Hogyan szoptassam így sokáig ha bizonyos ételek utáni szopitól görcsöl, fáj a hasa? 8 hónapos.
szerintem az nem jó, ha egy 10 hónapos folyadék gyanánt kapja a tejet. azzal nincs baj ha a baba inkább azt kéri, de ha anya nem kínálja meg az nem jó, egy hozzátáplált babának nagy szüksége van vízre!
én a 8 hónaposomat naponta 4x szoptattam, felkeléskor és a napi 3 elalváskor délelőtt 10kor aludt, délután 3kor és este, így az ebéd és uzsi után jó ideig nem kapott cicit.
Miért kell annyira akarni a szoptatást??? Én örültem volna ha 6hónapig sikerül. Ehelyett kapta a tápszert. Semmi baja se lett. Ne erőltesd, hisz már a gyerek is jelzi feléd, h neki mi a jobb! És az anyatej a hozzátáplálás megkezdésétől semmit se véd. Kálciumot, vitamint meg ezer más dologban is tudod már adni neki ennyi idősen.
Marad a reggeli és esti szopinál, a többit meg hanyagold.
Miért kell "erőltetni"??? Mert minél tovább kapja annál jobb...szerintem akinek van teje és tud szoptatni és szeret is az nehogymár baj legyen hogy 8 hónaposan még szeretném szoptatni. Tápszert nem akarok adni neki köszi:)
Hát hagyjam ki...alma barack elég nehéz mindig kihagyni meg hát gyümit is szeretnék adni neki ami jó lédús most akkor mi marad? A banán max...
Amúgy meg szeret utána szopizni nem én erőltetem bele...inni meg nem nagyon akar evés után, várja a szopit. Mindegy akkor majd megoldom. Csak gondoltam talán más gyerekénél is volt ilyen.
Én azt vettem észre a lányomnál, hogy ha gyümi/asvas étel után szopizott, akkor túrósan felbüfögte. Így egyszerűen elhagytam azok az étkezésekkor az anyatejet.
Ha reggel, este szopik, hidd el, akkor is nagyon sokáig tudod még szoptatni.
Ha meg mondjuk arra gondolsz, hogy megfázik, és immunerősítés miatt akarnád szopiztatni, akkor olyan esetekben a szilárd kaját hanyagold, és csak szopizzon, pár napig.
De innentől már elég nagy ahhoz, hogy kiváltsd szilárddal a szopikat. És reggel-este még sokáig kérni fogja a szopit.
Nekem a lányom, onnantól, hogy elapadt a tejem (terhesség miatt), tápot iszik. Most már 2 éves, de reggel-este csak táp van. Ha tejem lenne, most is biztosan szoptatnám.
Ha minden kaja után szoptatod, könnyen cicizésre szoktatod, amikor nem enni, hanem cicizni akar majd.... SZilárd kaja után folyadéknak vizet igyon sztem egy baba.
Azt akartam volna írni utolsó mondatnak, h "Maradj a reggeli és esti szopinál, a többit meg hanyagold", csak lemaradt a "j". Azt nem mondtam, h te is adj neki tápszert, és azt se h ne kapja a gyümölcsöket. Hol láttad ez?
Viszont nem értem, h miből gondolod, h jobb a gyerekednek ha sokszor szoptatod, ha egyszer fáj tőle a hasa? Nem egyformák a kicsik sem, ahogy mi felnőttek sem. Neked jól esne ha minden nap olyat kellene enned, amitől mindig fáj a hasad? Persze, h szívesen szopizik, hisz szereti, de ő azt nem tudja még, h ettől fáj a pocija. Te viszont rájöttél. Akkor meg mi itt a kérdés? Tegyél ellene.
Nem az a lényeg, h egész nap igya a gyerek az anyatejet, hanem, h kapjon. Ennyi idősen simán elég már neki reggel és este. De ha annyira ragaszkodsz hozzá, akkor 1-2 órával etetés után szoptasd meg. Közvetlen kaja után meg adj neki vizet. Előbb-utóbb majd megszokja az ízét, és magától áll át rá.
én azt nem értem, hol a logika aközött, hogy ha kiváltasz egy étkezést akkor el fogja hagyni a szopikat. nagyon sokan már 6 hónapos babáknál kiváltanak egy-két étkezést és a baba 1,5-2 éves koráig szoptatják.
a tested okos, annyit termel amennyit a baba igényel. ha csak 3x szoptatod, akkor 3x-i szopira termel. ez nem az elválasztás folyamata, hanem az egészséges egyensúly megteremtése. szerintem :)
az első gyerekemet itattam az étkezések mellett és közben beszéltem szoptatási tanácsadóval aki mondta hogy amiatt is szokott le a szopiról 10 hónaposan (7 hónapos korától már csak reggel este meg éjjel kérte) 10 hónapos korára pedig eltelt az ételekkel és a vízzel (teával gyümilével) és nem kérte tovább. Meg is betegedett addig semmi baja nem volt. Tudom nem egyértelmű az összefüggés lehet hogy amúgy is megbetegedett volna...de lehet hogy ha még elfogadja a tejet akkor nem.
Nem szeretnék még egyszer így járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!