Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. S Elapad a tejem! Mit...

S. O. S Elapad a tejem! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Tegnap óta rosszul vagyok, elkaptam valami vírust, ilyen torokfájós, köhögős orrfolyósat. De nem ez a gáz, hanem, hogy egyre kevesebb tejem van. 3 hetes a babám, éppen kezdett beállni a tejem, egyre több volt viszont ma már reggel sem tudott jól lakni, még volt lefejt tejem amivel tudtam pótolni, de már nincs, és se fejni se szopiztatni nemtudok. Megittam reggel óta 2 alkoholmentes sört és 1,5 liter tejszaporító teát. Megpróbáltam minnél többet szoptatni, olyan 1,5 2 órát volt egyhuzamban a mellemen a babó, és összvissz 30 gr-ot tudott szopizni. És üvölt szegény mert nagyon éhes, de egyszerűen nem tudok többet kisajtolni...:S Már főztem tápszert, most várom, hogy kihüljön, muszáj vagyok odaadni neki, mert nagyon éhes, tejem meg sehol. Miért lehet ez??? Mit tegyek ellene? Lehet ettől a vírustól???
2013. okt. 10. 14:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem ilyenkor általában egy délutáni alvás segített. Tudom, hülyén hangzik, de tényleg. Add oda a picinek a tápszert, és ha van aki figyel addig a babára, pihenj 1-2 órát.
2013. okt. 10. 14:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Először is nyugalom!

Lehet a betegségtől is, a szervezeted most saját magára koncentrál, a tejtermelés pedig hatalmas igénybevétel. A felesleges idegeskedéstől még az a picike is elmegy, ami eddig volt.

Tedd mellre a babát minden étkezés előtt, akár óránként, szopizzon annyit, amennyit csak tud. Ha éhes marad, pótold tápszerrel, mert nem éhezhet.

Ha meggyógyultál, jöhetnek a tejszaporító praktikák, de ne azonnali csodát várj.

2013. okt. 10. 14:30
 3/8 anonim ***** válasza:
Igyál BARNA sört, ilyen esetben akár alkoholosat is! És főzz buktát (krumplis-lisztes trutymó) pirított hagymával! Utána pihenj le, aludj pár órát. Ne félj, rendbe fog jönni, ez a betegségtől van. Addig meg kibírja szépen tápszerrel is a babád, semmi gond :) Ne idegeskedj, attól csak rosszabb lesz.
2013. okt. 10. 14:32
 4/8 anonim ***** válasza:
Nyugalom nyugalom semmi tápszer főleg nem cumis uvegbol. Sok folyadék nő stressz óránként szoptasd
2013. okt. 10. 14:48
 5/8 anonim ***** válasza:

Nyugi és pihenés!

Ez az állapot átmeneti, csak a betegségtől van hidd el!

Én most lábaltam ki egy csúnya influenzaszerű valamiből, alig éltem, 3 éves kislányom is betegen, őt is ápoltam, a picim meg 3 hónapos, szoptattam, és egyszerűen nem volt tejem! Ő már 4 óránként szopizott, most szinte 1-2 óránként kérte, éjjel is felkelt vagy ötször, de már túlvagyunk rajta, és újból van tejem is.

Ha tudsz segítséget kérni, jól jöhet, hogy pihenj egész nap, nekem a férjem kivett két napot és segített, sokat számított a gyógyulásban.

Ahogy jobban leszel, és kezd a tejed visszajönni, fokozatosan hagyd el a tápszert, szoptasd gyakran, az is serkenti a tejtermelést, és a szopitea, sör meg minden ami jólesik.

Jobbulást!

2013. okt. 10. 14:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát ne éheztesd,attól mert óránként szoptatod és alig van tejed,közben üvölteni fog és gondolom ezt nem akarod és aki ezt írta,hogy semmi tápszer,nem is értem.Inkább sírjon,mert éhes?Ugyan már?Miért kell ezt ennyire túldramatizálni?Szoptasd meg és ha még éhes,pótold.Ha meggyógyulsz lehet lesz újra bőven tejed,de lehet az is elég lesz,hogy megnyugszol,hogy biztos jól lakott és nem stresszelsz ezen,hogy egyfolytában a melleden van és mégse lakott jól.A tápszer nem méreg!!!!Sok sikert!
2013. okt. 10. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:

Először is nyugodj meg, tudom, ez egy ördögi kör: nincs tejed, ezért stresszelsz, és stresszelsz, mert nincs tejed...sajnos én is átestem ezen, de sok kitartással sikerült visszahoznom a tejem, leírom nekem mik segítettek:

-alvás : tudom, nehéz lepihenni gyerkőc mellett, pláne úgy, hogy ideges is az ember, de próbálj meg aludni egy huzamban 2-3 órát, nagyon jót tesz a tejtermelésnek.

-alkoholmentes sör: jó kis szénhidrátdús folyadék, nekem nagyon sokszor szaporította már a tejem.

- 100%-os gyümölcslé. én almalevet és baracklevet ittam legtöbbször (a baracklével persze óvatosan kell próbálkozni, van olyan baba akinek nem bírja a pocakja, az én bébimnek nem volt vele baja, így ittam azt is ezerrel)

- fejés. szopik után 5-10 perceket töltöttem fejéssel, általában ez is segített, sőt volt olyan, hogy a baba által tök üresre szívott melleimből az 5-10 perces fejések után még kijött 20-30 milli tej (jó, nyilván ez nem sok, de a fenti idő alatt azért mégiscsak mennyiség)

Én a fentieket alkalmaztam, a legjobb hatást nálam a fejés, majd sörivás, és alvás kombója hozta meg, a babám megevett utána 200 milli tejcsit, és még 70 millit le is tudtam szívni (két mellből persze)

Sok sikert, és fel a fejjel!

2013. okt. 10. 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen vírusfertőzésem, majd azt követő tejhiányom. Kipróbáltam egy kapszulát, amiben édeskömény és ánizs hatóanyag kivonat van, azt hiszem 800 FT-ba került, és nekem 1 hét alatt újra beindította a tejtermelésem. Ne izguljj, van visszaút.
2013. okt. 16. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!