Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Cicifüggő baba átszoktatása...

O.Dia kérdése:

Cicifüggő baba átszoktatása üvegre, cumira. Tejelapadás miatt?

Figyelt kérdés

Sajnos családi dolog, de fogy a tejem, még kevés és ritka hozzátáplálással elvagyunk (csak így szinte egész nap cicin lóg), de fel akarok készülni és nem akkor ott állni tétlenül. Tejserkentés ügyben már mindenen túl vagyunk :S. Ha van valami bevált módszer, tanács, bármi. Olyan jó lenne, ha lehető legkevesebb lelki sérülése lenne a babámnak emiatt.

Jelenleg még Esténként cicin alszik el.

Nagyon fog fájni a lelkem, ha nem tudom neki ezt megadni, így gyűrjük a cicit rendesen.

2013. júl. 21. 23:10
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Anyukámtól =anyukáktól
2013. júl. 25. 20:49
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

A legjobb tejserkentő, ha sokszor és sokáig szoptatod. Három hós kora körül minden babánál van növekedési ugrás, amikor egész nap csak szopizna. Ez 2-4 nap szinte nonstop szopizást jelent, aztán elvileg utóléri a tejtermelésed (ha nem kezded pótolni).

Aztán lehet, hogy ebben a melegben szimplán szomjasabb a babád. Ha így ítéled meg, néha próbálj neki 1-2 korty forralt/lehűtött vizet adni.

Ha nem ért trauma vagy nem mostanában jött meg a menzeszed, inkább az előbbiek miatt érezheted, hogy apad a tejed. Szerintem az, hogy anyukád sem tudott szoptatni, inkább pszichés akadályt jelent, pláne, ha sokat emlegette neked...

2013. júl. 28. 08:09
 13/24 anonim ***** válasza:
a tejci mennyiség a kereslet-kínálat elvén működik. sokat kell a babát cicire rakni. de persze folyadékból is legalább 2 litert kell inni, és nem szabad diétázni, éhezni! én azt vettem észre, hogy mindezek mellett a PIHENÉS is sokat számít! nem feltétlen alvás, hanem pihenés, tehát házimunka is várhat, csak a minimális dolgok legyenek meg a ház körül! én is hittem már, hogy kevés a tejem, aztán a gyerek havi 1 kilókat hízik :) :) hagyni kell, had' szívja ki jól a cicit, aztán meg néha 1 szoptatás alatt is lehet váltogatni jobb-bal cici közt.
2013. júl. 29. 09:23
 14/24 anonim ***** válasza:
ja, igen még annyi, hogy tápszeres kiegészítés csak ront a helyzeten tejmennyiséget illetően, hát ha még cumiból is kapja, akkor az a helyes szopást is elronthatja, ami tovább ront a helyzeten! egy ismerősöm pont így jutott el oda, hogy 9 hónapig tudott szoptatni, pedig annyira szerette volna tovább húzni!
2013. júl. 29. 09:28
 15/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! Ha valaki eteleg tud tippet adni abban a dologban amit eredetileg kérdeztem az csúcsszuper lenne :). Köszi
2013. júl. 29. 21:10
 16/24 anonim ***** válasza:

tejserkentők:

szoptatós tea (én szülés óta iszom, hülyeség, hogy apaszt)

folyadék, folyadék, folyadék, no stressz + pihenés

pl. sárgabarack is tejserkentő, meg az alkoholmentes sör is jó, ha iszol sört :)

és mellszívó, ha van rá időd, de a legjobb mellszívó a baba amúgy, tehát a sok cicizés

ha estére úgy érzed, kevés a tejed, szoptatás előtt jó meleg zuhanyt végy, a dekoltázsod meleg vízfürdővel kényeztesd, és többféle pózban próbáld ki a szoptatást - fekvőben laza vagy, segíti a tejleadást, bölcsőtartásra is válts át egy etetés alatt, aztán egy etetésen belül váltogathatod a cicit... szopinál figyelj, hogy jól kapja be a babó a bimbit és az udvarát, mert a rossz technika is kevesebb szopást eredményez. C fogással rá is nyomhatsz a cicire, az még segít a szopi közben. ha ezt megcsinálod az esti etetésnél, a gyerek úgy köpi majd ki a bimbidet, hogy közben kicsurog a szája sarkán a tej, hidd el :)

2013. júl. 30. 08:58
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a pszichológia egy külön ágának kellene foglalkozni a nők szoptatáshoz való hozzáállásával. Pontosabban az egyensúly megteremtésével. Mert nem normális ami ezzel kapcsolatban folyik. A tudomány legutóbbi álláspontja éppen megtámogatja a sérült lelkű nők abbéli igényét, hogy a gyermekük által lelki kiteljesedést élhessenek át (na nem általában van baj ezzel, mert az természetes és szép dolog, hanem a szoptatásbeli sikerélményük kapcsán). A legutóbbi szerint. A mai, azaz a legfrissebb nézet szerint azonban 5 napig, azaz ÖT NAPIG fontos az anyatej, pontosabban az előtej. Mégpedig az egészséges bélflóra kialakulásának elősegítségére. Az ezen felüli szoptatás jó dolog, cukiság, stb... de NEM TÖBB ENNÉL. Nem is szabadna többet belegondolni. Ebben a témában ennyi van. Kérdés, hogy a gyermekkori sérelmekeben, a szeretethiányban és a rossz házasságban érintett anyukák szembe mernek-e nézni ezzel a ténnyel, és a rá mernek-e lépni az öngyógyítás lassú és fáradságos útjára. Az igény szerinti szoptatás kifejezés eddig nagyon idegesített, legfőképp azért, mert ugyan honnan is tudhatnánk, hogy mi egy beszélni sem tudó kisbaba igénye (azon túl hogy az l.l.l. hú, de tutira megmondja, ha nem érdekel, akkoris minimum, hogy lenyomja a torkodon). Szerintem legutolsó sorban az, hogy függővé neveljék, megnehezítve a későbbi életét nagyon sok vonatkozásban. Többé már nem idegesít ez az elnevezés, és tudjátok miért? Mert rájöttem, hogy mást jelent. Az anyuka igényét. Neki igénye, hogy fontosnak érezhesse magát. Kár, hogy csak ettől. Legfőképp az kár, hogy ez soha nincs kimondva.
2013. júl. 30. 23:46
 18/24 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Lehet, hogy nem arra válaszoltam, hogy tudnád leszoktatni a babád, de őszintén segíteni próbáltam... Reagálnék viszont arra, hogy "honnan is tudhatnánk, hogy mi egy beszélni sem tudó kisbaba igénye". Én 3 héttel szülés után 2 hétre visszakerültem a kórházba, a babám meg otthon maradt. Minden etetés előtt ordítva tolta el a cumit (férjem, anyukám és anyósom szerint), de persze végül csak elfogadta, hiszen éhes volt. Mindenki nyugtatott (nőgyógyász, gyerekorvos, védőnő, családom), hogy nem baj, ha nem szoptatok. A tejem is jól megcsappant, mert nem mozoghattam és fejni szigorúan háton fekve nem igazán tudtam, max. hogy ne gyulladjon be. Szóval az volt az álláspont, hogy egy ilyen pici gyerek már úgysem kéri majd a cicit, hiszen a cumiból könnyebben jön, két hét alatt meg tuti mindent elfelejtett már - és én erre készültem.

De mikor hazamentem, azért csak megpróbáltam és erre mintha mi sem történt volna, a babám elkezdett újra szopizni. A nagy küzdelmek árán elfogadtatott cumisüveget meg újra tolta el magától. És ezt nem csak képzelem (tanúim vannak:)), külön sírása volt arra, hogy nem kéri a cumit, így hangzott: "le-le-le". Még nevettünk is rajta, hogy másfél hónaposan megtanult beszélni. Persze azért nem ment minden flottul, kb. 3 hónapos korára sikerült újra csak anyatejesnek lenni és később is voltak mélypontok. Végül 16 hós koráig szopott, ekkor teljesen fokozatosan magától hagyta el.

2013. júl. 31. 06:41
 19/24 anonim ***** válasza:
Sajnálom hogy kórházba kellett menned és nem lehettél a babáddal. Biztos nehéz lehetett nektek. Ez egy aranyos történet,nektek pedig jó emlék,de semennyire se támasztja alá hogy ne lenne igazam. Számomra a történet legelgondolkodtatóbb és legérdekesebb része (a fent már korábban is említett) anyai megközelítés. Hogy TE mit éltél át közben,neked miért volt ennyire fontos,hogy szoptass.
2013. júl. 31. 07:14
 20/24 xStefix ***** válasza:

"a mai, azaz a legfrissebb nézet szerint azonban 5 napig, azaz ÖT NAPIG fontos az anyatej, pontosabban az előtej. Mégpedig az egészséges bélflóra kialakulásának elősegítségére. Az ezen felüli szoptatás jó dolog, cukiság, stb... de NEM TÖBB ENNÉL."

Erre kérhetnék valamilyen forrást?

2013. aug. 1. 11:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!