Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 2 hónapja szoptatok de épphogy...

2 hónapja szoptatok de épphogy elég a tejem. Sose lesz több?

Figyelt kérdés
iszom a laktoherbet+szedem a more milket. de úgy érzem semmit nem használ. van hogy csak 50ml van egy cicibe, fejni se tudok soha, félretenni se sikerült még. 2- 2,5 óránként etetek(éjjel is). mit tudnèk még tenni?
2013. júl. 13. 21:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szaporító fejés (7-7-5-5-3-3-1-1).

Felváltva 7 percig az egyik mell aztán 7 percig a másik mell, majd 5-5 perc és így tovább...

2013. júl. 13. 21:33
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Ha pont elég, akkor az jó. Miért akarsz félre tenni?

Sok anyuka van, aki sose tudott egy cseppet sem fejni, mégis kizárólag szoptatott.

Ha jól fejlődik a babád, akkor aggodalomra semmi ok.

2013. júl. 13. 21:34
 3/12 anonim ***** válasza:
11%

Nem mindenki tud szoptatni. Ezek a teák, meg szaporító technikák sem érnek semmit. Ha nem elég a tej, akkor kapjon tápszert a babád. Sok anyuka egyáltalán nem tudja szoptatni a babáját, mégis felnő és egészséges a gyereke.

Nem kell azokra hallgatni, akik szerint CSAK az anyatej jó.

2013. júl. 13. 21:44
 4/12 anonim ***** válasza:
Az épphogy elég viszonyítás kérdése. Az hogy Te nem tudsz többet kifejni egy dolog a baba jobban szív mint a mellszívó. Ha neki elég nincs gond. Egy idő után beáll a kereslet-kínálat. Mindig annyi lesz amennyit a babád igényel. Ne görcsölj rajta ez a lényeg. Nem szabad. Lehet a babád az a típus aki gyakrabban eszik kevesebbet. Az én lányom is ilyen volt. Sose evett annyit hogy 3,5-4 órát bírjon két etetés között :)
2013. júl. 13. 21:45
 5/12 anonim ***** válasza:

Nem mindenkinek lesz annyi teje, hogy ömlik belőle.

Ez (a szoptatás gyakorisága mellett) függ a tejmirigyek mennyiségétől is.

Én pl. hiába próbáltam az 1. által írt tejszaporító fejést, hiába ittam teákat, nem lett annyi, hogy akár még tejleadó is lehessek.

Nem nagyon tudok fejni pluszban csak 10-20mlt, viszont a lányomnak pont elég és ez a lényeg.

2013. júl. 13. 21:50
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Csak egyféle tejszaporítót szedjél, mert, ha többfélt szedsz, azok inkább gátolhatják a tejtermelést. Nem kell fejni, minek, ha elég a tejed?

Van, amelyik baba többszór igényli a cicit. A kisfiam napi 5 x szopizott 2 hós korától, a kislányom 6 hós es még most is van, hogy 8x szopizik.

Én egy pecet sem fejtem, mikor beállt a mennyiseg, onnantól épp annyi van, amennyit a baba megiszik.

Ha szoptatni szeretnél, akkor etesd igény szerint a babd, és ne hallgass arra, aki szerint az anyatej nem jobb,mint a tápszer, mert ez nem igaz!

Hetente mérd a babád, és ha 2 hét alatt még a 200 g- ot sem hízza meg, akkor pótold tápszerrel. Ha hízik szépen, akkor elég a tejci.

A 6 hós babám még csak anyatejet kapott, néha szúrópróbaszerűen megmérem a szopi mennyiségét,és van, hogy cak 40-50 ml tejcit iszik. Viszont jókedvű, szépen gyarapszik, tehát elég neki a tej.

Szóval ne aggódj, a babád tudja, hogy mennyi kaja kell neki. Ha pótolod, mondjuk lefekvés előtt, akkor próbáld meg pohárból, nehogy visszautasítsa a cicit.

De még nagyon pici a babád, úgyhogy nem fúrcsa egyáltalán, hogy ilyen sűrűn eszik.

2013. júl. 13. 22:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Én Motiliumot szedek, a gyerekorvos írta fel, elég jó.
2013. júl. 13. 23:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Az elsőnél mindent csináltam (teák, bogyók, szaporító fejés, mentes sör...stb) mégsem lett több, 5 hónap után teljesen elapadt. Ez van. Most már nem látom olyan tragédiának, hogy pótlás kell (3.gyerkőc, 2 hónapos). Én megtettem mindent.

Sajnos van ilyen. Tápszerrel sincs semmi gond,de én is remélem még pár hónapig tudok szoptatni, mert nagyon szeretem azokat a perceket.

2013. júl. 13. 23:27
 9/12 anonim ***** válasza:
Az teljesen jó, ha 2-2,5 óránként szoptatsz. Vannak babák, akik gyakran szeretnek keveset enni, nekem a fiam volt ilyen, félé éves koráig kétóránként szopott. A húga volt hogy 4 órát is kihagyott. Különbözőek. Ha a babád kér, adj neki, ő a leghatékonyabb tejszaporító.
2013. júl. 13. 23:54
 10/12 anonim ***** válasza:

A tejszaporítókat felejtsd el, a legjobb tejszaporító az igény szerinti szoptatás. Egyébként pedig soha ne abból indulj ki, hogy tudsz-e még fejni szopi után, ugyanis nagyon sokszor van az, hogy te ha meggebedsz, se tudsz fejni, a baba meg vígan szopizik.

Ha a kisbabád jóllakik, ha van naponta 4-5 jó pisis pelusa, akkor ne foglalkozz semmivel. Szoptasd igény szerint és ne aggódj, minden rendben van veletek!

2013. júl. 14. 08:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!