Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 honapos babat milyen gyakran...

2 honapos babat milyen gyakran kell szoptatni? Hany orankent?

Figyelt kérdés
2012. szept. 4. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Ahányszor igényli. Ha fél óránként, akkor annyiszor, ha négy óránként, akkor pedig annyiszor. Én nap közben ennél több ideig nem hagynám aludni, éjjel viszont simán aludhat egyben 8 órát is.

3 gyerekes

2012. szept. 4. 13:16
 2/6 anonim ***** válasza:
20%

3 óránként eszik az én babám.(igény szerint,mert így igényli a kezdetektől.)Éjszakát végig aludja.egyébként a gyermekorvosunk azt mondta,hogy ha 2 étkezés között megéhezne,adjak neki teát,mert nem ürül a gyomrából a tej,és könnyen hasfájós lehet.Nekem így könnyebb is,mert betartjuk a napirendet teljesen,és ha sír,akkor tudom miért van.Egyébként sem vagyok a híve,hogy állandóan a mellemen csüngjön szegényke,arról nem is beszélve,hogy az igény szerinti szoptatáskor könnyen hozzászokhat a "nassoláshoz"vagyis nem eszik rendesen,csak 40-50ml-ket.Vagy arra hogy a cicin aludjon el.

De mindenki úgy csinálja ahogy akarja,tudom hogy most ez a divat,hogy szoptasd mikor követeli,de én úgy gondolom hogy nem Afrikában élünk,ahol az anya melléhez van kötve a gyerek.Az én babám így szokta meg,és így legalább nyugodt szívvel rábízhatom apukájára is,mert tudom hogy legközelebb mikor éhezik meg.

2012. szept. 4. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Amikor kéri, ez neki nem csak étel, hanem ital is és testközelség, megnyugvás, fájdalomcsillapítás....

A hasfájás nem a gyakoriságtól van, hanem a túl gyakori mellváltástól. Az első tej(szomjoltó) ugyanis laktózban gazdag, és ha ebből túl sokat kap a kicsi, hasfájást okozhat. Arra kell figyelni, hogy ha kb. két óránál hamarabb szeretne szopni(ami nem baj, hiszen az anyatej hamar emésztődik), akkor ugyanazt a melled add, amelyikből előzőleg szopott, így elkerülhető a hasfájás, valamint hozzájut a zsíros, tápláló hátsó tejhez is.

Anyatejes babát, ha hatákonyan szopik nem kell kínálni semmivel, a folyadékot is megkapja az anyatejből, viszont ha azt a mennyiséget, amit megitatsz vele, nem a melledből üríti, akkor az nem tesz jót a tejtermelésnek(kevesebb lesz a "kínálat" mint a "kereslet"), mivel a tested onnan "tudja" mennyi te kell, hogy mennyi ürül ki.

2012. szept. 4. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem is igény szerint szoptasd, úgyis be fog állni a nanpirendetek. Az említett gyerekorvosnak üzenem, remélem őt is kielégíti, ha iszik amikor éhes...
2012. szept. 4. 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:

-n -> napirend

:D

2012. szept. 4. 19:44
 6/6 xStefix ***** válasza:
100%

Az enyém 1-1,5 óránként szopik születése óta...

Igaz, én is igény szerint és kizárólag szoptatom, vagyis evésre, ivásra, altatásra, vigasztalásra stb. is a cicit "használjuk".

Ha elfogadsz egy tanácsot, Kérdező, ne időhöz kötötten szoptasd, mert nagyon hamar kevés lehet neki a tejed. Az igény szerinti szoptatás nem légből kapott javaslat: azért érdemes így csinálni, mert ez az a módszer, ami a legjobban követi a babád fejlődését, a szokásai változását. Ha fix időrendhez ragaszkodsz, akkor nem fogod tudni kielégíteni az igényeit, ami sok (egyébként elkerülhető) problémát okozhat.

2012. szept. 4. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!