Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor fogyaszthatok újra...

Mikor fogyaszthatok újra tejet? Bővebb lent.

Figyelt kérdés

6 hetes kontrollon a babámat "érzékeny bőrűnek" találták, testén piros foltok jönnek ki időnként. (Ráadásul az arcán a tejkiütések elég sokáig megmaradtak és még mindig időnként előjönnek, sőt a mellkasán is. Az első babámnál is ez így volt. Tudom, a tejkiütésnek nincs köze a tejiváshoz, csak megjegyeztem, hogy tényleg érzékeny bőrű :) ) A doktornő azt javasolta, 2 hétig semmilyen tejterméket ne egyek/igyak. Ha javul a helyzet, rá lehet fogni a tejfehérjére.

Kérdéseim:

1.Mikor lehet újra tejfehérjét fogyasztanom,ha végigcsinálom a 2 hetes diétát? Ezt elfelejtettem megkérdezni, de gondolom, nem kell teljesen a szoptatás végéig diétát tartanom. Meg az emésztőrendszerük is fejlődik. Várjam meg a3 hónapos kort és akkor próbálkozzam újra?

2.Változást már kezdek tapasztalni (3 napja diétázom), szebb lett a bőre, de kalciumot is el kezdtem szedni, lehet emiatt húzódnak vissza a "kiütések",foltok?

2013. nov. 7. 15:41
 1/4 anonim válasza:

Szia!

Nekem is le kellett állnom minden tejtermékkel a szoptatás alatt, mert a kisfiamnak puffadt, fájt tőle a hasa. Kb. másfél havonta próbáltam ki, hogy hogyan reagál, ha tejet, vajat, sajtot fogyasztok. Most öt és fél hónapos,a tejet már ihatom, de a többi tejterméket még mindig nem bírja.

Szerintem érdemes neked is négy-, hathetente próbálgatni, hátha már korábban visszaállhatsz a tejtermékekre. Gondolom, ez minden babánál eltérő ideig tart.

2013. nov. 7. 16:53
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én babómnak meg a sava lett sok a tejtől... én betartom legalább a 3 hónapos koráig... nem egyszerű , de megéri hogy jobb legyen neki
2013. nov. 7. 16:56
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat!

Kedves utolsó,azt honnan,miből tudtad, hogy a sava sok?

2013. nov. 8. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
onnan tudtam hogy a doktornő mondta mivel még 2-3 óra múlva kajcsi után is bukott ilyen vizes darabos tejet... sajnos...
2013. nov. 8. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!