Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kellene fejnem? Több lenne a...

Kellene fejnem? Több lenne a tejem?

Figyelt kérdés
5 hetes kislányom van, váltott mellből szoptatok. Kb. 45 percig kb. 3 óránként. Pl. balból 25 perc alatt 60 ml-t szívott ki a pici lányom, a maradék 20 perc alatt 10 ml-t. Ezután kellene még fejnem? Nem jön ki semmi, próbáltam. Kb. 3 percig a kézi mellszívóval. Ha fejem a nagy semmit több lesz a tejem? Vagy hagyjam még tovább a kislányomat a mellemen?
2013. szept. 20. 18:45
 1/6 anonim válasza:
ha marad tej a cicidben, akkor következő alkalommal kevesebb tejed lesz. kevesebbet termel a cicid és a holnap után már a kicsi is kevesebbet tud enni. szóval minden nap alaposan kifejni.
2013. szept. 20. 19:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Ha 3 perc alatt sem jön ki egy csepp sem, akkor üresnek számít? Vagy meddig kellene fejnem? A jobb mellem mindig "erősebb", ma délelőtt 110 ml-t evett, most este 85-öt, és utána kb. 5 ml-t tudtam lefejni.
2013. szept. 20. 20:40
 3/6 Kitti85 ***** válasza:
Szia! Èn sosem fejtem. Annyi fog termelődni amennyi kell a babának. Ha több kell neki többször akar majd cicizni és így több lesz a tej is. Ha próbáltam sem jött semmi mert annyi volt hogy neki elég legyen. A nagy 19 hós koráig szopizott 6 hóig csak anyatej volt. A kicsi most 3 hónapos. Én csak hetente mértem- mérem a súlyukat. Sok boldogságot a babához!
2013. szept. 20. 20:44
 4/6 anonim ***** válasza:

A 45 perc nem sok egy kicsit? Az én lányom 10-12 perc alatt jól lakik.

Szerintem sem kellene fejni, mert a kereslet-kínálat nem alakul ki.

2013. szept. 21. 09:29
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja, és nem muszáj minden evésnél 110-et ennie. Te sem vagy állandóan ugyanolyan éhes.
2013. szept. 21. 09:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Néha úgy érzem hogy éhes marad. Bár ennek jelét nem adja, mert ugyanúgy viselkedik 60 ml és 110 ml után is, kivéve hogy a nagyobb mennyiségnél sokat kibukik. Azért mérem most, mert eddig 2 mellből szoptattam, pár napja kezdtem a váltott mellből történő szoptatást, és kíváncsi vagyok hogy mennyi a tejci. Gondolom ha kevés lenne neki sírna szopi után, ugye ? Csak hát hallom az ismerőseimet, hogy egyiknek 120-at eszik, másiknak 160-at, én meg csak hallgatok és sajnálom a lánykámat hogy talán kevés neki az étel.
2013. szept. 21. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!