Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Csak az én babám eszik ilyen...

Csak az én babám eszik ilyen keveset?

Figyelt kérdés

Most 5 hetes és még 1 kilót sem hízott ahhoz a súlyhoz képest amivel hazahoztuk. Napról napra gyarapszik, de keveset, bár hosszra meg sokat nőtt (8cm-ert). Egyszerre keveset is eszik, általában egy nap 7-8 alkalommal kér, de ezek az evések eltartanak egy órát is, mert mindig elalszik. Alig bírom ébresztgetni.

Más is van ilyen helyzetben? A doki szerint oké, de én nyugtalan vagyok.

2009. nov. 3. 10:02
 1/3 anonim ***** válasza:
Nyugi! Nem fontos, hogy minden hónapban 1 kilót hízzon. az enyém pl. az első hónapokban "csupán" 70 dekákat hízott. Az a fontos, hogy a babád hetente legalább 12-20 dekát hízzon. Ha ebbe a határértékbe beleesik, akkor elég. Nem fontos, hogy óriásbébi legyen belőle. A hossznövekedése meg hatalmas (bár lehet, hogy születésekor picit elmérték és ezért ennyi). Ahogy írod, naponta 7-8x eszik, az bőven elég. A pici babák is nagyon jól tudják, hogy mennyit kell enniük, érzik ők, hogy mennyi kell nekik a fejlődéshez. Bízz a dokiban, ha gond lenne, szólna :))))
2009. nov. 3. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs semmi probléma! Ő most a hosszra "gyúr", lehet, hogy a következő hónapban nem fog nőni, csak hízni. Későbbiekben lesz olyan, hogy hetekig semmit nem nő, és nem hízik, hanem a kis agya fejlődik. Legalábbis az első gyerkőcnél volt ilyen, hogy másfél hónapig semmit nem nőtt, vagy hízott, viszont az értelmi fejlődése hihetetlenül látványos volt. Biztos oda használta fel az energiát.

Ha a doki is azt mondja, hogy minden rendben van, akkor az biztos úgy is van!

2009. nov. 3. 10:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Az enyém havi fél kilót hízik/hízott, 3,95 kilóval és 56 centivelszületett, 5 hetesen 4,47 kiló valt. Most 8 hónapos (lesz vasárnap) 7,83 kiló és 75 cm.

Ne félj nem fog elfogyni, nem kell miden gyereknek 3-4 hónaposan 8 kilónak lennie.

2009. nov. 3. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!