Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit tehetnek, hogy tobb tejem...

Mit tehetnek, hogy tobb tejem legyen es ne lehyennszugseg potlasra? 5Hetes a kisbabam.

Figyelt kérdés
Napi 2x 3x kap 60ml tapszert. Kinek milyen tejszaporito modszer valt be? Minden erdekel. Volt akinek sikerult helyre allitani a dolgokat es elhagytak vegul a tapszert?
2013. nov. 10. 22:13
 1/10 anonim ***** válasza:

a tejtermelést vagyis a kínálatot a baba igénye, azaz a kereslet határozza meg.

a babának van egy igénye, mondjuk 10x 60 ml, de te 3 x 60 ml-t cumiból adsz neki, akkor a cici nem 10x 60 ml-t termel, hanem csak 7 x 60 ml-t... tehát kevesebbet

ráadásul a cumiból könnyebben jön a kaja, előbb utóbb a nem edzett ciciből a nehezebben kinyerhető tej helyett a kicsi a könnyű cumizást választja, így egy idő után már semmire nem jó a cici...

hagyd el a cumit, és engedd sokat cicizni a babád! ha komfortcicizik, az is jó. minden jó, amit a baba akar, ő pontosan tudja, ő az, aki az ösztönei szerint cselekszik.

ha mindig úgy eteted, ahogy ő kéri, elég lesz a tejed, ez ilyen egyszerű, így működik ez millió év óta :)

tejszaporító szer:

szoptatás, szoptatás, igény szerinti szoptatás

DM-ben kapható bio szoptatós tea (a legjobb!)

szőlő

ui: ne félj, ha mindig cicin van a baba, nem fog fogyni. kölcsönözz egy mérleget, ha aggódsz, és nem bízol a természet szavában! :) nekem is volt mérlegem, és megnyugató volt - még ha mások le is akarnak róla beszélni

ha úgy érzed, üres a cici - főleg estére, egy kis kebelzuhannyal kényeztesd magad (dekoltázsra fincsi meleg vízsugár) segít lazulni, és érezni is fogod, hogy van azért tejed :)

2013. nov. 10. 22:29
 2/10 A kérdező kommentje:
De van amikor mar nagyon sir es csaknrangatja a fejet a cicin... akkor szokott igazabol potlast kapni...! Hogy tehetnem meg hogy nem adok neki? Hagyjam sirni? Nem lennek ra kepes ... :(
2013. nov. 10. 22:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem akkor csinálták ezt a cicirángatást, amikor fájt a hasuk, nem akkor, ha éhesek voltak.

Egyáltalán nem biztos, hogy éhség miatt sír, hidd el, hogy a babáknak ilyenkor még semmilyen más kifejező eszközük nincs, csak a sírás.

Próbáltad már büfiztetni, masszírozni a kis hasát, járkálni vele, esetleg hordozókendőben magadra kötni?

Ha ezek bármelyikétől megnyugszik, az is azt mutatja, hogy nem éhség volt.

Én a helyedben felkeresnék egy profi szoptatási tanácsadót, és vele beszélném át a problémát, ő részletesen tud segíteni, hogy hogyan hagyd el a tápszert.

Találsz telefonokat itt:

www.ibclc.hu

www.lll.hu

2013. nov. 10. 22:44
 4/10 anonim ***** válasza:

nekem akkor "csavargott" és bibóval a szájában nyekerget, sírdogált a kisfiam, amikor feszítette a böfike!

pont így, 5-6 hetesen jött nálunk is ez a kesergés...

ha cicizik, és tekeri a szájával a bimbit, esetleg panaszkodik is közben, fel kell emelni, és büfiztetni (van, hogy türelmetlen, és sírva fakad ilyenkor, de majd megtanulja, hogy te csak jót akarsz neki!) :)

szóval ilyenkor szünet, büfi, és vissza cicire.

sőt, váltogathatod is, mehet a másik cicire a pihi után (így még inkább termelődik a tej, mert a tejtermelés a szopizás közben is működik)

én is a LA LECHE LIGA (LLL) nagyon tündéri, kedves szakemberétől tudom ezeket :) én is dilemmáztam, de szerencsére egy szoptatási tanácsadónak hisz az ember, és jól teszi! :) keresd fel őket, tényleg ne tápszerrel pótolj, mert az csak ront!

2013. nov. 10. 22:49
 5/10 anonim ***** válasza:
Ne cumisüvegből add a pótlást, hanem, ha megteheted, hogy beszerzel egyet, Medela sns-ből. A tápszert pedig fokozatosan, alkalmanként 10 ml-rel csökkentve az adagot szépen hagyd el.
2013. nov. 10. 22:51
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanigy potlasra szorulok en is. Konnyu mondani, hogy igeny szerinti szoptatas es majd megoldodik, de nem biztos, hogy igy van. En az elso tapit tobb nap keves tejci (50-70%-at tudtam adni a koranak es sulyanak idealis mennyisegnek) utan adtam a picinek, akkor mar folyton sirdogalt. Ekkor kihivtam hazhoz egy szoptatasi tanacsadot, eloszor csak napok mulva akart jonni, de amikor meghallotta, h mar adtam tapit, egybol kirohant. Ket orat beszelgettunk, teljesen feltoltott, atszellemultem, h igen, ez menni fog, megcsinalom... A tanacsado azt is elmondta, h az anyatejet nem lehet merni, ne is probaljam, mert a hatso tej a tuti, az pedig joval kisebb mennyiseg, mint a gyakorlatilag "haszontalan", de merheto elso tej. Elhagytam a tapot, napokig egyfolytaban ciciztettem, de a helyzet nem valtozott. Ekkor mar a gyerekorvos szolt ram, aki szinten maximalisan szoptatas parti, h eheztetem a gyereket es nem fejlodik, adjam azt a kiegeszitest. En nem akarom "fennyel etetni" a gyermekemet, es nem is fogom, lehet jonni az evezredes tortenettel. Szerintem regen sem volt mindenkinek (eleg) teje, taplaltak massal, vagy nem es akkor... Mint ahogy a szulesbe sem kell ma mar belehalni, igy erre is van megoldas.

Nem azt mondom, h ne probald meg, es szivbol kivanom, h Neked sikeruljon is, mindezt csak azert irtam le, mert olyan konnyen dumal itt mindenki es kikivankozott belolem... Lehet lepontozni!

2013. nov. 11. 06:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja es regen, a hagyomanyos tarsadalmakban a csaladban, kiskozossegben szoptattak a nok egymas gyerekeit... Ez most jutott eszembe, egyszer az egyetemen mondta egy oktato.
2013. nov. 11. 06:11
 8/10 anonim ***** válasza:

szoptaníttal add a pótlást ne cumisüvegből!

nálam is ez volt,és pár hét alatt elég tejem lett.

http://www.youtube.com/watch?v=LrGcCL52k34

2013. nov. 11. 08:52
 9/10 anonim ***** válasza:

Nekem a görögszénamag kapszula nagyon jó.

Elsõ gyerekem 6 hetes korától kapott pótlást, szoptatós tea mellett.

2. babával is majdnem így jártam, de ez a kapszula nagyon jó!

4 hónapos múlt és még vizet sem kér...

Kb 3 nap alatt annyi tejem lett hogy kiköpte a tápszeres cumisüveget.

2013. nov. 11. 11:05
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitsegeteket es a tippeket. MA mar nem adtam neki tapszert. Egesznap csak cicilt. Remelem sikerulni fog!
2013. nov. 11. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!