Akiknek 1 hetes a babája, és mérni a súlyát, mennyi gr-ot eszik meg a pici egy alkalommal? Nekem 1 hetes a babám, és 40-70 gr közt fogyaszt.
Figyelt kérdés
2013. júl. 27. 15:45
1/4 anonim válasza:
először is gratulálok! :D de szerintem elég ha néhány naponta rárakod a mérlegre. mert bizony én is begurultam hogy a fenébe az én gyerekem csak 40et eszik mikor az ő adagja 70 lenne. Aztán mondta a védőnőm hogy elég ha 3-4 naponta rárakom a mérlegre hogy ellenőrizzem hogy fejlődik e. ha nyugodt, van elég nedves pelus, akkor szerintem nem kell a mérleggel görcsölnöd minden etetésnél. De egyébként hogy mennyit eszik vagy mennyi az igénye függ attól is hogy mekkora súllyal született, besárgult e lusta baba e.
2/4 O.Dia válasza:
Szerintem 1 hetesnél az nagyon jó. De minden baba más és más. 2 sógornőm van, közel egyszer babázunk. Mindhármunkénak más volt az igénye ugyanannyi idősen. A napi, sőt etetésenkénti mérés szerintem is fölösleges. Csak stresszel és az árthat a tejcsidnek. Inkább tényleg abban mérd, hogy alszik e jókat meg nyugodt, meg ha párnaponta méred gyarapszik e. Ha igény szerint szopizik, akkor az elején Úgyis állandóan rajta lóg majd 😊, de most állítja be a kereslet-kínálatot 😊. Jó babázást!
3/4 anonim válasza:
Az én babám mar hat hós, és van, hogy csak 40 ml- t eszik . A lényeg, hogy jókedvű, vidám, és szépen gyarapodik. Csak akkor kell mregetni a szopik mennyiségét, ha a baba nem hízik eleget, ami havonta min. Fél kiló az első felévben, ill addig, amíg megnem kétszerezi születési súlyát.
Nagyon tág határok között mozoghat a szopi mennyisége, hiszen a babáknak is különbözőaz anyagcseréjük, és az anyatej sem egyforma.
4/4 anonim válasza:
szia
én betartom a dokinéni előirását-ill még a 15percet sem várom meg,mert 10perc alatt teleeszi magát a kislányom.ma frászt is kaptam 110-et evett,de azért 5percet csak nem szoptathatom..szerintem 40-70 az tök jó..
egyébként én is mérem-ha mustársárga a kaki,akkor nincs túletetve-ha sötétebb,az nem jó
üdv 1 másfél hetes kislány mamija
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!