Cicifüggő baba átszoktatása üvegre, cumira. Tejelapadás miatt?
Sajnos családi dolog, de fogy a tejem, még kevés és ritka hozzátáplálással elvagyunk (csak így szinte egész nap cicin lóg), de fel akarok készülni és nem akkor ott állni tétlenül. Tejserkentés ügyben már mindenen túl vagyunk :S. Ha van valami bevált módszer, tanács, bármi. Olyan jó lenne, ha lehető legkevesebb lelki sérülése lenne a babámnak emiatt.
Jelenleg még Esténként cicin alszik el.
Nagyon fog fájni a lelkem, ha nem tudom neki ezt megadni, így gyűrjük a cicit rendesen.
A legjobb tejserkentő, ha sokszor és sokáig szoptatod. Három hós kora körül minden babánál van növekedési ugrás, amikor egész nap csak szopizna. Ez 2-4 nap szinte nonstop szopizást jelent, aztán elvileg utóléri a tejtermelésed (ha nem kezded pótolni).
Aztán lehet, hogy ebben a melegben szimplán szomjasabb a babád. Ha így ítéled meg, néha próbálj neki 1-2 korty forralt/lehűtött vizet adni.
Ha nem ért trauma vagy nem mostanában jött meg a menzeszed, inkább az előbbiek miatt érezheted, hogy apad a tejed. Szerintem az, hogy anyukád sem tudott szoptatni, inkább pszichés akadályt jelent, pláne, ha sokat emlegette neked...
tejserkentők:
szoptatós tea (én szülés óta iszom, hülyeség, hogy apaszt)
folyadék, folyadék, folyadék, no stressz + pihenés
pl. sárgabarack is tejserkentő, meg az alkoholmentes sör is jó, ha iszol sört :)
és mellszívó, ha van rá időd, de a legjobb mellszívó a baba amúgy, tehát a sok cicizés
ha estére úgy érzed, kevés a tejed, szoptatás előtt jó meleg zuhanyt végy, a dekoltázsod meleg vízfürdővel kényeztesd, és többféle pózban próbáld ki a szoptatást - fekvőben laza vagy, segíti a tejleadást, bölcsőtartásra is válts át egy etetés alatt, aztán egy etetésen belül váltogathatod a cicit... szopinál figyelj, hogy jól kapja be a babó a bimbit és az udvarát, mert a rossz technika is kevesebb szopást eredményez. C fogással rá is nyomhatsz a cicire, az még segít a szopi közben. ha ezt megcsinálod az esti etetésnél, a gyerek úgy köpi majd ki a bimbidet, hogy közben kicsurog a szája sarkán a tej, hidd el :)
12-es vagyok. Lehet, hogy nem arra válaszoltam, hogy tudnád leszoktatni a babád, de őszintén segíteni próbáltam... Reagálnék viszont arra, hogy "honnan is tudhatnánk, hogy mi egy beszélni sem tudó kisbaba igénye". Én 3 héttel szülés után 2 hétre visszakerültem a kórházba, a babám meg otthon maradt. Minden etetés előtt ordítva tolta el a cumit (férjem, anyukám és anyósom szerint), de persze végül csak elfogadta, hiszen éhes volt. Mindenki nyugtatott (nőgyógyász, gyerekorvos, védőnő, családom), hogy nem baj, ha nem szoptatok. A tejem is jól megcsappant, mert nem mozoghattam és fejni szigorúan háton fekve nem igazán tudtam, max. hogy ne gyulladjon be. Szóval az volt az álláspont, hogy egy ilyen pici gyerek már úgysem kéri majd a cicit, hiszen a cumiból könnyebben jön, két hét alatt meg tuti mindent elfelejtett már - és én erre készültem.
De mikor hazamentem, azért csak megpróbáltam és erre mintha mi sem történt volna, a babám elkezdett újra szopizni. A nagy küzdelmek árán elfogadtatott cumisüveget meg újra tolta el magától. És ezt nem csak képzelem (tanúim vannak:)), külön sírása volt arra, hogy nem kéri a cumit, így hangzott: "le-le-le". Még nevettünk is rajta, hogy másfél hónaposan megtanult beszélni. Persze azért nem ment minden flottul, kb. 3 hónapos korára sikerült újra csak anyatejesnek lenni és később is voltak mélypontok. Végül 16 hós koráig szopott, ekkor teljesen fokozatosan magától hagyta el.
"a mai, azaz a legfrissebb nézet szerint azonban 5 napig, azaz ÖT NAPIG fontos az anyatej, pontosabban az előtej. Mégpedig az egészséges bélflóra kialakulásának elősegítségére. Az ezen felüli szoptatás jó dolog, cukiság, stb... de NEM TÖBB ENNÉL."
Erre kérhetnék valamilyen forrást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!