Tudnátok segíteni? Mielőbbi válaszokat kérek.

Ha szeretnéd szoptatni, ne adj neki tápszert, hanem szoptasd igény szerint, tehát ne időre, ettől a tejed is szaporodni fog. Az elején sokan gondolják azt, hogy nem elég, vagy nem jó a tejük, de ez legtöbbször tévedés. Ha ilyenkor elkezdenek tápszerezni, akkor sok esetben lőttek a szopinak, egyre kevesebb lesz a tej.
Azt nem tudom hogyan lehet elapasztani, de azt csak akkor tedd, ha nem szeretnéd szoptatni.
Ha szeretnéd, akkor még fejhetsz is esetleg, úgy is tudod szaporítani.
Nekem is átlátszó volt egy része (ami természetes), de attól még hidd el, elég tápláló.
Ne add fel ilyen hamar (persze hangsúlyozom, csak akkor, ha szeretnél szoptatni).
Még nagyon picike az a baba, még be sem állt a kereslet-kínálat, még ne aggódj a hízáson, csak szoptasd sokat amikor csak tudod.
Sok sikert!

ne aggódj, ha nem hízik eleget, nem tudjuk, neki mennyi az elég, minden baba másképp fejlődik. A tejed biztosan jó, nyugi!!!
olvasd a lll.hu honlapot, hívj szoptatási tanácsadót, akár telefonon, mondd el a gondodat, kérdezz, ha kell, kimegy házhoz és segít.
tápszert csak végszükségként adj, ha hozzászokik, egyre kevesebb tejed lesz.
még csak 8 napos, ilyenkor még normális, ha nincs sok tej.
az orvosok és a védőnők sajnos sokszor rábeszélik az anyukát a tápszerre, számukra ez biztos, mert tudják, mennyit kap, és attól jobban hízik, de nem hízlalda vagytok, hanem anya és babája!
bújjatok össze sokat kevés ruhában, meztelen felsőtest, baba egy szál pelenkában, a testkontaktus is serkenti a tejtermelődést.
és ahogy előttem írták: tedd mellre gyakran, nem időre, hanem szinte mindig, amikor tudod. pihenj sokat, igyál sok folyadékot.

Egy 2,5 kg-os 8 napos babának elég evésenként 40-50 ml.
Keress egy szoptatási tanácsadót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!