Nyugtassatok meg hogy ugye nem éhes a 3,5 hós fiam?
A tápszert azt felejtsd el. Előszöris rendelj kaját, hívj takarítónőt, tök mindegy, de oldd meg, hogy ezeket ne neked kelljen csinálni is pihenj. A legjobb az lenne, ha a napközbeni alvásánál te is vízszintben lennél és nem tévézve, hanem csukott szemmel. Egyszerűen muszáj kipihenned magad! Nem tudsz döntést hozni, nem jut eszedbe jó megoldás, hisztis leszel és az egyikőtöknek sem jó.
Gondolom azt a részét tudod, hogy igyál és egyél eleget és minőségit. Ha van elég tejed, akkor tuti nem éhes. Ha nincs elég tejed, akkor tedd mellre többször napközben is. Persze erőltetni nem kell, de bepróbálkozni igen. Azokra meg ne hallgass, akik azt mondják, hogy egy hónapos korában a gyereke átalussza az éjszakát, mert sokaknál ez nagyon nem így van és az is rendben van. Akinek végigalussza a gyereke az éjszakát (legalább 6-8 órát egyben, tehát anya is aludhat), az éjjel nem szopik, tehát elvileg a tejmennyiség is alábbhagy, mert nem érzi szükségét.
Ilyen változás amúgy sokmindentől lehet, szóval sajnos tényleg csak próbálkozni lehet. Fogzás is lehet (nem holnap bújik ki, talán egy hónap múlva csak), front is lehet, valami újdonságot ettél, ami a tejen átment (fahéjasat, kávésat, felpörgetőset vagy allergént), lehet hogy újabb növekedési fázis van és többre van szüksége (mint 6 hetes kor) körül. Bújjatok össze egy ágyba, szoptasd meg éjszaka fekve, aztán aludjatok tovább. (Bár nálunk bukós volt, úgyhogy utáltam azokat, akik velem ellentétben ezt meg tudták csinálni. :) )
Amúgy meg ha bőgni kell, hát bőgj, attól csak jobb lesz. Vedd a kezedbe a kisfiad, üljetek a fotelban, hangolódj rá, olyan szép és találjátok ki, hogy mit szeretne. ;-)
Nagyon szépen köszönöm :) igaz azóta kicsit lenyugodtam! Megmértem kíváncsiságból mennyit hízott! múlt hét kedden az oltáson volt 6240 ma 6630, tájékoztattam erről az illetékest , közöltem nem fogom méregetni eddig se méregettem eztán se érdekel, annyit eszik amennyi jól esik neki! most az volt a válasza hogy akkor túletetem.... azért nyugtalan! ehhez képest van hogy 4 órán keresztül nem kér enni nappal! na mindegy nem foglalkozom vele, én is úgy gondolomn hogy nem az éhség miatt ilyen, meg ha éhes lenne akkor nem elégedne meg a cumival, meg sírna nagyon és nem aludna vissza! kipróbálok valami homeós bogyót a chamomilloát hátha segít! nem mondok le a tejről, eddig se volt gond remélem eztán se lesz!
Igen enni eszem rendesen arra figyelek mindenképpen! még egynek fogok valahogy utána járni, lehet hülye összefüggés, de elkezdtem szedni milgammát, 2*1-et és majdnem 10-szer annyi a b vitamin bevitele mint amit lehet elvileg, de még senki nem tudta megmondani hogy mi gond lehet ebből, mert kb azóta van ez, hogy nem-e az okozhat valami nyugtalanságot
Egyetértek. :)
Mozgása nem indult be mostanság? Vagy nem fog a közeljövőben?
Érdeklődése nem élénkült meg?
Nappal szopik elégszer, eleget? Mert ilyenkor előfordul, hogy éjjel pótolja, ha nappal túl elfoglalt. (ez is normális)
Mindezt csak azért, hogy lásd, nemcsak az éhség lehet ok, sőőt.
A megoldás pedig szerintem is az igény szerinti szopi. Ha gyakran kér, hát kapjon: így több tejed lesz és meg is nyugszik remélhetőleg.
Te pedig bőgd ki magad, ha kell, aztán rázd meg magad, mondd, hogy meg tudod csinálni és most átmenetileg figyelj őrá és magadra. Aludj, pihenj, kényelmesen szoptass és próbálj türelmes maradni kettőtökhöz.
Előfordulnak ilyen intenzív szakaszok, de ha ilyenkor átrendezed a fontossági sorrendet, hamar javulhatnak a dolgok. Kitartást kívánok! :)
Hát akkor ne lepődj meg, ez érthető! :)
Az én fiam extra cicista, ő is minden változásra bereagál.. és legtöbbször azzal, hogy nem alszik. Éjjel megint 4-5x ébred és nappal is csak fél órát alszik. De megértem, mert most indult el és egyszerre több foga is jön.. szóval ilyen ez. Vannak gyerekek, akiket semmi nem zökkent ki, mások meg mindenre kaotikusan reagálnak. Dehát ez van, mindegyikük igazi kis egyéniség. :)
Mondjuk én azért arra biztatnálak, hogy inkább cicivel kínáld, mint cumival, ha neked nem túl macera. Tudod, kereslet-kínálat és cumizavar... Ha az zavarja a babádat, hogy folyik a szájába a tej, akkor az üresebbik melledre tedd vagy hátradőlve szoptasd, úgy kevésbé folyik. Hátha ez is segít, megnyugtatni legalábbis.
(ÜL?!?!?!)
Szerintem jöhet a foga, az én lányomnak 4,5 hónaposan már 2 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!