Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség, harap a baba?!

Segítség, harap a baba?!

Figyelt kérdés

Picilányomról lenne szó. 9 hónapos, 3 foga van, és harap, de nagyon! Direkt csinálja, persze nem bántani akar, de rágókának használja a cicimet és már nagyon fáj! Tudom, hogy jól van cicire téve és nem véletlen harap, mert tud "rendesen" is enni. De most már minden szoptatásnál legalább 5-6szor megharap és kezd durvább lenni a helyzet, mint a legelején volt. Mit tehetnék? Próbáltam elvenni tőle és pár perc múlva folytatni, de nem használt csak üvöltött míg meg nem kapta és harapott újra.:-( Bimbóvédővel nem tud mit kezdeni, be se kapja a cicit ha használom. Esetleg a garmastan kenőcs ilyenkor is jó lehet?

Segítsetek kérlek, bármilyen ötletet szívesen fogadok! Nem szeretném abbahagyni a szoptatást, de így már nem sokáig bírom!:-(

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. júl. 16. 13:57
 1/10 anonim ***** válasza:
32%
Fejd le neki, és vagy pohárból vagy fecskendőből add neki a tejcsit.
2013. júl. 16. 14:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Sajna fejni se tudok, egyszerűen nem indul be a reflex, csak ha szopik a lánykám. Anélkül meg csak 30-40 ml jön ki és az édes kevés.:-(
2013. júl. 16. 16:52
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajna segíteni nem tudok, de engem is érdekelnének az ötletek az é lányom is 9 hónapos, csak neki 8 foga van és iszonyatos erővel harap ha olyan kedve van akkor bárhol nem csak a mellemen. A múltkor úgy belharapott a karomba,hogy belilult :-S úgyhogy együtt érzek és kitartás csak leszoknak róla :-)
2013. júl. 16. 22:00
 4/10 A kérdező kommentje:

Fú, akkor neked sem irigylésre méltó a helyzeted! Szerencsére Zoé még "csak" szopi közben harap. Mondjuk tegnap este egyáltalán nem harapott, gyönyörűen kiszívta a tejcit és elaludt, ahogy szokott. Ma reggel viszont megint kezdődött előről minden. Nem èrtem miért. De látom másnak sincs ötlete, hogy mit kellene csinálnunk!:-(

Ment a zöld pacsi mindkettőtöknek!

2013. júl. 17. 07:25
 5/10 anonim ***** válasza:
7%

Hát lányok egy cipőben járunk:)

Az én picikém is elég kannibál baba:)

3hónapos korától ahogy kijött az első foga már harapott.Úgy szoktattam le,hogy a szájára csaptam párszor,persze nem nagyon és mondtam neki,hogy fáj anyának ha megharapod.Na erről szépen le is szokott kb 7-8 hós koráig.ekkor újrakezdte a kisasszony.Most ott tartunk hogy ahol ér.de megint jön a "szájbavágós,szájbarágós" időszak hátha megérti megint,hogy nem szabad.

10 hónapos

2013. júl. 17. 10:45
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
első válaszoló vagyok. Ne haragudj, hogy nem tudtam segíteni, viszont az biztos, hogy nem szabad hagyni, hogy fájdalmat okozzon ezt nagyon hamar meg kell neki tanítani. Akkor inkább azt tudnám tanácsolni, hsiogy mivel már 9 hónapos fokozatosan el kellene hagyni a szoptatást, vagy tápszert adni neki, bocsi hogy ezt mondom, de valahogy tudatosítsd benne hogy amíg fájdalmat okoz neked addig biztos hogy nincs tejcsi.
2013. júl. 17. 12:46
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi Lányok a tanácsokat. Megütni nem tudnàm, akkor inkább a tápszer. Csak annyit küzdöttünk a szoptatásért, sajnálnám abbahagyni. Legalább egy éves koráig olyan jó lenne...:-( Abban reménykedek, hogy a fogzás miatt kezdte el és ha csitul picit, akkor elhagyja majd ezt a rossz szokást. Kitartás mindenkinek, aki ezzel kínlódik!
2013. júl. 17. 20:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Volt/Lett valami megoldás? Mert most én is ezzel küzdök.
2013. okt. 14. 00:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Hú, csak most láttam a válaszod, kedves utolsó. Nálunk leszokott a harapásról, úgy, hogy mindig elvettem tőle a cicit ha harapott és mondtam neki, hogy ezt nem szabad mert fáj anyának. Most lesz másfél éves, még mindig szopizik este-éjjel. :)

Remélem azóta nálatok is megoldódott a probléma.

2014. ápr. 1. 07:48
 10/10 anonim ***** válasza:
52%
Februárba sebesre harapott. :( 8 foggal. Fejni se tudtam, szoptatni nem mertem. Forró pelenkával meg zuhannyal könnyítettem a mellemen. Meg éjjel adtam Neki oda csak pár percre (mert olyan kemény volt, mint a műanyag), de végig arra koncentrálva, hogy ha harap akkor az ujjam bedugom és elveszem tőle. Aztán márciusra vége lett. Kapja este a tehéntejet.
2014. máj. 18. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!