Császárral fogok szülni, Hogy segítsem a tejtermelésemet?
az első baba is császáros volt olyan nehezen indult meg a tejem, hogy mire kitudtam fejni 10ml addig eltelt 3 hét...
utána már a cicit sem fogadta el a fiam.
Nem akarom, hogy megint ez legyen most készülni akarok rá, hogy tudom ez is császár lesz.
Tehát van ötletetek, mivel segítsem a tejtermelődést?
Homeopátia? kezdjem el rögtön a fejést, teák? kérlek segítsetek szeretnék szoptatni
Több ismerősömnek sikerült a második babáját szoptatni, pedig nem tudták az elsőt. Császárosoknak is sikerült, elsősorban azért, mert mifelénk most a "Szoptass ügyesen!" c. könyv a sláger. Kattints rá a [link] -ra. Szerintem érdemes már terhesség alatt elolvasni a könyvet.
Remélem neked is sikerülni fog! A hozzáállásod már fél siker!
Császármetszés és szoptatás
Makacsul tartja magát a tévhit, hogy császármetszés után később/nehezebben indul be a tej. Valójában magának a császármetszés tényének nincs köze a tej beindulásához. Annak feltétele ugyanis a placenta maradéktalan leválása, és ez császáros szülés után ugyanúgy megtörténik, mint hüvelyi szülés után. A tejbelövellés szülés után 30-72 órával várható, I-es típusú (inzulinfüggő) diabéteszben szenvedő mamáknál 24 órával később jelentkezhet.
A műtét utáni körülmények viszont befolyásolhatják a szoptatást. A császáros mamák nem tudják babájukat mellre tenni a szülőszobán, általában a gyermekágyas osztályon is csak később és nem 24 órás rooming-in-rendszerben kapják meg a babát, így nem tudnak igény szerint szoptatni. A műtétkor alkalmazott altatás, fájdalomcsillapítás kihathat a mama és a baba általános állapotára, a baba szopási készségére. A mama sokkal több segítségre szorulhat a szoptatás megkezdéséhez, mint egy hüvelyi úton szült nő.
A műtét során kapott infúzió és az EDA mellékhatásaként gyakrabban jelentkezhet ödémás tejbelövellés.
Mindezek miatt gyakoribb, hogy a császáros mama babája már a kórházban pótlást kap, ami aztán ördögi kört indíthat be.
Ha azonban a császáros mamának is lehetővé tesszük, hogy együtt legyen újszülöttjével, és hogy igény szerint szoptathassa, akkor minden esélye megvan a sikeres szoptatásra.
Hát persze. Csak kár, hogy a legtöbb kórházban nincs ilyen lehetősége a császáros anyukának. :((
Bocs az off-ért, de ezt muszáj volt leírnom.
Én is császáros voltam, annyi hogy vajúdtam előtte 12 órát.A babát hamar megkaptam, de rögtön nem ment a szoptatás, így másnap tettem cicire és még a kórházban a 3. nap elindult a tejem.Pozitívan áltam a dologhoz sokat ittam és ettem.Ja és nagyon sűrűn tettem cicire.És éjjel nappal mellettem feküdt az ágyban.
Remélem segítségedre voltam:-)
Kitartást menni fog, légy pozitív:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!