6 hetes babám ilyen feltételek mellett szoptassam még?
Kb. 10 ml tejem van egy nap, amit egyszeri szoptatás alatt kiszív a baba, és utána ordítás van, mert ugye még éhes, utána kapja a tápszert, valamint a nap többi szakában. Ordítással, szenvedéssel, a cici nehéz elfogadása mellett megy az az egy alkalmi szoptatás, amiből ugye nem sok teje lesz a babámnak. Ittam már szoptatós teát, szedtem szoptatást elősegítő bogyót, tejserkentő homeopátiás készítményt, főztem rántott levest, iszom eleget, rendszeresen eszem, de mégis csak ez a kevéske tejem van. Mit tegyek, hogy legyen még? Miért nincs csak ilyen kevés? Ti szoptatnátok még így is vagy inkább ne szenvedtessen se őt se magamat azért a 10 ml-ért vagy megéri?
Köszönöm előre is a segítséget!
6 hetes baba anyukája
Lehet, hogy én értem félre amit írni akartál, de :
"az az egy alkalmi szoptatás," -ez azt jelenti, hogy egy nap csak egyszer teszed mellre? Így nem jó, nem lesz tejed!
Sokkal gyakrabban tedd mellre, a tej nem akkor lesz amikor a mell pihen, hanem amikor a gyerek szívja!
Az pedig, hogy fejéskor kevés jön ne keserítsen el, vannak anyák, akik szoptatni tudnak, de fejésre nem indul be a tejleadás, én is így voltam.
Kitartás!
Tényleg, most olvasom én is alaposabban a kérdést.
Kérdező, ha csak napi 1 alkalommal szoptatod a babád, akkor ne csodálkozz, hogy nincs tejed.
Ha semmiképp nem akarja elfogadni többször, mert sír, ordít amiért nem jön belőle tej, akkor mindenképp kezd el kézzel fejni naponta sok-sok alkalommal, az se baj, ha csak 1-2 ml jön.
Ezt összegyűjtve odaadhatod neki és remélhetőleg még beindul a tejtermelésed is.
A legjobb tejserkentő a minél gyakoribb szoptatás, vagy ennek hiányában a fejés (elsősorban kézzel, de ha nagyon nem megy, akkor géppel).
Minél többször teszed mellre a gyerkőcöt annál több tejed lesz, a gyereknél jobb tejserkentő nincs a világon!
A fiam aki most lassan 3 éves ö egyáltalán nem volt hajlandó cicizni születésétől kezdve, úgy hogy el is apadt a tejem jó gyorsan. És 1 hónapos koráig küzdöttünk utána tápszeres baba lett. Most a lányom aki 1 hónapos imád szopizni, és bőven van tejecském. Tehát ha a fiam egyáltalán nem hajlandó szopizni akkor tehetsz te bármit elfog apadni a tejed, ha rátudod venni a szopizásra, akkor szopiztasd olyan sokszor amilyen sokszor csak lehet, nem baj ha nem jön belőle, de csak ö tudj befolyásolni a tejképződést.
Úgy csinálom, hogy amikor éhes a lányom(1 hónapos) akkor mindig először mellre teszem, szopizik félórát kb, és ha még éhes akkor adok tápszert neki, de első mindig a szopizás.
Kitartás! Ne add fel! De ha egyáltalán nem hajlandó akkor nincs mit tenni tápszert adj neki.
Jó babázást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!