Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nyugtassatok meg hogy ugye...

Nyugtassatok meg hogy ugye nem éhes a 3,5 hós fiam?

Figyelt kérdés
Fiam 3,5 hónapos! kb egy hete nagyon rosszul alszik éjjel! eddig elaludt fél 7-kor és 2 fél 3 fele ébredt először majd kb egy héttel ezelőttig éjfél fele, most pedig elkezdte jó pár napja hogy 10-kor felkel és onnantól fél óránént óránként! ki vagyok nagyon ! Ma elmentem a védőnőhöz tudna-e valamit tanácsolni! Közölte méregessem a gyereket mert biztos éhes és azért kel éjjel ennyiszer! hát mondom hogy lenne éhes hiszen eszik? hát úgy hogy nincs elég tejem , hát de mondom hallom hogy nyeli! (arról nem beszélve hogy eddig bedurrant a mellem...) aztán mondja hogy igaz a fogzás is okoz ilyen tüneteket de az még biztos nem jön neki!! hogy majd holnap kijön addig méregessem és holnap megbeszéljük milyen tápszerrel pótoljam! hát olyan ideg és bőghetnék kapott el, hogy megint csak magamra számíthatok, magam kell megoldjam! fáradt vagyok és ingerült. Eddig a nappal is katasztrófa volt! de az azért mert nem aludt semmit! és már délutántól nagyon hisztis volt, ki voltam idegileg fizikailag majd kértem tanácsot fórumon , mert erre is csak hülye választ kaptam a védőnőtől és dokitól, majd ott mondták próbáljam ki a coffea tosta 15 ch homeós bogyót , reggel adok neki azóta teljesen jó a nappal, viszont az éjszakák tönkre mentek! Próbáljam meg hogy adom neki este is? vagy valóban álljak neki tápszerezni?!! :(
2013. nov. 14. 10:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A tápszert azt felejtsd el. Előszöris rendelj kaját, hívj takarítónőt, tök mindegy, de oldd meg, hogy ezeket ne neked kelljen csinálni is pihenj. A legjobb az lenne, ha a napközbeni alvásánál te is vízszintben lennél és nem tévézve, hanem csukott szemmel. Egyszerűen muszáj kipihenned magad! Nem tudsz döntést hozni, nem jut eszedbe jó megoldás, hisztis leszel és az egyikőtöknek sem jó.

Gondolom azt a részét tudod, hogy igyál és egyél eleget és minőségit. Ha van elég tejed, akkor tuti nem éhes. Ha nincs elég tejed, akkor tedd mellre többször napközben is. Persze erőltetni nem kell, de bepróbálkozni igen. Azokra meg ne hallgass, akik azt mondják, hogy egy hónapos korában a gyereke átalussza az éjszakát, mert sokaknál ez nagyon nem így van és az is rendben van. Akinek végigalussza a gyereke az éjszakát (legalább 6-8 órát egyben, tehát anya is aludhat), az éjjel nem szopik, tehát elvileg a tejmennyiség is alábbhagy, mert nem érzi szükségét.

Ilyen változás amúgy sokmindentől lehet, szóval sajnos tényleg csak próbálkozni lehet. Fogzás is lehet (nem holnap bújik ki, talán egy hónap múlva csak), front is lehet, valami újdonságot ettél, ami a tejen átment (fahéjasat, kávésat, felpörgetőset vagy allergént), lehet hogy újabb növekedési fázis van és többre van szüksége (mint 6 hetes kor) körül. Bújjatok össze egy ágyba, szoptasd meg éjszaka fekve, aztán aludjatok tovább. (Bár nálunk bukós volt, úgyhogy utáltam azokat, akik velem ellentétben ezt meg tudták csinálni. :) )

Amúgy meg ha bőgni kell, hát bőgj, attól csak jobb lesz. Vedd a kezedbe a kisfiad, üljetek a fotelban, hangolódj rá, olyan szép és találjátok ki, hogy mit szeretne. ;-)

2013. nov. 14. 10:50
 2/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm :) igaz azóta kicsit lenyugodtam! Megmértem kíváncsiságból mennyit hízott! múlt hét kedden az oltáson volt 6240 ma 6630, tájékoztattam erről az illetékest , közöltem nem fogom méregetni eddig se méregettem eztán se érdekel, annyit eszik amennyi jól esik neki! most az volt a válasza hogy akkor túletetem.... azért nyugtalan! ehhez képest van hogy 4 órán keresztül nem kér enni nappal! na mindegy nem foglalkozom vele, én is úgy gondolomn hogy nem az éhség miatt ilyen, meg ha éhes lenne akkor nem elégedne meg a cumival, meg sírna nagyon és nem aludna vissza! kipróbálok valami homeós bogyót a chamomilloát hátha segít! nem mondok le a tejről, eddig se volt gond remélem eztán se lesz!

Igen enni eszem rendesen arra figyelek mindenképpen! még egynek fogok valahogy utána járni, lehet hülye összefüggés, de elkezdtem szedni milgammát, 2*1-et és majdnem 10-szer annyi a b vitamin bevitele mint amit lehet elvileg, de még senki nem tudta megmondani hogy mi gond lehet ebből, mert kb azóta van ez, hogy nem-e az okozhat valami nyugtalanságot

2013. nov. 14. 12:43
 3/10 xStefix ***** válasza:
100%

Egyetértek. :)

Mozgása nem indult be mostanság? Vagy nem fog a közeljövőben?

Érdeklődése nem élénkült meg?

Nappal szopik elégszer, eleget? Mert ilyenkor előfordul, hogy éjjel pótolja, ha nappal túl elfoglalt. (ez is normális)

Mindezt csak azért, hogy lásd, nemcsak az éhség lehet ok, sőőt.

A megoldás pedig szerintem is az igény szerinti szopi. Ha gyakran kér, hát kapjon: így több tejed lesz és meg is nyugszik remélhetőleg.

Te pedig bőgd ki magad, ha kell, aztán rázd meg magad, mondd, hogy meg tudod csinálni és most átmenetileg figyelj őrá és magadra. Aludj, pihenj, kényelmesen szoptass és próbálj türelmes maradni kettőtökhöz.

Előfordulnak ilyen intenzív szakaszok, de ha ilyenkor átrendezed a fontossági sorrendet, hamar javulhatnak a dolgok. Kitartást kívánok! :)

2013. nov. 14. 12:49
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha ilyen szépen gyarapszik akkor jó a tejed és nem kell tápszer. Nekem vizes volt a tejem 1 óra múlva felébredt a fiam éhes volt így nekünk váltani kellett a tápszerre mert nem nőtt a súlya..
2013. nov. 14. 13:09
 5/10 A kérdező kommentje:
hogy nem indult-e be? :D de hogy nem! olyan mint egy ventillátor állandóan rúg kapál, forog, ül, újabban hisztizik hogy ő állni akar! ezt mondták is védőbe hogy sokkal fejlettebb mint az átlag! Igény szerint szoptatok én nem vagyok két lábon járó óra, meg egyen amikor akar vagy nyugi kell neki nem bánom azért vagyok itthon... Viszont most dél óta próbálom altatni, már leesik a feje olyan álmos egy fél órát sikerült vadul cumizva aludnia, előbb már kivettem rátettem cicire hátha elalszik de csak kiköpte mert idegesíti szerintem ahogy folyik a tej a szájába, így maradt a cumi de azt vadul szívja és ha kiesik egyből sír nyekereg! éjjel ugyanezt csinálja! Nem vettem észre hogy kevesebbet enne nappal, inkább talán ritkábban kezdett enni tovább bírja mint 1-2 óra, és hosszabban eszik! próbálom nem elveszíteni a türelmem, de néha nehéz :/ Amúgy kedves utolsó, nem létezik vizes tej :( elején ilyenek a babák , nekem is tápszert akartak de én kitartottam a tej mellett, nekem az első hetekbe volt hogy fél óránként evett vagy órákig le se szállt rólam. inkább kikértem olyan véleményét akinek van már 4 gyereke mint hogy megvettem a tápszert mert tejem volt és van is, de én is majdnem beleestem ebbe a hibába! félre ne érts, csak nagyon sok első gyerekes anyuka beleesik mert elhiszi hogy éhes a baba, pedig nem az én is mindig azt hittem
2013. nov. 14. 13:18
 6/10 xStefix ***** válasza:
100%

Hát akkor ne lepődj meg, ez érthető! :)

Az én fiam extra cicista, ő is minden változásra bereagál.. és legtöbbször azzal, hogy nem alszik. Éjjel megint 4-5x ébred és nappal is csak fél órát alszik. De megértem, mert most indult el és egyszerre több foga is jön.. szóval ilyen ez. Vannak gyerekek, akiket semmi nem zökkent ki, mások meg mindenre kaotikusan reagálnak. Dehát ez van, mindegyikük igazi kis egyéniség. :)

Mondjuk én azért arra biztatnálak, hogy inkább cicivel kínáld, mint cumival, ha neked nem túl macera. Tudod, kereslet-kínálat és cumizavar... Ha az zavarja a babádat, hogy folyik a szájába a tej, akkor az üresebbik melledre tedd vagy hátradőlve szoptasd, úgy kevésbé folyik. Hátha ez is segít, megnyugtatni legalábbis.

2013. nov. 14. 14:03
 7/10 A kérdező kommentje:
Igen igen ilyenkor úgy szoktam szoptatni mert szépen el tud aludni! az elmúlt 10 percbe is 4-szer voltam bent, ahogy visszaadom a cumit elkezdem simogatni a hátát fejét alszik tovább tart addig még nem esik ki a cumi a szájából! én nem értem mi a fene ez a cumi mániája?!? de csak akkro ha alszik ha fent van próbálnám beadni neki, bokákol szinte hány a cumira! eddig soha nem is aludt el cumival én nem értem mi a baja de ha ez lesz megint éjjel én már összeesem :( és nem tudom hogy segítsek neki hogy nekem is jó legyen meg neki is, hogy nyugodtan tudjon aludni. sokan mondták ezt a homeós kúpot vibrucol vagy mi a neve, de oltáskor is alig vártam már betöltse a 3 hót hogy ne kúpolják be mert arra jobban sír mint az oltásra :/ nem akarom én kínozni ilyennel
2013. nov. 14. 14:12
 8/10 anonim ***** válasza:

(ÜL?!?!?!)

Szerintem jöhet a foga, az én lányomnak 4,5 hónaposan már 2 volt.

2013. nov. 14. 16:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen ül! kész vagyok tőle amiket csinál! és nem akarom engedni de totál dili akkor :/ erre azt mondta a védő hogy ha neki jól esik had csinlája, ő érzi mi jó és mi nem . lehet a foga, de most azon gondolkodtam miket ettem stb, mert az arcán piros pöttyök jelentek meg, és mandarint ettem az elmúlt egy hétbe kb minden este, tegnap már nem mert olyan savam volt tőle éjszakánként majd megbolondultam! viszont most ébredt aludt majdnem 3 órát teljesen nyugiba a cumit már ezer éve kiköpte, kíváncsi vagyok hogy fog telni az éjszaka! amúgy van borostyán láncunk, egy nap volt hogy elhagytuk nem tudtam róla!! aznap egy csomót ordított! szóval fene tudja amúgy nekem is van ismerősöm 6 hós a kislána 3 hós koruk óta fogzik és most már 4 foga kint van
2013. nov. 14. 16:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem elhagyom a milgammát ugyanis idegrendszerre ható gyógyszer és a megengedett b vitamin kb 10 szereset viszem be lehet attól olyan én nem tudom de most is ugyanazt csinálja nyekereg de nincs magánál tehát nincs fent
2013. nov. 14. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!