Ha egy mellből vki átáll a két mellből szoptatásra, akkor hamarosan több teje lesz?
Eddig csak egyből szoptattál?
Nekem azt mondták, mindig kettőből szoptassak, egy evés alkalmával is, aztán mindig azzal kezdjem a következőt, amelyikkel az előzőt befejezte. Persze ezt én sokszor képtelen voltam tartani, de váltogattuk rendesen. Minél többet cicizik a baba, annál több kell, hogy termelődjön, szóval csak tedd gyakran cicire. Pár nap és be kell indulnia.
Nem értelek, úgy érted, utána csak az egyikből akarsz szoptatni? Mondjuk, csak a balból, a jobbal mi lesz?
Akkor legalább úgy csináld, hogy egy evés az egyikből, egy a másikból.
Szerintem nem kaptál kielégítő választ...
Szóval igen, ha eddig egy szopi alkalmával csak egyikből szopizott a babád, és most átállsz arra, hogy minden szopi alkalmával mindkét ciciből kap, akkor valószínű, hogy több tejed lesz 3-4 nap múlva, mivel kétszer annyiszor éri inger a melleidet, mint eddig. Próbáld ki, de utána szerintem ne állj vissza az egy cicire.
Miért akarsz visszaállni az egy mellből szoptatásra? Az miért jobb? Vannak anyukák, akiknek a mellei ráállnak a két mellből szoptatásra és úgy is marad, azzal sincs semmi gond, nem lesz a babának baja tőle. :)
Sőt, 3 mellből is lehet szoptatni, ha szaporítani akarsz, mert a kettő nem elég... (én pl a lányom 4-5 hónapos kora után végig, szinte minden alkalommal két mellből szoptattam (28 hónapig szopizott), a fiam egy mellemből is jól lakik egyelőre.
Köszi a válaszokat.
Én is úgy gondoltam, hogy több inger, több tej.
Ha meg több tej lesz, gondolom, akkor ismét elég lesz egyből szoptatni.
Meg ha kettőből eszik, akkor addig több az eleje tej is, ami nagy víztartalmú, ezért is gondoltam, hogy egyből.
Igen, így lehet szaporítani a tejet. Utána pedig meglátod, hogy vissza kell-e, lehet-e állni a váltott mellre vagy sem: majd ahogy a babád igényli ill. ahogy neked jobb. Bármelyik "leosztás" jó, a lényeg, hogy mindketten elégedettek legyetek. :)
(Én a lányomnál végig 2 mellből szoptattam, mert nála úgy volt jó kettőnknek. Most a fiamnál 8 hónapig egy mellből 3 órás blokkokban. Aztán mostanáig két mellből, de most megint váltottan... mert neki meg így a jó. Szerencsére többféle variáció is működik, jól ki lett ez találva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!