Ha többségében jobban elfogadja a cumisüveget, mint a cicit, akkor érdemes kipróbálnom a bimbókiemelőt?
A kiemelőt nem erre szokták használni; szerintem is a bimbóvédőre gondoltál.
Igen, egyes esetekben a védő is segíthet a visszaszoktatásban, ha pl. fokozatosan levagdossák a védő hegyét és így a baba lassan egyre nagyobb részt kap be a ciciből. De szerintem ezt inkább akkor érdemes kipróbálni, ha a baba egyáltalán nem akar már szopizni, hanem csak üvegezik.
Kérdező, én inkább arra bíztatnálak, hogy csak a szoptatásra koncentrálj és teljesen tedd el az üveget. Tudom, ez nagy érvágás lesz eleinte, de ahol most vagytok, az egy kialakulóban lévő cumizavar, ami idővel könnyen sztrájkba mehet át.. Vagyis minél hamarabb zárod ki a zavaró eszközt (üveg), annál nagyobb az esély, hogy meg tudod oldani a helyzetet!
A védőnek ebben az esetben (is) az a kockázata, hogy még jobban összezavarhatja a babádat: nem elég, hogy a picid időnként szopik és rendszeresen üveget is kap, a védő egy 3. szopási technikát jelentene.. szerintem ezt egyelőre ki kellene hagyni. (Ha máshogy nem megy, még a védő IS bejöhet, de nem ez az első dolog, amit próbálni kellene.)
Ezért én inkább azt javasolnám, hogy első körben a "sima" visszaszoktatással próbálkozz, kitartóan, az üveg teljes mellőzésével:
- Pótolni csak akkor pótolj inkább, ha nagyon muszáj (a baba máshogy vigasztalhatatlan), de akkor is minél kevesebbet, hogy legközelebb hamarabb akarjon szopizni. Ezzel a tejmennyiséged is növelheted.
- A pótlást inkább szopibarát eszközzel add: csőrös pohár, kispohár vagy kiskanál (a mennyiségtől és a babád türelmétől függően). Ezek eleinte biztosan macerásabbak, mint az üveg, de minimális az esélye, hogy cumizavart okoznának. Éshát sok-sok türelem kell hozzá a babád felé és önmagad felé is!
- Ha a babád nagyon hisztikésen szopik, megpróbálhatsz (csak szükség esetén) először pótlást adni és utána szoptatni, de ebben az esetben nagyon figyelj oda, hogy kevés pótlást kapjon és mellette minél többet szopizzon is.
- És általában is, tartsd a babád sokat testközelben, kézben, ringatva vagy hordozóeszközben(!). Ez a hormonok révén növelheti a tejmennyiséged, és őt is jobban megnyugtathatja. Így (főleg a délutáni, esti nyűgösebb időszakban) várhatóan türelmesebb lesz és így jobban rávehető lesz a szopizásra.
Én ezekkel próbálkoznék első körben, mert ezek természetes módszerek és remélhetőleg meg is hozzák majd az eredményt. De ha mégsem, még mindig ott marad a bimbóvédő.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!