Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés
A kisfiam 3hetes,és a szoptatás közben rendszeresen elalszik 5-10perc után,majd egy ora mulva megint sir,hogy éhes. Eleinte rendszeresen cicire raktam,ugy gondoltam,hogy ez a jo megoldás,majd a védönő közölte,hogy ezt felejtsem el,mert az emésztésének nem tesz jot,csináljam azt,hogy egyik etetés cici,másik tápszer. Egy hete csináljuk,viszonylag jo megoldás,viszont a szoptatásnál semmi nem változott.. de nem akarom azt,hogy sok tápszert egyen,ha van tejem. Jó ötlet az,ha lefejem,és ugy adom oda neki,vagy akkor méginkább elszokik a szoptatástól?
2013. nov. 2. 18:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Ugyanígy voltam én is annyi különbséggel, hogy az enyém nem is szívott. Gyakorlatilag aludni járt rám. Szerintem semmiképp se adj neki tápszert mert ha könnyen jön az ennivaló (cumisüvegből sokkal könnyebben jön mint ciciből) akkor nem fog szívni rendesen, ezt egyébként cumizavarnak is hívják, ha rá keresel googlen akkor biztos találsz bővebb infót. És persze rakd sűrűn mellre mert a tejtermelődéshez szükség van az ingerekre. A mellszívó is segíthet de nem helyettesíti a gyereket.
2013. nov. 2. 18:56
 2/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam is sokszor csinálta ezt. Felejtsd e, amit a védőnő mondott. Az emésztésének semmi baja nem lesz, ha többször teszed mellre. Ha adsz is tápszert, próbáld szoptatásbarát módon, különben tényleg leszokik a szopásról. De szerintem fölösleges a tápszer, van tejed.

Nálunk egyébként magától javult a helyzet.

2013. nov. 2. 19:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Milyen fura,hogy egy vedono azt javasolja,hogy tapszert adj mikozben van tejed. Viszont az valoban igaz,hogy ha orankent eszik,akkor nincs eleg ideje a szervezetenek a megfelelo emesztesre. En is azt mondom,hogy maradj az anyatejnel ha megteheted,mert nyilvan az a legjobb. Ilyen esetekben jo megoldas lehet az is,ha fuggolegesen tartva szoptatod a kicsit. Tedd a terdedre lovagloulesben. Allatira nem kenyelmes,de pont ezert marad konnyebben ebren.Ha nem jon be,akkor fejd le,es itasd meg vele cumisuvegbol.
2013. nov. 2. 20:01
 4/9 anonim ***** válasza:

ne hagyd elaludni.

Ha mégis elalszik és éhesen ébred szoptasd meg!

2 kisfiú anyukája (2.5 évig szoptattam)

2013. nov. 2. 20:39
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a vàlaszokat, most a fejéssel probalkozon..mert igy sokat nyüglődik a Dràgàm,mivel fáradtabb is :(

Az is baj amugy,hogy bimbovédövel kell szoptatnom,és abba mégjobban elfárad :( ugyhogy most probalom azt,hogy lefejem a tejem,és ugy adom neki oda.. viszont azt vettem észre,hogy csak kb 30-40ml tejem van,amit letudok fejni egy alkalommal .. pedig iszom a lactoherb teát,meg szedek tablettat is :(

2013. nov. 2. 21:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Ekkora baromságot nem hallottam! hány éves az a védőnő??? Az én kisfiam ma 3 hónapos, az első hetek kb úgy 6-8 hetes koráig egész napom azzal telt hogy cicin lógott és nem aludtunk! Azon is nyugszik meg, nem csak evésre használja! Gondolj bele kijön az anyaméhből, nem lát stb! ne csinálj hülyeséget és örülj neki, hogy ingyen táplálod illetve hogy anyatejjel! Adj neki annyiszor amennyiszer akarja! nekem még most is vannak napok hogy óránként kéri, van hogy egy nap 3-szor változó, de hát mi felnőttek se eszünk mindennap úgyan úgy! Javaslom keress másik védőnőt
2013. nov. 3. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért kell bimbó védő? Az hogy mennyit fejsz le, nem annyi tejed van! Nekem éjjel a jobb mellemből nem kap mert nagyon feltelik és baromira gyorsan megy a szájába és fullad tőle! ezért fejnem kell! hajnalba lefejek 100-120 milit akár hogy csűröm csavarom nem jön több, majd odaadom a fiamnak és jön belőle, jól lakik még belőle! Babánál jobb mellszívó nincs! NEm tudom hallottál-e már a szoptatós ligáról, de nekem nagyon sokat segítettek! Az elején még az én fiam is ilyen volt hogy állandóan cicin volt, elaludt stb, engem is piszkáltam hogy vegyek tápszert (védőnőt kivéve!!!) de én nem akartam belenyugodni hogy a tejemmel van gond! Én is első babás voltam, gyanítom te is :) ovlasgass itt: [link]
2013. nov. 3. 16:03
 8/9 A kérdező kommentje:

Kezdek besokalni a védőnötöl. Most amit kitalalt,hogy tul sokat adok enni a kicsinek..mert 2-3oranként eszik kb 70ml-t. De ha èhes? .. komolyan nem értem. Mit gondol,hogy elveszem a gyerektől,mert annyi van szerinte előirva??

Köszi a válaszokat.. most 2napig fejegettem a tejem,meg még tapszereztem is.. de probalom inkabb cicire rakni,meg a lefejt tejet oda adni,mert nem szeretném hogy tápszert egyen,ha van tejem. :)

2013. nov. 4. 21:11
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Jól teszed. :)
2013. nov. 4. 22:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!