Mit tehetnek, hogy tobb tejem legyen es ne lehyennszugseg potlasra? 5Hetes a kisbabam.
a tejtermelést vagyis a kínálatot a baba igénye, azaz a kereslet határozza meg.
a babának van egy igénye, mondjuk 10x 60 ml, de te 3 x 60 ml-t cumiból adsz neki, akkor a cici nem 10x 60 ml-t termel, hanem csak 7 x 60 ml-t... tehát kevesebbet
ráadásul a cumiból könnyebben jön a kaja, előbb utóbb a nem edzett ciciből a nehezebben kinyerhető tej helyett a kicsi a könnyű cumizást választja, így egy idő után már semmire nem jó a cici...
hagyd el a cumit, és engedd sokat cicizni a babád! ha komfortcicizik, az is jó. minden jó, amit a baba akar, ő pontosan tudja, ő az, aki az ösztönei szerint cselekszik.
ha mindig úgy eteted, ahogy ő kéri, elég lesz a tejed, ez ilyen egyszerű, így működik ez millió év óta :)
tejszaporító szer:
szoptatás, szoptatás, igény szerinti szoptatás
DM-ben kapható bio szoptatós tea (a legjobb!)
szőlő
ui: ne félj, ha mindig cicin van a baba, nem fog fogyni. kölcsönözz egy mérleget, ha aggódsz, és nem bízol a természet szavában! :) nekem is volt mérlegem, és megnyugató volt - még ha mások le is akarnak róla beszélni
ha úgy érzed, üres a cici - főleg estére, egy kis kebelzuhannyal kényeztesd magad (dekoltázsra fincsi meleg vízsugár) segít lazulni, és érezni is fogod, hogy van azért tejed :)
Nekem akkor csinálták ezt a cicirángatást, amikor fájt a hasuk, nem akkor, ha éhesek voltak.
Egyáltalán nem biztos, hogy éhség miatt sír, hidd el, hogy a babáknak ilyenkor még semmilyen más kifejező eszközük nincs, csak a sírás.
Próbáltad már büfiztetni, masszírozni a kis hasát, járkálni vele, esetleg hordozókendőben magadra kötni?
Ha ezek bármelyikétől megnyugszik, az is azt mutatja, hogy nem éhség volt.
Én a helyedben felkeresnék egy profi szoptatási tanácsadót, és vele beszélném át a problémát, ő részletesen tud segíteni, hogy hogyan hagyd el a tápszert.
Találsz telefonokat itt:
www.ibclc.hu
www.lll.hu
nekem akkor "csavargott" és bibóval a szájában nyekerget, sírdogált a kisfiam, amikor feszítette a böfike!
pont így, 5-6 hetesen jött nálunk is ez a kesergés...
ha cicizik, és tekeri a szájával a bimbit, esetleg panaszkodik is közben, fel kell emelni, és büfiztetni (van, hogy türelmetlen, és sírva fakad ilyenkor, de majd megtanulja, hogy te csak jót akarsz neki!) :)
szóval ilyenkor szünet, büfi, és vissza cicire.
sőt, váltogathatod is, mehet a másik cicire a pihi után (így még inkább termelődik a tej, mert a tejtermelés a szopizás közben is működik)
én is a LA LECHE LIGA (LLL) nagyon tündéri, kedves szakemberétől tudom ezeket :) én is dilemmáztam, de szerencsére egy szoptatási tanácsadónak hisz az ember, és jól teszi! :) keresd fel őket, tényleg ne tápszerrel pótolj, mert az csak ront!
Ugyanigy potlasra szorulok en is. Konnyu mondani, hogy igeny szerinti szoptatas es majd megoldodik, de nem biztos, hogy igy van. En az elso tapit tobb nap keves tejci (50-70%-at tudtam adni a koranak es sulyanak idealis mennyisegnek) utan adtam a picinek, akkor mar folyton sirdogalt. Ekkor kihivtam hazhoz egy szoptatasi tanacsadot, eloszor csak napok mulva akart jonni, de amikor meghallotta, h mar adtam tapit, egybol kirohant. Ket orat beszelgettunk, teljesen feltoltott, atszellemultem, h igen, ez menni fog, megcsinalom... A tanacsado azt is elmondta, h az anyatejet nem lehet merni, ne is probaljam, mert a hatso tej a tuti, az pedig joval kisebb mennyiseg, mint a gyakorlatilag "haszontalan", de merheto elso tej. Elhagytam a tapot, napokig egyfolytaban ciciztettem, de a helyzet nem valtozott. Ekkor mar a gyerekorvos szolt ram, aki szinten maximalisan szoptatas parti, h eheztetem a gyereket es nem fejlodik, adjam azt a kiegeszitest. En nem akarom "fennyel etetni" a gyermekemet, es nem is fogom, lehet jonni az evezredes tortenettel. Szerintem regen sem volt mindenkinek (eleg) teje, taplaltak massal, vagy nem es akkor... Mint ahogy a szulesbe sem kell ma mar belehalni, igy erre is van megoldas.
Nem azt mondom, h ne probald meg, es szivbol kivanom, h Neked sikeruljon is, mindezt csak azert irtam le, mert olyan konnyen dumal itt mindenki es kikivankozott belolem... Lehet lepontozni!
szoptaníttal add a pótlást ne cumisüvegből!
nálam is ez volt,és pár hét alatt elég tejem lett.
Nekem a görögszénamag kapszula nagyon jó.
Elsõ gyerekem 6 hetes korától kapott pótlást, szoptatós tea mellett.
2. babával is majdnem így jártam, de ez a kapszula nagyon jó!
4 hónapos múlt és még vizet sem kér...
Kb 3 nap alatt annyi tejem lett hogy kiköpte a tápszeres cumisüveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!