Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kér a 16 hónapos fiam...

Miért kér a 16 hónapos fiam ilyen gyakran cicit?

Figyelt kérdés

16 hónapos, igény szerint szoptattam6szoptatom. Tejfehérje és tojásfehérje érzékeny, ami elsősorban ekcémában jelenik meg, ezért örülök, hogy szopizik. Igazából nem is nekem van bajom a szoptatással, hanem a környezetem és a család van ledöbbenve, hogy még szopizik. Nagyon megviseli a fogzás, szinte folyamatosan bújik a foga: 8 hónap alatt 12 bújt ki.

Sokszor olvasom, hogy ilyen idős gyerkőcök csak 2x szopiznak, a fiam vagy 5x és éjjel is ébred. Akinek hasonlóan alakult a szoptatás, hogyan választotta el vagy választotta el magát a gyerkőc? Köszönöm!

2013. okt. 31. 22:30
 1/9 anonim ***** válasza:
21%
Ez már tényleg gáz.
2013. okt. 31. 22:34
 2/9 anonim ***** válasza:
32%

Unokatestvérem 6 éves koráig szopott. Utána már a nagynénjém nem adott neki, mert már ő szégyelte. Amíg szopott addig makk! egészséges volt, de utána mindig elkapott valamit. Az anyatejből olyan dolgokhoz jutnak hozzá a picik amit nem tudsz pótolni neki. Tudod mit, ha téged nem zavar akkor ne foglalkozz mással! Addig adjál neki ameddig mindkettőtöknek kényelmes!

Bár én szoptathattam volna a fiamat legalább egy napig!

Ne szégyeld! kb. 4-5 éves korig nyugodtan lehet! Ha kezd kényelmetlen lenni pl. utazás közben jön rá akkor előre fej le neki és add pohárban vagy cucliban!

Üdv

2013. okt. 31. 22:53
 3/9 anonim ***** válasza:
20%

Mert ezt szokta meg. Az csak mese, hogy még ekkor is szüksége van az anyatejre. Egy holland kutatás megállapította, hogy egy éves kor után már az anyatejben lehetnek káros anyagok is.

Este lakjon jól valami komolyabb vacsorával, és éjjel csak teát kapjon.

2013. okt. 31. 22:58
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Barátnőméknél volt ez, ott 2 éves koráig gyakorlatilag éjjel-nappal a cicin lógott a kislány, a barátnőm akkor "bekeményített", és már csak napi 3-szor engedte (reggel, délutáni alváshoz és este), és valamivel 2,5 éves kora után hagyták abba a szoptatást végleg. Ő választotta el, de már elég értelmes volt a gyerek, hogy meg lehetett vele beszélni.
2013. okt. 31. 23:26
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

Miért lenne gáz? Igenis, a cicizés megnyugtat, fájdalmat csillapít. Azt miért nem ítéli el senki, ha egy hasonló korú gyerek az ujját szopja vagy cumizik???

Bőven van ideje a fiadnak leválni, még másfél éves sincs. Ha téged nem zavar, akkor ne akard elválasztani csak azért hogy a környezeted kedvére tegyél.

Nekem a lányom most múlt 1,5 éves, és pl mostanában gyakrabban kéri ő is a cicit mint pl 3-4 hónapja. Ő is ilyen gyorsan fogzós fajta.

Más gyerekek ilyenkor csak 2-szer szopiznak. Na és? Megint mások meg tízszer, sőt, vannak akik egyáltalán nem.

A fiam kis rásegítéssel, teljesen erőszak nélkül, majdhogynem magától választódott el 2,5 évesen, mondván, hogy a nagyfiúk már nem ciciznek (kb fél évig tandemben szoptattam a kettőt, 22 hónap van köztük). majd ha neked magadnak kellemetlen lesz, akkor finoman lehet rá hatni, rábeszélni, egyezkedni.

2013. nov. 1. 00:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Csináld ahogy neked jó, és tojjál a rokonokra. :)
2013. nov. 1. 06:37
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Én is így gondolom, ahogy többen: engem nem zavar és 2 éves koráig amúgy is szerettem volna, ha szopizik. Szerencsére , akikkel eddig beszéltem (olyanokkal akik 2-2,5 éves korig szoptattak, szopis tanácsadó, védőnő) szintén azt mondták, hogy amikor már nagyobb lesz, jobban megérti és el lehet magyarázni, hogy miért nem lehet. Biztos lesz majd néhány húzósabb éjszaka abban a korban. Jövő szeptemberben nagy valószínűséggel bölcsibe megy, addigra mindenképpen szeretném, ha csak reggel és este lenne szopizás.

Akik úgy gondolják ez gáz: olvassanak utána, WHO ajánlás, miegymás, a kérdés nem ez volt, így abszolút nem érdekelnek azok a válaszok.

2013. nov. 1. 13:59
 8/9 A kérdező kommentje:
3-as: a teát még nappal sem fogadja el és a cumisüveget sem. Szerintem ez jó. Örülök, hogy csak vizet iszik. Próbáltam gyümölcslevet és teát is, de nem szereti. Reggel bögréből iszik rizstejet, de azt is csak pár napja, tetszik neki, ahogy kávézom :)
2013. nov. 1. 16:01
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ugyanígy allergiás a lányom, ő 26 hónapig szoptt. És neki is volt 14-16 hós kra között egy, valószínűleg a fogzás és a szeparációs szorongás okoztam ébredős időszaka. Akkor majdnem óránként kelt szegény éjjel, pár orty után aludt is vissza. Érdekes egyébként, h ha cumival altatsz vissza egy gyereket 3 évesen is, az nem gáz, de ha szopi, akkor fúúúj... Pedig miben is más? Ja, h így hozzád kötődik? Jaj, de borzasztó ;)

Szerintem csinálj mindent úgy, ahogy eddig. A lányom 2 hósan kezdte el magától elhagyni a cict, a végén már csak 2-3 naponta kérte 1-2 alkalommal.

2013. nov. 2. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!