S. O. S Elapad a tejem! Mit tegyek?
Először is nyugalom!
Lehet a betegségtől is, a szervezeted most saját magára koncentrál, a tejtermelés pedig hatalmas igénybevétel. A felesleges idegeskedéstől még az a picike is elmegy, ami eddig volt.
Tedd mellre a babát minden étkezés előtt, akár óránként, szopizzon annyit, amennyit csak tud. Ha éhes marad, pótold tápszerrel, mert nem éhezhet.
Ha meggyógyultál, jöhetnek a tejszaporító praktikák, de ne azonnali csodát várj.
Nyugi és pihenés!
Ez az állapot átmeneti, csak a betegségtől van hidd el!
Én most lábaltam ki egy csúnya influenzaszerű valamiből, alig éltem, 3 éves kislányom is betegen, őt is ápoltam, a picim meg 3 hónapos, szoptattam, és egyszerűen nem volt tejem! Ő már 4 óránként szopizott, most szinte 1-2 óránként kérte, éjjel is felkelt vagy ötször, de már túlvagyunk rajta, és újból van tejem is.
Ha tudsz segítséget kérni, jól jöhet, hogy pihenj egész nap, nekem a férjem kivett két napot és segített, sokat számított a gyógyulásban.
Ahogy jobban leszel, és kezd a tejed visszajönni, fokozatosan hagyd el a tápszert, szoptasd gyakran, az is serkenti a tejtermelést, és a szopitea, sör meg minden ami jólesik.
Jobbulást!
Először is nyugodj meg, tudom, ez egy ördögi kör: nincs tejed, ezért stresszelsz, és stresszelsz, mert nincs tejed...sajnos én is átestem ezen, de sok kitartással sikerült visszahoznom a tejem, leírom nekem mik segítettek:
-alvás : tudom, nehéz lepihenni gyerkőc mellett, pláne úgy, hogy ideges is az ember, de próbálj meg aludni egy huzamban 2-3 órát, nagyon jót tesz a tejtermelésnek.
-alkoholmentes sör: jó kis szénhidrátdús folyadék, nekem nagyon sokszor szaporította már a tejem.
- 100%-os gyümölcslé. én almalevet és baracklevet ittam legtöbbször (a baracklével persze óvatosan kell próbálkozni, van olyan baba akinek nem bírja a pocakja, az én bébimnek nem volt vele baja, így ittam azt is ezerrel)
- fejés. szopik után 5-10 perceket töltöttem fejéssel, általában ez is segített, sőt volt olyan, hogy a baba által tök üresre szívott melleimből az 5-10 perces fejések után még kijött 20-30 milli tej (jó, nyilván ez nem sok, de a fenti idő alatt azért mégiscsak mennyiség)
Én a fentieket alkalmaztam, a legjobb hatást nálam a fejés, majd sörivás, és alvás kombója hozta meg, a babám megevett utána 200 milli tejcsit, és még 70 millit le is tudtam szívni (két mellből persze)
Sok sikert, és fel a fejjel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!