Abba akarom hagyni a szoptatást. Hogy csináljam?
Miért nem szeretnél tápszert adni neki? Nem méreg az, és 1 éves korig vagy anyatej vagy tápszer szükséges egy babának. Tejpép okés uzsira vagy tízóraira, de reggel-este miért ne lehetne tápszert adni?
Először "vedd el" tőle a reggeli szopit, 1-2 hét múlva pedig az estit (vagy fordítva, ahogy nektek jobb).
Az én babám 3 hét alatt elválasztotta magát, simább ügy volt, mint gondoltam, 9 hónapról 10 hónapra. Az én babámnak annyira ízlett a tápszer, hogy nem akart többet szopni. Így legalább nekem sem volt lelkiismeret furdalásom, hogy el kellett választani.
Megértelek hogy nyűg már a szoptatás.de valahogy ezt az őszi téli időt ki kéne húzni szopival.Jönnek itt a mindenféle vírusok,az anyatej jó védelmet ad ellenük.
Ha többször szoptatnád több tejed lenne.A kereslet-kínálat mükodik most is.Ha pedig nem akarsz szoptatni tápszert kell adni a babának.
A végére csak annyi ha szoptatási mélyponton vagy sztem várj egy kicsit el fog múlni.
Aki sokáig szoptat szinte mindenkinél előjön néha hogy elege van a szoptatásból (nálam is 20 hós a fiam)
Ha ezen a holtponton túl vagyok megint élvezem a szopikat.
A tejpép ugyanaz, minta tápszer, csak sűrűbb változatban. Én is azt javaslom neked, hogy legalább még pár hónapig bird ki, most jön a járvány, meg minden.
Az a legjobb a babának, ha még szoptatod.
Saját tapasztalat: nekem a lányom egyik napról a másikra hagyta abba szopást, 11 hónaposan, de még 13 hónapos koráig reggel sikerült megszoptatnom. Azóta nem iszik tejet, tápszert, semmit. Ez gy picit idegesít.
Ha mindenféleképpen abba akarod hagyni, akkor valamelyiket hagyd el, szerintem, aztán pedig a másikat. Persze lehet ez nem lesz egyszerű.
Ugyanígy vagyok, csak 1 éves a babóm s van tejem bővem, napi 4szer szopizik a mindent eszik emellett. Fogyózni akarok, szeretnék elmenni egy este a férjemmel kikapcsolódni stb. Inkább várok még, most, hogy itt ez a vírusos időszak, ráérek még fél évet.
Amúgy ha eddig szoptattál olyan nincs, hogy kevés a tejed. Pont annyi van, amennyi kell.
Én egy évig mindenképp szoptatnék (és szoptattam is) mert tejet csak utána kaphat. É nem akartam tápszert adni neki, de adhatsz, ha nem akarsz szoptatni. De lehet nem fogja elfogadni.
VAn finom módzser, bár két szopit elhagyhatsz egyszerre is.
Én egyik nap nem adtam neki, és hamar megszokta. apa segítsen, pl fektesse ő, ha eddig lefekéskor kapott cicit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!