Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tudnátok segíteni? Mielőbbi...

Tudnátok segíteni? Mielőbbi válaszokat kérek.

Figyelt kérdés
8 Napos babám nem hízik.anyatejet kap de nagyon világos a tejem.hányszor adható neki tápszer egy nap?hogy tudom elapasztani ha tényleg nem táplálo a tejem?
2013. aug. 13. 20:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Mennyivel született? És most hány kiló? A kedve milyen? Milyen időközönként eszik és mennyi ideig? Sokat sír, akár szoptatás után rögtön? Először próbáld meg minél többször mellre tenni, semmiképp se apaszd el, ha alapból nem akarod tápszerezni. Természetesen nincs azzal se baj, de akár kiegészítésnek is adhatod.
2013. aug. 13. 20:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha szeretnéd szoptatni, ne adj neki tápszert, hanem szoptasd igény szerint, tehát ne időre, ettől a tejed is szaporodni fog. Az elején sokan gondolják azt, hogy nem elég, vagy nem jó a tejük, de ez legtöbbször tévedés. Ha ilyenkor elkezdenek tápszerezni, akkor sok esetben lőttek a szopinak, egyre kevesebb lesz a tej.

Azt nem tudom hogyan lehet elapasztani, de azt csak akkor tedd, ha nem szeretnéd szoptatni.

Ha szeretnéd, akkor még fejhetsz is esetleg, úgy is tudod szaporítani.

Nekem is átlátszó volt egy része (ami természetes), de attól még hidd el, elég tápláló.

Ne add fel ilyen hamar (persze hangsúlyozom, csak akkor, ha szeretnél szoptatni).

Még nagyon picike az a baba, még be sem állt a kereslet-kínálat, még ne aggódj a hízáson, csak szoptasd sokat amikor csak tudod.

Sok sikert!

2013. aug. 13. 20:39
 3/6 anonim ***** válasza:

ne aggódj, ha nem hízik eleget, nem tudjuk, neki mennyi az elég, minden baba másképp fejlődik. A tejed biztosan jó, nyugi!!!

olvasd a lll.hu honlapot, hívj szoptatási tanácsadót, akár telefonon, mondd el a gondodat, kérdezz, ha kell, kimegy házhoz és segít.

tápszert csak végszükségként adj, ha hozzászokik, egyre kevesebb tejed lesz.

még csak 8 napos, ilyenkor még normális, ha nincs sok tej.

az orvosok és a védőnők sajnos sokszor rábeszélik az anyukát a tápszerre, számukra ez biztos, mert tudják, mennyit kap, és attól jobban hízik, de nem hízlalda vagytok, hanem anya és babája!

bújjatok össze sokat kevés ruhában, meztelen felsőtest, baba egy szál pelenkában, a testkontaktus is serkenti a tejtermelődést.

és ahogy előttem írták: tedd mellre gyakran, nem időre, hanem szinte mindig, amikor tudod. pihenj sokat, igyál sok folyadékot.

2013. aug. 13. 21:20
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon nehezen indult be a tejem.2490 grammal született a bébym.nem igazán tud szopcsizni így fejem állandóan amikor érzem hogy már gyüllik.elég sűrűn van fent és sokszor eszik de csak 40-50 ml-ket
2013. aug. 13. 21:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Azt nem tudni, hogy miért nem tud rendesen szopizni? Nincs lenőve a nyelve esetleg? Szerintem is konzultálj szoptatási tanácsadóval, mert minnél többször eszik cumisüvegből, annál kisebb a valószínűsége, hogy valaha is szopizni fog.
2013. aug. 13. 21:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Egy 2,5 kg-os 8 napos babának elég evésenként 40-50 ml.

Keress egy szoptatási tanácsadót!

2013. aug. 14. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!