2 honapos babat milyen gyakran kell szoptatni? Hany orankent?
Ahányszor igényli. Ha fél óránként, akkor annyiszor, ha négy óránként, akkor pedig annyiszor. Én nap közben ennél több ideig nem hagynám aludni, éjjel viszont simán aludhat egyben 8 órát is.
3 gyerekes
3 óránként eszik az én babám.(igény szerint,mert így igényli a kezdetektől.)Éjszakát végig aludja.egyébként a gyermekorvosunk azt mondta,hogy ha 2 étkezés között megéhezne,adjak neki teát,mert nem ürül a gyomrából a tej,és könnyen hasfájós lehet.Nekem így könnyebb is,mert betartjuk a napirendet teljesen,és ha sír,akkor tudom miért van.Egyébként sem vagyok a híve,hogy állandóan a mellemen csüngjön szegényke,arról nem is beszélve,hogy az igény szerinti szoptatáskor könnyen hozzászokhat a "nassoláshoz"vagyis nem eszik rendesen,csak 40-50ml-ket.Vagy arra hogy a cicin aludjon el.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja,tudom hogy most ez a divat,hogy szoptasd mikor követeli,de én úgy gondolom hogy nem Afrikában élünk,ahol az anya melléhez van kötve a gyerek.Az én babám így szokta meg,és így legalább nyugodt szívvel rábízhatom apukájára is,mert tudom hogy legközelebb mikor éhezik meg.
Amikor kéri, ez neki nem csak étel, hanem ital is és testközelség, megnyugvás, fájdalomcsillapítás....
A hasfájás nem a gyakoriságtól van, hanem a túl gyakori mellváltástól. Az első tej(szomjoltó) ugyanis laktózban gazdag, és ha ebből túl sokat kap a kicsi, hasfájást okozhat. Arra kell figyelni, hogy ha kb. két óránál hamarabb szeretne szopni(ami nem baj, hiszen az anyatej hamar emésztődik), akkor ugyanazt a melled add, amelyikből előzőleg szopott, így elkerülhető a hasfájás, valamint hozzájut a zsíros, tápláló hátsó tejhez is.
Anyatejes babát, ha hatákonyan szopik nem kell kínálni semmivel, a folyadékot is megkapja az anyatejből, viszont ha azt a mennyiséget, amit megitatsz vele, nem a melledből üríti, akkor az nem tesz jót a tejtermelésnek(kevesebb lesz a "kínálat" mint a "kereslet"), mivel a tested onnan "tudja" mennyi te kell, hogy mennyi ürül ki.
Az enyém 1-1,5 óránként szopik születése óta...
Igaz, én is igény szerint és kizárólag szoptatom, vagyis evésre, ivásra, altatásra, vigasztalásra stb. is a cicit "használjuk".
Ha elfogadsz egy tanácsot, Kérdező, ne időhöz kötötten szoptasd, mert nagyon hamar kevés lehet neki a tejed. Az igény szerinti szoptatás nem légből kapott javaslat: azért érdemes így csinálni, mert ez az a módszer, ami a legjobban követi a babád fejlődését, a szokásai változását. Ha fix időrendhez ragaszkodsz, akkor nem fogod tudni kielégíteni az igényeit, ami sok (egyébként elkerülhető) problémát okozhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!