Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elment a tejem? Mit csináljak?

Elment a tejem? Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Dèlelőtt ès kora dèlután mèg evett rendesen a gyerek,estère már alig jött valami.Nem nagyon mèregettem mostanság,de most megmèrtem ès 30-40et szopizott.Bealudt ès azòta alszik (kb 1,5orája) Ilyen mèg nem volt soha,mert jelen pillanatba sincs benne semmi ugy èrzem.Ilyenkorra már belövell,de most semmi.Fèlek ès a sírás folytogat....most mi a fenèt csináljak?!?
2013. okt. 24. 23:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem tud elapadni egyik percről a másikra,főleg ha folyamatosan szoptatod. Mindig annyit termel,amennyi kell,tehát amennyit a baba szopizott,azt termeli újra. Ha megpróbálod többszörr mellre tenni,akkor érzékelni fogja a szervezeted,hogy kevés amit eddig termelt, és többet fog. Az én babámmal ezt nem tudtam eljátszani,mert nem cicizik "csak úgy",csak amikor éhes. Az üres cicit sem szívja. Ezért én fejéssel hoztam vissza. Akkor is kell stimulálni, ha üres. Macerás dolog,de pár nap alatt vissza tudod hozni. A lényeg, hogy ne stresszel,ne aggódj,és ne kezd tápszerezni. Ha eddig volt tejed,biztos,hogy most is van/lesz. Sok-sok mellre tétel,és/vagy fejés,sok folyadék és nyugalom!
2013. okt. 25. 05:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg kicsit kihajtottad magad! PIHENJ!!!! Egyél-igyál sokat, meglátod beindul újra rendesen! Nekem is volt ilyen, többször is, aztán másfél éves koráig szoptattam mindkét gyereket! ;-)
2013. okt. 25. 05:59
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
én a minap ugyanebben a helyzetben voltam. éjjel még 60-70 grammokat szopizott, másnap minden etetés kész rémálom volt azzal a 10-20 grammnyi tejcsivel. még terhességem alatt vettem két doboz laktoherbet a biztonság kedvéért, elkezdtem inni, megittam négyet belőle aznap, lementem a boltba citromos sörért, megpróbáltam fejni, meleg zuhany alatt maszíroztam, éjjel már megint 60-70 grammokat tudott enni a fiam. a védőnő szerint a stressz és a kialvatlanság válthatta ki.
2013. okt. 25. 06:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj, nem egyformán szopiznak a Gyerekek. A legtöbb tej szopiz kózben ternelődik. Csodaszerek nem kellenek, csak sok folyadék, elég kaja, és a legfontosabb a szoptatás, amikor a baba igényli. Lesz olyan, hogy átmenetileg tóbb a baba igénye mint amennyi tejci termelődik. Ha ilyenkor igény szerint szoptatsz, akkor pár nap alatt elegendő mennyiségű tej fog termelődni. Ha elkezded pótloni tápszerrel, akkor a baba kevesebbet fog szopizni, ergó kevés lesz a tej, és marad a tápszer.
2013. okt. 25. 08:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat!

Jelen pillanatba is cicin van,este nem méregettem de keveset szopizott és elégnek bizonyúlt az is.De ma már szívott 110-et és 130-at is 2 ciciből.Remélem így marad.

2013. okt. 25. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!