Jázikaaa kérdése:
Szoptassam 10hetes hasfájòs babâm?
Figyelt kérdés
A kèrdésem olyanokhoz szól akik hasonló cipöben jàrtak. 10hetes a babàm jelenleg 2hete tàpszert kap orvosi javaslatra nagyon hasfàjós vissza tudok e tèrni a szopira valamikor? Próbàlom szoptatni de âllandó siräs a vège. Allergiàs a tejemre? Mindent prôbâltunk màr, semmi hatàs a cseppeknek sem viszont igy else fog apadni a tej is. Segitsen valaki.2013. nov. 15. 14:37
1/7 anonim válasza:
Szia, a doki mit mond? O mondta h az anyatejtol lehet hasfajos? Szopi kozben vagy utana sir? Ha kozben, akkor lehet h nem eszik eleget? Tapszer evesnel nem sir?
Szerintem fejjel akkor mellette, s azokat fagyaszd le, h karba ne vesszen, illetve igy nem is apad annyira
2/7 anonim válasza:
Szia, én szoptattam, pedig nagyon hasfájós volt. Próbáltam minden gyanús ételt elhagyni az étrendemből, talán jó lesz. A tejet is elhagytam, de nem tudtam, hogy 1-2 nap nem elég, így azt hittem mindegy eszem v nem eszem. 5 hónapos volt mikor egyértelműen kiderült, hogy a tejtermékek okozzák a hasfájás. Én sosem gondoltam tápszerre. Most lassan 3 éves, még vígan szopizik. Se én, se Ő nem eszünk nyomokban tejfehérjét tartalmazó élelmiszert.
3/7 anonim válasza:
Én a helyedben azonnal leállnék a tápszerrel, és kizárólagosan szoptatnék. A böfiztetés, tejtermékek elhagyása nem hatott? Esetleg próbáld meg hordozni evés után egy fél órát, úgy hogy függőlegesen legyen, nekem ez bevált. Ha semmi sem segít beszélj egy szoptatási tanácsadóval inkább, az lll-esek ingyenesek.
4/7 anonim válasza:
Az én kislányom is hasfájós volt, és minden cseppet , praktikát kipróbáltunk. Sokat volt kézben is. Főleg este felé sírt nagyon. Bár én megvallom, annyira nem tartottam be azt hogy mit egyek...De a tejterméket azért én is hanyagoltam. Aztán 4,5 hónaposan megszűnt... Az viszont, ha tápszert kap, az sem zárja ki, hogy attól nem fog fájni a hasa...Ráadásul könnyen elapadhat a tejecskéd :( Bár állítólag 1 éven belül még akár vissza is lehet hozni a tejtermelést. De a tápszerrel szerintem könnyen túl lehet etetni, ami szintén hasfájáshoz vezethet. A cumitól nem tudja elfordítani a fejét, míg a cicitől igen. Lehet, hogy ha már megszokta, hogy csak úgy jön a cumiból a tápszer, a cicinél meg türelmetlen, mert ott lassabban jön, vagy később indul be a tejleadás. Szerintem is fejjél közben, de a legjobb lenne a szoptatás ciciből. Az is lehet, hogy más miatt sír. Általában az ember arra gyanakszik hogy a hasa fáj, de ki tudja, nem-e már van a háttérben. Az anyatejnél akkor sincs jobb, még ha fáj is tőle a pocakja...
5/7 anonim válasza:
Átlag 3 hónapos korra mérséklődik, v. megszűnik a hasfájás. Sok babánál előfordul, de ez nem ok, hogy ne szoptasd. Tedd mellre sokszor, utánna jól büfiztesd meg, hogy a levegő el tudjon távozni a kis gyomrából. A pocisimizés, tornáztatás is jó módszer. Erről találsz a neten információt.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi vàlaszokat. Következö a helyzet, have szopizik utânna kb 2nap orditàs van. A tàpitol pedig nyugis, szèpen alszik. Mihelyt anyatejet kap sir, nyugtalan, nem alszik. Elküldtek tejcukor vizsgàlatra DE sajnos 3hèt mulva kaptunk idöpontot. Mindig probàlkozunk szopival DE màr nem is merek adni neki.
2013. nov. 18. 10:39
7/7 anonim válasza:
Azt nem próbáltad, hogy teljesen elhagyod a tejet tartalmazó élelmiszereket? Egyébként tejalapú tápszert kap? Ha igen akkor nem itt van a kutya elásva, akkor a tejcukor vizsgálat felesleges. Nem tejfehérjét akartál írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!