Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hónapos kislány anyukája...

1 hónapos kislány anyukája vagyok, császárral szültem. Még nem éreztem, hogy belövellt volna a mellem. Viszont napok óta foltos lesz a pizsamám a tejcsitől. Ez jót jelent?

Figyelt kérdés
2009. okt. 23. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

mi???!!!

a tejbelövellés a szülés utáni3-5. napon van!!!!!

ezek szerint nem is szoptatsz????!!!

2009. okt. 23. 14:00
 2/11 anonim ***** válasza:
A tejbelövellést magát nem mindenki érzi meg. Én sem éreztem meg. Ha viszont átázik a pizsamád, akkor van tejed valószínűleg. Szoptatsz?
2009. okt. 23. 14:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen szoptatok, de csak 80-100 grammokat eszik a babám és kipótoljuk neki tápszerrel. Többet egyszerűen nem tudok kisajtolni a melleimből. Mindig lefejem szopi után őket, de nagyon keveseket. Alig 5 grammot mindkettőből.
2009. okt. 23. 14:09
 4/11 anonim ***** válasza:
a 80-100 g az teljesen jó 1 hónapos korban!!!
2009. okt. 23. 14:12
 5/11 A kérdező kommentje:
De sajna ez változó. Valamikor csak 60-at szopik!
2009. okt. 23. 14:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Az enyém 1 hónaposan max. 60-akat evett, most elővettem és megnéztem, írtuk, mértük. :)

Szerintem Neked már rég megvolt a tejbelövellés, csak nem vetted észre.

2009. okt. 23. 14:18
 7/11 anonim ***** válasza:

az enyém 1 hónaposan 40-50 grammokat szopott és pótlást nem fogadott el.

a tejbelövellés az, amikor a szülés után pár nappal kőkemények lesznek a melleid.

2009. okt. 23. 14:36
 8/11 xStefix ***** válasza:

Tejbelövellés: a szülés utáni 1. olyan alkalom, amikor láthatóan megtelik, megkeményedik a mell, megkezdődik a "nagyüzemű" tejtermelés. (Előtte is van már az ún. kolosztrum, az előtej, de ez csak minimális mennyiségű - ámde annál fontosabb). Ez hüvelyi úton szülőknél általában a 3-5 nap körül történik, császárosoknál ennél pár nappal később.

Mivel te szoptatsz, ezért a tejbelövellésen már régen túl vagy.

Tejleadó reflex: A szoptatás megkezdése után pár perccel sok anyuka érez bizsergő, szúró, feszítő érzést a bimbó tájékán, a mell pedig láthatóan kikerekedik. Ilyenkor a prolaktin hormon hatására megtermelődik, az oxitocin hatására pedig hirtelen, nagyobb dózisban leadódik az anyatej elülső része.

Ha ezt nem érzed, akkor sincs semmi gond, a baba ritmikus nyelése is jelzi, hogy megindult a tej.

A tejtől foltos pizsama az első időszakra jellemző, amikor még több tej termelődik, mint amennyire a babának szüksége van. Így biztosítja a természet, hogy soha ne éhezzen. Később (legjobban az igény szerinti szoptatás mellett!) beáll a kereslet-kínálat, már csak annyi tejed lesz, amennyi a babádnak elég.

Mivel te már 1 hónapja szoptatsz és tápszerrel pótolsz (ami miatt érthetően nincs is elegendő tejed), ezért szerintem nálad más a helyzet. Gyanítom, hogy a pizsamád azért foltos, mert hagyod, hogy túltelítődjön

Ha a szükségesnél ritkábban ürül ki (nem szoptatsz elég gyakran vagy nem fejed ki időben), akkor nemcsak saját magadnak fogod vissza a termelést, de még egy tejcsatorna-elzáródást is megkockáztatsz.

A másik ok, amiért én még tejcsorgást tapasztaltam az elején, a babasírás volt. A szülés utáni hormonális változások miatt sok anyuka annyira érzékeny lesz az ilyen jellegű ingerekre, hogy már pusztán egy hang vagy kép is kiválthatja a tejcsorgást.

Szumszum, szerintem nem jelent jót,

2009. okt. 23. 15:22
 9/11 xStefix ***** válasza:
Még annyit akartam kérdezni az előzőben, hogy a foltos pizsamát megelőzi-e kemény, duzzadó mell, kényelmetlen érzés. Ha igen, akkor igaz a "Gyanítom" kezdetű rész.
2009. okt. 23. 15:24
 10/11 anonim ***** válasza:
Annyi tej böven elég,nekem se volt több,söt 60-akat evett,mégis 4 hós és van tejem,már 140-eket eszik. Nem tudom,mit aggódsz,ettöl jobban nem fog "belövelni". :))))))
2009. okt. 23. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!