Minden hozzátáplálás után szoptassam meg, vagy próbáljak adni neki mást is?
Az enyém 8 hónapos, délelőtt kap gyümölcsöt, délben főzeléket. Fél 6-fél 7 körül reggelezik, ilyenkor rengeteget szopik, sokára éhezik meg. 9-10 között kap tízórait. A tízórai után lefekszik aludni, amihez nagyon igényli a szopit, így ezt nem tudjuk még kiváltani. Mikor felkel, ebéd előtt még szokott szopizni. Ennél az étkezésnél azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet szopik, és egyre több ebédet eszik meg. Így én ezt fogom először kiváltani. Uzsonnát még nem adtam neki, azt mostanában tervezem beiktatni, a délutáni alvás utánra akarom tenni.
A te esetedben, én a déli szopit még megtartanám, és a tízórait próbálnám kiváltani. A legjobb, ha először mindig szopik, és utána kapja a szilárdat, egy idő után fordítasz, először kaja, utána szopi. Így lassabban apad el a tejcsi. Én, amikor elkezdtük a hozzátápit, kicsit elsiettem a dolgokat, és hirtelen szopott sokkal kevesebbet a babám. Gondolom, ennek köszönhetően úgy becsomósodott a cicim, hogy 1 hétig tartott kikezelni. Úgyhogy én a fokozatosság híve vagyok.:)
Szia! kislányom 5hónapos, én az ebédet váltottam ki nála egy kis főzeléket kap és utána bébi desszertet, mostanában már uzsira tejpépet vagy rizspépet is kap, mert éjszaka többször kelt cicizni és úgy gondoltam h éhes marad, és így van h csak 1szer kel.
Én úgy szoktam neki csinálni h vagy kajcsi előtt adok neki egy kis teát (de ne azzal lakjon jól csak kb. 30-40ml) vagy mondjuk félúton megkínálom teával. Kaja után ő se cicizek, mert jól van lakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!