Akinek szopi közben aludt el a gyerkőce, az hogy altatta el, mikor már nem szoptatott?
Köszönöm a válaszokat!
Cumizni egyáltalán nem cumizik, illetve már cumisüvegből sem iszik, csőrös pohara van. Volt olyan, mikor már az elalvás határán volt, hogy kivettem a cicit a szájából, mert bevallom fájt, ahogy szopizott (félálomban már máshogy tartotta a száját és így a fogai bántották a mellem)...na ekkor feleszmélt és mint újszülött korában keservesen keresni kezdett...na ekkor ijedtem meg, hogy mi lesz velünk később...Igényeinkhez alakítva kipróbálom a tanácsokat! Azért még várom a többi anyuka válaszát is!
Néhány kérdés az eddigi válaszolókhoz:
1. Akkor Te így meddig tudtál szoptatni? Amikor elvetted a cicit, akkor sírni kezdett és mondjuk simogatva próbáltad elaltatni vagy egyszerűen csak elaludt? Ha én nem úgy teszem az ágyába, hogy bealudt, akkor már áll is fel és keservesen sír.
2.Oviban könnyen elalszik? Bevallom nem szeretném a szopit kiváltani egy pótcselekvéssel, ezt Te nem érzed annak? aludt már a gyerkőcöd mondjuk nagymamánál éjszaka? Könnyen elaludt? Én mondjuk csak ovis korban szeretném a nagyszülőkre hagyni éjszakára, ha úgy alakul, persze gondolom akkor is szükséges lesz egy kis ráhangolódáshoz...
3. Szóval Te azt mondod, hogy folytassam így ahogy most, aztán várhatóan úgyis ő fogja elutasítani szép lassan a cicit? És ha nem? Később nem lesz nehezebb dolgom? Az esti rituálé amúgy nekünk is ez...bár néhány napja mivel napközben már csak 1x hajlandó aludni, így este nyűgösebb és a játékot kihagytuk és fürdés után rögtön a cici/alvás következett.
Szia!
Én még nem válaszoltam, de megosztanám a tapasztalataimat. Átérzem a félelmedet, én is szorongtam, főleg az elsőnél, hogy mi lesz, ha örökre így marad, és soha (haha) nem fog tudni cici nélkül elaludni.
Mindkét gyerekem 1 éves kora táján szokott le a cicin alvásról, teljesen magától. Nem kellett csinálnom semmit. Egyszer csak egyre ritkábban aludtak be rajta, inkább ha végeztek, elfordultak, stb. A nagyot így 13 hónapos koráig szoptattam, a kicsi 17 hós, és szopik még reggel és este. Annak ellenére, hogy egyelőre még az esti szertartás szerves része nála a szopizás, le tudja fektetni más is, ha nem vagyok otthon, próbáltuk már, teljesen simán ment. A nagyszülőknél alvás necces, de inkább a nagy miatt, aki most 3 éves, de nem szeretné egyelőre, így azt hagyjuk. Ha olyan van, inkább a nagyszülők jönnek át, és ők fektetik le a saját ágyába.
Most úgy altatok, hogy összebújunk hárman egy matracon, a kicsi szopizik, ha befejezte, megy az ágyába, fogom a kezét, a nagyot pedig akkor emelem át az ágyába, ha elaludt. Az oviban nem tudom, mi lesz, pénteken alszik ott először. Azt tudom, hogy el tud aludni egyedül, de nem szeret, hát meglátjuk.
Úgyhogy az én tapasztalataim abszolút pozitívak. De tudom, hogy másoknál egyáltalán nem biztos, hogy úgy fog működni minden, ahogyan nálunk.
igen én is így vagyok ezzel! Persze mindenért nem kapkodom fel, de sírni sem szeretem hagyni. Úgy gondolom, hogy azért vagyok én az anyja, hogy segítsek neki, ha gondja, baja van.
Akkor már ketten várjuk a többi anyuka tapasztalatait :o)
én két éves koráig szoptattam-és én hiába vártam volna hogy magától abba hagyja-mert nagyon cicifüggő volt.szóval nem biztos hogy neked is magától abba hagyja,de még ráérsz elválasztani.
ettől függetlenül 1 éves kora körül már nem hagytam hogy bele aludjon,mert ezzel nagyon megnehezítettem volna a dolgom. szóval:leraktam amikor már álmosodott,majd kimentem és vártam hogy mi lesz..! nyilván sírdogált.bementem,megnyugtattam -de nem vettem ki csak vissza fektettem, kicsit simogattam,majd megint ki. ez egy türelem játék az elején-de előbb-utbb elalszik,és megszokja hogy ez az új rendszer. csak nagyon kitartónak kell lenni. írtad,hogy: feláll és sír. ez nálunk is így volt. de én elhatároztam,hogy ha kell akkor az egész napot rászánom,és azért is cici nélkül fog elaludni.sokszor bemenetem hozzá-de elaludt. és napról napra kevesebb idő kellett az altatáshoz. a végén már csak puszi beraktam,és ki jöttem,és aludt is.
Az oviba is simán ment az alvás.vitte az alvós plüst-és aki nehezen aludt el azt simogatták. az oviba nagyobbakat aludt mint itthon.
A mamánál 2 éves múlt 3 hónappal amikor ott aludt. vitte a kispárnáját,takaróját,babáját,akkor még a cumiját-és simán el aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!