Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek így is segít az...

Szerintetek így is segít az anyatej? Fele-fele arányban kapna anyatejet és tápszert.

Figyelt kérdés

Hogy ha fél éves koráig nem szoptatok kizárólagosan, hanem kb. fele-fele arányban kap anyatejet és tápszert.

Mondjuk a reggeli és napközbeni egy, és esti etetés az szoptatás lenne, a többi meg tápszer.

szerintetek, ha kap mondjuk később (amikor már cumisüvegből) lefejt napi 2-3 dl anyatejet a tápszer mellé, az is erősíti az immunrendszert?

kevésbé lenne a babám székrekedéses? (ami gyakori a tápszernél)

Köszönöm a válaszokat

2013. nov. 15. 09:46
1 2
 11/12 xStefix ***** válasza:
100%

Senki nem mondta, hogy az lenne. De akárki akármit tapasztal saját magán vagy a közvetlen környezetében, még midig a tej a jobb. És amíg van esély a szoptatásra, anyatejre, addig azt érdemes választani. Ezzel azért mindenki egyetért szerintem.

Egyébként én meg igenis tapasztaltam magunkon immunerősítő hatást. Akkor most kinek van igaza? ;)

A lányom eleinte kapott tápszert is, később már csak anyatejet, de amíg szopott (3 év) és utána még 1 évig alig volt beteg. Ellenben sajnos endogén ekcémája lett már piciként (gyanítom, hogy a tápszertől is).

A fiam kezdetektől csak anyatejes volt, és ugyanannyi idő alatt kevéssel többször volt beteg, mint a nővére. De ez nem csoda, mert a tesója az oviból egy csomó kórokozót hazahoz.

Viszont mindkétszer volt olyan influenzánk, hogy az egész család beteg volt (én a legjobban), de a szoptatott gyerekem egyáltalán nem.

Szóval minden gyerek más, még a tesók is, és az, hogy melyik hányszor és milyen beteg, nemcsak az anyatejtől függ, hanem egy sor egyéb tényezőtől is. De mivel nem láthatjuk előre, hogy a mi gyerekünknél hogyan fog alakulni, nem marad más, mint a megelőzés, ami pedig az anyatej (amíg van rá mód).

Ha nem így lenne, biztos vagyok benne, hogy Természet anyánk nem ragaszkodna annyira ahhoz, hogy emlősök legyünk. ;)

2013. nov. 15. 14:08
 12/12 anonim ***** válasza:
Tedd gyakrabban mellre (akár óránként) és meglátod beindul a tej annyira, hogy nem is kell tápszer, ergo megoldódik a probléma.
2013. nov. 17. 12:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!