Mi lehet az oka annak, hogy egyik nap rengeteg tejem van, aztán hirtelen másnapra szinte annyi se, amennyi a lányomnak kell?
Ez nálunk is így van, már 4 hónapja "ingázunk" így, mondjuk a babám is variál, hol többet eszik, hol kevesebbett. Ha nem figyelek, akkor nincs meg a napi 3l folyadék sem, mert alapból nem is bírok sokat inni, nekem a 3l rengeteg.
Ez a pihenés meg az idegeskedés, hát ezt nagyon fontos lenne betartani, de nem mindig tudjuk. Könnyű mondani, hogy pihenjen az ember, főleg ha nem első gyerek, meg a házimunka főzés is az anyára vár, és mineden apróság miatt idegeskedünk.
Anyósom mesélte, hogy régen szigorúan vették azt, hogy a kismama pihenjen. Az első hat hétben fel sem kelhetett az ágyból, csak szoptatott meg pihent, a rokonság maximálisan kiszolgálta. Komolyabban vették azt, hogy egy szoptatós kismamának pihenésre van szüksége ahhoz, hogy legyen teje.
Kedves kérdező, nem tudom mennyi idős a lányod, de próbálj meg minél többet inni, pihenni, kitartani, esetleg fejni, még az is segít.Na meg igény szerint szoptatni. Amikor kevesebb van, gyakrabban szoptatni.
Nálunk 1-2 sűrűn szoptatott nap után egy hétig rengeteg tejem van, utána megint kezdődik előlről minden.
A testvérével is úgy volt, én akkor nyugodtam meg, amikor már 6 hónaposan adhattam neki mást is, nem kellett azon izgulnom, hogy elég-e neki a tej. Így aztán továbbra is volt tejem, talán több is, mert már emiatt nem idegeskedtem.
Tehát fő a nyugalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!