellem. Az elektromos valamicskét szívott, de leginkább csak a bimbó környékéről. Sokkal többet tudtam utána kézzel fejni.
Száz szó, mint egy, én kézzel fejek naponta háromszor. Sajnos kevés tejem van, arra gyúrok, hogy másfél deci felett legyen valamivel a három alkalommal együttvéve. Mindkét mellemet fejem minden alkalommal és most már csak fél-háromnegyed óráig tart, de eleinte egy órába is beletelt, mire 25-30 ml lejött. Nekem tehát új, amit itt olvasok, hogy ti. a szoptatás tovább tart...
Akárhogy is van, jól vagy rosszul csinálom, mindenképp erőltetem, amíg csak tehetem.
Én is szopi helyett fejek.
Kislányom most 3 hónapos, de nálunk úgy alakult ki ez a rendszer, mert nagyon lusta és aluszékony volt. A kórházban 3 óránként ment az etetés, de sokszoe úgy kaptam meg a picit, hogy vegigaludta azt az 1 órát, amig velem lehetett. Aztán persze akkor volt éhes, amikor már nem voltunk együtt. Na akkor jött a cumisüveges sztori tápszerrel.. Hát aztán otthon is az volt, hogy 2-3 korty után bealudt, majd pár perc mulva éhesen ordit. Újra 2-3 korty, pár perc alvás, majd újra sir.. Na ezt párszor megcsinálta, aztán kevertünk neki tápszert, és a cumisüvegből pillanatok alatt eltűnt.. Talán ha türelmesebbek lettünk volna, akkor talán beállt volna. Pedig érdekes, mert igy 3 hónaposan is (néha azért cicire teszem) ugyan ezt megcsinálja, egyszerűen néhány korty után elalszik..
Végül úgy döntöttünk, hogy fejem neki a tejcsit.
Viszont nem csodálom, hogy folyton elalszik a babám, mert amióta elektromls mellszivóval fejem neki a tejet, észrevettem hogy iszonyat lassan ürül a mellem.. Legalább 1 óra, mire mindkét mellből összeszedek 150 milit, és már úgy hagyom abba, hogy van még bennük tej, de nincs további türelmem a fejéshez. Folyamatosan massziroznom, nyomkodnom kell a ciciket,hogy a tejcsi jöjjön..
Hozzá lehet szokni ehhez az élethez is, de legalább én is tudom hogy mennyit eszik a picim, jobban tudom az időt is szervezni. Egyébként napi 3-szor fejek, és alkalmanként minimum 1 óra elmegy vele.. :-/ :-/
Másodiknál azért igyekszem mashogy alakitani a dolgokat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!