Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ki hogy oldja meg a szoptatást?

Ki hogy oldja meg a szoptatást?

Figyelt kérdés
kis fiam 2 hetes és 5 percenként elalszik a cicimen, egész napom a szoptatással telik el szinte, pedig lenne itthon elég sok dolgom.
2013. szept. 23. 14:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én is azt mondanám, hogy esetleg próbáld meg magadra kötni, hátha nem is konkrétan a cicid kell mindig, hanem "csak" a testközelség:).
2013. szept. 23. 21:35
 12/17 xStefix ***** válasza:
Ùgy van, hordozàs! Hidd el, csodàt tud müvelni! Nekem ugyan könnyebb dolgom volt, de a fiam òrànkènt szopizott az elsö hònapokban ès ott volt az ovis növère is. Hordozàs nèlkül sokkal nehezebb lett volna. Több gyerek esetèn kötelezö! :-)
2013. szept. 23. 21:56
 13/17 anonim ***** válasza:

én napközben bekapcsoltam a tv-t, lefeküdtem az ágyra és a gyerek szívta a csöcst' :)

ha mélyen elaludt, mentem pisilni, enni...

így ment el az első 2 hónap kb.

elég gyatra a tv műsor kínálat, de azért mindenkinek akad valami, amit meg tud nézni... :) :)

éjjel 2 óránként evett, ha tudtam aludtam. 2 hónapos kora után már 4 órát is aludt egyben.

már olyan keveset komfortcicizik, néha hiányzik is, gyorsan végez, 5 perc alatt...

kitartás! :)

2013. szept. 24. 22:37
 14/17 anonim ***** válasza:
"Ugyan mi dolga volna,hisz azért van otthon hogy a babáját gondozza?" Azért vagyunk mi anyukák itthon hogy gondozzuk babáinkat,DE ezen kívül a házimunkát is meg kell csinálni és a testvérrel is foglalkozni ha van,Le merem fogadni olyan írta ezt akinek gyereke sincs,nagyon kedves hozzászólás.
2013. szept. 26. 15:43
 15/17 xStefix ***** válasza:

Most ez így persze egyszerűsítés, de a házimunka java része tényleg megvár. Azt a pár dolgot, amit "kötelező" megcsinálni, jó esetben még így is bele lehet szuszakolni egy napba. A többi "extra" dolgot pedig inkább akkor csináld, ha van valaki, aki addig felügyeli a picit, vagy esetleg ő maga csinálja meg helyetted. (Nem tartósan, csak most az első hónapokban.)

A tesóval pedig sokkal egyszerűbb foglalkozni, ha addig pl. hordozzuk a picit, ha megoldható. Én is így csináltam, nálunk nagyon bevált.

Néha még így is a fejedre nőnek a dolgok, Kérdező, de hidd el, hogy ha kicsit átszervezed, ésszerűsíted a teendőket, sokkal könnyebb lesz. Szorítkozz a minimumra, de ha az se sikerül, na bumm. A babád most pici, most kell rágyúrni a szopira, ha fontosnak érzed. Házimunka mindig volt, van, lesz... Szerintem inkább az a fontos, amit csak most tudsz megcsinálni, de később már nem.

2013. szept. 27. 12:12
 16/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok !

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, azóta a picikém már fél óra alatt jól lakik . Este szokott kicsit hosszabb lenni a ciciztetés. Napközben alszik 3 órákat aminek nagyon örülök mert van időm másra is. Anyukám annyiban tud segteni hogy délután elmegya kislányomért az oviba és haza hozza . Annyira nem emlékszem már 6 éves a kislányom mikortól szopiznak kevesebbet a picik hány hónapos kortól ?

2013. szept. 27. 14:37
 17/17 xStefix ***** válasza:

Amikortól kevesebb lesz az igényük rá. ;)

De tényleg, ez teljesen egyéni. De nagy általánosságban(!) akkor szokott lenni egy csökkenés, amikor a baba felfedezi a környezetét és inkább a nézelődéssel, játékkal foglalkozik, mint a cicivel. Ez valamikor a második negyedév során szokott eljönni.

2013. szept. 30. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!