Meddig szoptassam még 10 és fél hós babámat? Tesót szeretnénk! (Kicsit összetett a problémám)
Fél éves korában jött meg a mensim, de még nincs peteérésem, nem mutatja az ovu teszt(korábban kimutatta).
2 éves kora előtt szerettük volna a kistesót(anyagi okok miatt is akkor).Még napi 3-4-szer szopizik, én is szeretem szoptatni, de nem tudom, hogy próbáljam leszoktatni- tudom önzőség- vagy ne. Bármeddig szoptatnám, de az a rohadt pénz...már nem vagyok annyira fiatal,és a 2 gyerek között nem akartam visszamenni dolgozni. NEm is lenne hova valószínűleg. De úgy tudom, ha 2 éves kora után születik a tesó, akkor anyagilag sokkal rosszabbul járok.
én a szoptatás befejezése helyett orvoshoz mennék.
ha menstruálsz akkor peteérésnek is kell lennie, mert a folyamat ugye azzal kezdődik...
tehát ha tényleg jó az ovuteszt, akkor valami gond van veled és nem feltétlenül a szoptatás az oka, hisz ha menstruálsz akkor ettől függetlenül kell lennie peteérésnek
nem önzőség leszoktatni. 6 hóstól már nem létszükséglet neki a tej-ez orvosilag ki van mutatva,nem csak úgy mondom.
amúgy szülés előtti 2 éven belül kell 365 nap munkaviszony-gyed az sajna nem alap-h kapj gyedet,vagyis lehet h már most lecsúsztál erről
de jan.1-től már kell az 1 év munkaviszony és mint írtam sajna gyed nem az..
"- az újabb gyermekre tekintettel megállapított gyermekgondozási díjra való jogosultságot megelőző 2 éven belül a tényleges biztosításban töltött napok száma, tehát az az időtartam, amikor az igénylő az előző gyermek után újra munkába állt.
Átmeneti rendelkezés alkalmazása esetén a gyermekgondozási díjra való jogosultság napjainak számításánál figyelembe nem vehető időtartamok:
- előző gyermek után kapott gyermekgondozási segély folyósításának időtartama, (kivéve, ha a gyes folyósításának ideje alatt az igénylő dolgozott, mert akkor a munkában töltött napok számát figyelembe kell venni,"
vagyis anyagilag akkor jársz jobban ha dolgozol 1 évet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!